Hopp til hovedinnhold
HEISANN KERRY (ABC)

Sexy trøbbel i Det hvite hus

HEISANN KERRY (ABC)

Nyheten er ikke at en svart kvinne har hovedrollen i ABCs nye storsatsing Scandal (men det ér første gang på 30 år), ei heller at hun er en følelsesmessig forkvaklet sjef for en gjeng selverklærte «advokatgladiatorer» (vel, akkurat dét begrepet er kanskje litt nytt) som jobber døgnet rundt i et småshady miljø for en luselønn.

Nei, nyheten er at serien spinnes rundt en svært arbeidsfokusert dame som har hoppet av karrieren hos maktpampene i Det hvite hus og startet sin egen virksomhet som beveger seg i grenselandet mellom krisehåndtering, utpressing, forhandling, etterforskning og juridisk rådgiving – der klientene godkjennes av sjefens magefølelse og om intuisjonen hennes sier ja til å ta saken eller ei. Et sånt firma har i hvert fall ikke jeg hørt om før. Men hvorfor forlate presidentens stab til fordel for denne gladiatorvirksomheten? Vel, seriens tittel rommer et hint om dette.

Det er Kerry Washington (35) som spiller den myteomspunne sjefen sjøl, Olivia Pope. Hun er kanskje litt vel ung til å ha oppnådd denne legendestatusen, men skitt, la gå. Kerry har du tidligere sett som Ray Charles kone i Ray, og Kay, Idi Amins fru i The Last King of Scotland. I Fantastic Four-filmene spilte Washington også dama til noen, nemlig til Ben Grimm/The Thing. Men i Scandal står altså den smellvakre Bronx-baben med både makten og mennen i sine hender – som mildt sagt er fulle av løgn og fanteri (hendene, altså).

Kerry annonserte serien via vlogging:

Fortsetter nedenfor.

I pavens stab finner vi også den giftesyke karakteren Stephen (Henry Ian Cusick, skuespilleren bak Desmond Hume i LOST), mens Britney Spears koreograf Columbus Short spiller Harrison. Noen vil kanskje dra kjensel på Darby Stanchfield fra Mad Mens første sesonger (nabokjerringa som fikk seg en ørefik av Betty Draper). Her gir hun liv til seriens mest interessante bifigur, Abby. Den minst appelerende ansatte er derimot rookien Quinn (Katie Lowes), noe som er litt synd, da det ser ut til at hun har en svært sentral rolle.
 
 
Fortsetter nedenfor.

(ABC)

Til The View forteller hovedrolleinnehaveren til et knippe fruentimmer at karakteren Olivia Pope er basert på George W. Bushs pressesekretær Judy Smith, en kvinne som hadde fingrene sine borti blant annet Monica Lewinksy-saken. Smith er også medprodusent på serien, men vi får håpe at ikke alt som skjer med hennes alter ego er hentet fra virkeligheten.

Fortsetter nedenfor.

Blir Scandal noe annet enn suksess vil det være en skandale med tanke på at serien er utviklet av Grey’s Anatomy og Private Practice-skaper, skribent og produsent Shonda Rhimes (listet blant årets 100 verdensutformere av Time Magazine i 2007). Men ABCs gullkvige hviler ikke på lauberne, og er er allerede i gang med en ny serie ved navn Gilded Lilys, der rollene nettopp er besatt av Matt Long fra Mad Men, Maury Sterling fra Homeland og Brigid Brannagh fra Army Wives.
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer