Hopp til hovedinnhold
Sydney Sweeney på Los Angeles County Museum of Art alias LACMA Art + Film Gala (Taylor Hill/WireImage)
Sydney Sweeney på Los Angeles County Museum of Art alias LACMA Art + Film Gala (Taylor Hill/WireImage)

Sydney Sweeney tjener ikke nok til å ta seg fri

Sydney Sweeney sier at inntekten ikke holder og at hun fortsatt føler seg som en underdog. Til tross for suksessen.

MMA-fighteren Syd trener nedenfor – se video.


Se også: Sydney Sweeney som Barbarella


Se bilder av Sydneys nye hus til 30 millioner kroner nedenfor.

Det er lite å si på karrieren til Sydney Sweeney (født i 97), som nå er nominert til to Emmy-priser for begge sine HBO-serier; Euphoria og The White Lotus.

Her har hun nettopp fått den lykkelige nyheten 🥹♥️

Se Sydney gråte i videoen <3

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 730.no (@730no)

I 2018 ble hun booket til tre store TV-serier: Netflix’ Everything Sucks!, Hulu-flaggskipet The Handmaid’s Tale og den akk så undervurderte HBO-miniserien Sharp Objects. Samtidig fikk den daværende 20-åringen lyst til å forsøke seg på en ny HBO-serie. Nærmere bestemt Euphoria-rollen som 17-åringen Cassie Howard; en usikker jente med «daddy-issues» (problematisk pappaforhold?).

Men CV-en hennes var ikke nok. Casting-sjefen til Euphoria ba henne droppe audition fordi «hun ikke passet» som Cassie. Likevel laget Sydney en audition-tape, filmet av moren sin, og sendte inn. Hun ble booket umiddelbart.

– Ikke noe hat til casting-sjefen. Nå elsker jeg henne, humrer Sydney til The Hollywood Reporter.

Euphoria-stjernene Javon Walton og Sydney Sweeney på MTV Movie & TV Awards i Santa Monica i juni 2022 (Presley Ann/Getty/MTV)

Euphoria-stjernene Javon «Wanna» Walton og Sydney Sweeney på MTV Movie & TV Awards i Santa Monica i juni 2022 (Presley Ann/Getty/MTV)

Sydney Sweeney started from the bottom?

Selv om hun hadde flere års erfaring som skuespiller, blir hun altså møtt med skepsis. Hun minner om at det har vært ekstra hardt for en jente som henne fra «lavere middelsklasse» fra en «liten by» (Spokane i Washington – med 230 000 innbyggere) uten noen Hollywood-kontakter. Mens andre blir stjerner over natten.

Sydney Sweeney som Eden Spencer i The Handmaid's Tale (Hulu)

Sydney Sweeney som Eden Spencer i den dystopiske suksesserien The Handmaid’s Tale (Hulu)

– Da jeg kom inn i bransjen ante jeg ikke hvor mange mennesker som har forbindelser. Jeg startet på bar bakke og jeg vet hvor jævla vanskelig det er. Nå ser jeg hvordan noen bare kan gå inn en dør… Mens jeg tenker «jeg har faen meg jobbet ræva av meg i 10 år for dette!», forteller hun.

Throwback: Sydney Sweeney i Pretty Little Liars 🙂

Sydney forsøker å booke så mange roller som mulig for å holde seg i finansielt stabil, men hevder at det er vanskelig.

– Hvis jeg ønsket å ta en seks måneders pause, så ville jeg ikke ha høy nok inntekt til å klare det, sier Sydney til THR.

– Jeg har ingen som støtter meg finansielt… Jeg har ingen som jeg kan henvende meg til for å betale regningene mine eller ringe etter hjelp. [Bransjen] betaler ikke skuespillere som de pleide, og når man jobber for streamere så får man ikke [royalties].

Sydney Sweeney Marvel Madame Web MCU Dakota Johnson

Sydney Sweeney på premieren til Once Upon A Time In Hollywood i Hollywood i 2019. I filmen har hun en rolle som Snake alias Dianne Lake (Steve Granitz/WireImage)

(Kinofilmer og TV-serier – som faktisk sendes på TV – pleier å gi provisjon av inntektene til talentene involvert. Streamere holder seertall for seg selv og betaler kun én sum i forkant, uansett om filmene og seriene blir suksess.)

– De etablerte stjernene får fortsatt bra betalt, men jeg må gi 5 prosent til advokaten min, 10 prosent til agentene mine, 3 prosent eller noe sånt til min business-manager og jeg må betale publisisten min hver måned, forteller skuespilleren.

Derfor må Sydney Sweeney fortsatt si ja til influencer-jobber på Instagram.

Blant annet som modell for Rihanna-undertøyet Savage x Fenty, Parade Silky Mesh og Frankie Bikinis.

sydney sweeney Frankies bikini savage fenty bikinis 730no

Sydney Sweeney (Frankie)

sydney sweeney Frankies bikini savage fenty bikinis 730no 1

(Instagram/sydneysweeney)

sydney sweeney Frankies bikini savage fenty bikinis 730no

(Instagram/sydneysweeney)

Sydney Sweeney x Rihanna (SAVAGE X FENTY)

Sydney Sweeney x Rihanna (SAVAGE X FENTY)

– Hvis jeg bare jobbet som skuespiller, ville jeg ikke hatt råd til livet i LA. Jeg må si ja til slike [influencer-avtaler] fordi ikke har noe valg, forklare Syd.


Les også: Norges nye influencer-lov endres etter étter en måned: 730.no spør seksjonsjefen i Forbrukertilsynet hva det innebærer


I år kjøpte 24-åringen et hus i Westwood i Los Angeles til 30 millioner kroner, som gjorde at hun måtte ta opp lån.

sydney sweeney house Westwood Los Angeles california

Sydney Sweeney har kjøpt sitt første hus (Zillow)

Det bør dog ordne seg for henne økonomisk. For rollen som Cassie i Euphoria sesong 2 skal hun ha fått betalt 400 000 kroner per episode, som blir 3,2 millioner kroner for sesongen. I sesong 3 får hun garantert mer – spesielt etter Emmy-nominasjonen.

Sydney Sweeney føler seg fortsatt som en underdog, og at hun ofte blir tatt mindre seriøst fordi hun sier ja til nakenscener.

Blant annet som Cassie i Euphoria og som Pippa den enda mer NSFW-ete erotiske thrilleren The Voyeurs.

– Folk glemmer at jeg spiller en karakter. De tenker «å, hun er naken på skjermen, hun er et sexsymbol». Og jeg kommer meg ikke unna det… Jeg har ingen problemer med å gjøre disse scenene, og jeg vil ikke slutte å gjøre dem. Men jeg skulle ønske det var en enklere måte å ha en åpen samtale om hva vi antar om skuespillere i bransjen, sier hun til The Hollywood Reporter.

Sydney Sweeney som Pippa i The Voyeurs (Prime Video)

Sydney Sweeney som Pippa i The Voyeurs (Prime Video)

Denne måneden startet Sydney å filme sin Marvel-debut Madame Web, hvor hun har en rolle som hun ennå ikke kan snakke om.

(Men betalingen bør være ganske grei. Samt at denne skal vises på kino og gi henne en cut av billettsalget.)

Skuespilleren røper dog at hun har vært i hardtrening for rollen hele sommer. Blant annet via Reformacore Pilates og kampsport.

Det hjelper trolig at Syd er en MMA-fighter som har deltatt i flere turneringer.

Spider-Man-spinoff-filmen har også med Dakota Johnson og Emma Roberts: Les mer

Deretter tar Sydney på seg Cassie-hatten og begynner filmingen av Euphoria sesong 3, samtidig som hun lager den nye TV-serien The Players Table med sin bestie Halsey.

Les også: 13 ting vi lurer på før Euphoria sesong 3


PS: Gjett hvor mye Millie Bobby Brown fikk betalt for sin nye Netflix-film 👀

Les mer