Hopp til hovedinnhold
A-LEE SOM SMOOTH CRIMINAL (ØYSTEIN NUSTAD/EE)

Sex, drap og norsk rap

I den norske rapundergrunnen har A-Lee lenge vært en som har fått tommelen opp fra alle kanter, blant annet via tidlig bransjeboost fra by:Larm, deal med Tommy Tee og masse gjesteoppdrag for andre artister.

Til tross for mange år på hugget, er Oslo-gutten kun 21, og det er nå han slipper den første solosingelen, «Bump Off», akkompagnert av en lekker, dramatisk video.
Her har han med den dyktige, tidligere Frøken Norge-deltakeren og Vi Menn-favoritten Tilde Karlsen fra Sandefjord. Vi klarte ikke å få noen catchy Tilde-kommentarer fra A-Lee,  som ler og sier at det holder å nevne at hun er voksen og proff.

Se også A-Lee med Madcon og Mira

– Først og fremst så vil jeg si at det er godt å være tilbake, selv om det høres breialt ut i og med at jeg ikke har gitt ut noe offisielt før, men det er sånn jeg føler det, forteller Ali «A-Lee» Pirzad-Amoli til 730.no.

– Jeg har brukt god tid på ting for å være sikker på hva jeg egentig driver med. Det har vært mye snakk om hva som skjedde med Tommy Tee og min plass som artist på Tee Productions, osv, og jeg kan bekrefte at jeg lenger ikke er på TP, men det er ikke noe dårlig stemning mellom Tommy og meg. Jeg antar at folk skjønner det i og med at jeg er med på hans første singel «Keep Talking» fra Studio Time, selv om låta hovedsakelig handler om at Tommy er en drittsekk. Vi kommer nok til å jobbe sammen i fremtiden.

Dette er en musikkvideo som ser ut som traileren til en norsk film vi har lyst til å se:

Fortsetter nedenfor.


De som har fulgt A-Lee i en stund, merker ikke bare at han har blitt flinkere til å rappe, han ser også veldig smooth ut. Omtrent som en million dollar.

– Jeg fikk mange kommentarer om at jeg hadde blitt så tynn etter «Keep Talkin’»-videoen. Måten folk tok det opp på var som om de ville spørre meg om jeg tok drugs, men jeg og min fastlege kan bekrefte at jeg har gått ned på en sunn og frisk måte. Jeg trente mye og spiste riktig. I feel good!

Hvis du synes A-Lees video er annerledes enn det du er vant til når det kommer til norsk rap, så er det med meningen.

– Regissøren Farzad Bayat har laget en musikkvideo som er spesiell på sin måte, på en veldig positiv måte. Vi ville gjøre noe annerledes enn hva folk vanligvis forventer, og den passer veldig bra med låta. Jeg føler at vi klarte det. Singelen, en veldig aggressiv låt produsert av synthavhengige Soul Theory, er gitt ut på mitt selskap EE Records og er nå i salg hos blant andre iTunes. Kjøp, kjøp, kjøp! Tusen takk for all støtte.

Last ned singelen hos iTunes, og hils på den slanke hip-hop-hunken via Aleemusic.com og MySpace

Nyeste saker fra 730.no

Les mer