Hopp til hovedinnhold
Noah Jupe og Shia LaBeouf på premieren til Honey Boy i Hollywood november 2019 (Rich Fury/Getty)

Shia LaBeouf spiller sin egen (ikke så flotte) far i sin nye film Honey Boy

Terapeutisk film?

Før Transformers hadde Shia LaBeouf allerede spilt i 14 filmer. Men det var robotene i forkledning som tok ham fra Disney-stjerne til ekte Hollywood-stjerne.

I etterkant har du sannsynligvis irritert deg over skuespilleren minst én gang. Kanskje grunnet hans alternative former for kunstneriske/kunstige uttrykk, pinlige rapping eller flaue episoder på fylla.

Se også: Lena Dunham: – Shia LaBeouf er en sosiopat

33-åringens nye film Honey Boy kan være med å forklare litt av bakgrunnen for hans pussige karakter, da den er basert på oppveksten og det vanskelige forholdet til hans ofte egoistiske, selvsentrerte far.

Shia LaBeouf som James Lort; basert på hans pappa (Amazon Studios)

Shia har skrevet manuset og spiller rollen som er basert på hans pappa Jeffrey Craig LaBeouf; en Vietnam-veteran som måtte på rehab for heroin.

Da Shia selv var i rehab, skrev han filmen som terapi.

Regissøren Alma Har’el, som her debuterer med spillefilm, har også med Oscar-nominerte Lucas Hedges (Moonrise Kingdom, Lady Bird, Three Billboards Outside Ebbing, Missouri), Noah Jupe (Suburbicon, A Quiet Place), Maika Monroe (The Guest, It Follows) og den britiske sangeren FKA twigs.

Lucas Hedges som Honey Boy alias Otis Lort, basert på Shia LaBeouf (Amazon)

Den nye traileren sakser fra en haug av de stort sett entusiastiske anmeldelsene.

«En selvbiografisk historie med ærlighet som treffer i mellomgulvet»… «Årets mest ærlige film»… «Cinematisk modighet»… «Honey Boy er 2019s helbredende film»… «Skaper en forbindelse som gjør at publikum ikke vil gi slipp»…

Snutten tar ikke med slakten til pottesure Rex Reed fra Observer som gir én stjerne. Den profilerte anmelderen mener at Shia har laget en «nytelsessyk, ufyselig film om sitt eget liv laget for å appellere til absolutt ingen utenom det arrogante subjektet ham selv».

Honey Boy var kallenavnet til Shia da han var liten.

Se den nye traileren til her:

Amazon-filmen har ennå ikke fått en dato for norsk kinopremiere. Hvis det blir Oscar-nominasjoner på Honey Boy, bør datoen kunne komme kjapt.

Se også:

Shia LaBeouf: – Jeg ble arrestert for å være hvit

Video: Shia LaBeouf disser Drake og Lil Yachty

Waves: Lucas Hedges fra Honey Boy er også aktuell i en annen tung 2019-favoritt

Nyeste saker fra 730.no

Les mer