Hopp til hovedinnhold
William Gamborg bylarm danser Julia Brovold 2022 730
Ikke sov på William Gamborg! Her med Julia Brovold, en av Norges råeste dansere (Haakon Paulsen)

by:Larm 2022: 730.no kårer 10 norske stjerneskudd 🌟

by:Larm 2022 er spekket med nye norske talenter. 

Tekst av Victoria Arnesen og Janne Monsen Tveit.

Nedenfor samler 730.no 10 artister og band som gir oss håp for fremtiden til norsk musikk.

Men: Det er umulig å få med seg alt på den kaotiske Oslo-festivalen som foregår på 13+ scener parallelt. (Og da har vi ikke engang tatt med alle sideprogrammene utenfor den offisielle larmen.)

Så alle som ikke er nevnt er ikke nødvendigvis glemt. 

Vi prøver også å begrense oss til artister og band som ikke ennå har fått sitt store gjennombrudd med prosjektet de presenterer på by:Larm 2022. 

Det vil si at vi ikke nevner de fantastiske konsertene til blant andre ARY, SKAAR, Metteson og Jonas Benyoub. Om forlatelse, men dere er allerede stjerner.

Se vedlagt bildebevis nedenfor.

Jonas «Sporty Spice» Benyoub tar sitt signatur-move etter å ha blitt tildelt en halv banan av Årets stjerneskudd-juryen til by:Larm (Kai Chen)

Okay, se 10 by:Larm 2022-favoritter etter to snutter fra 730s Instagram. 

Nedenfor ser du ARY + Jonas Benyoub med Karpe.

Vel bekomme! 

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av 730.no (@730no)

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av 730.no (@730no)

10 høydepunkter fra by:Larm 2022 🌟

NB! Rekkefølgen er tilfeldig. 

William Gamborg

William Gamborg med dansere på Sentrum Scene. Vrient å ikke forelske seg litt i hele gjengen (Haakon Paulsen)

Danser, skuespiller og artist William Gamborg bruker koreografi på en så tullete bra måte at den nærmeste sammenligningen blir Karpe i Oslo Spektrum x 10.

Og det er en absurd, men samtidig helt riktig sammenligning å ta.

Den fremtidige pop/R&B-stjernen har et solid grep på publikum i Sentrum scene fra første til siste sekund, både med og uten vennene fra Quick Style Studio rundt seg på scenen.

At Makosir, Bargee, Boua og Hkeem joiner på sine respektive features blir bare en bonus, for dette er hundre prosent William Gamborg sitt show.

Ikke sov på WG!

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av 730.no (@730no)

 

Witch Club Satan

(Ole Martin Andreassen)

Vi vet ærlig ikke helt hva vi går til når vi kommer inn på vesle John Dee. På forhånd har vi hørt at trioen er noen kunstneriske sjeler pakket inn i black metal. Det stemte jo. Men ikke bare er showet til Witch Club Satan som en eneste stor kunstinstallasjon; på noen tidspunkter føles det som vi er innom både eventyr og skrekkfilm. 

Medlemmene av Witch Club Satan skal angivelig ha plukket opp instrumentene for bare noen måneder siden, men de kunne lurt oss. De er hella dyktige! 

Ikke langt inn i konserten kler bandmedlemmene av seg, såpass mye at vi hadde blitt kansellert av Instagram hadde vi prøvd å poste det i feed.

Men tro oss når vi sier at du ikke vil gå glipp av den neste konserten til Witch Club Satan. 

 

Marstein

Marstein UNDERGRUNN bylarm 2022 730.no
UGs egen Marstein døper publikum i kulturkirken Jakob med champagne (Ingrid Slettemoen)

Som litt for store UNDERGRUNN-fans sjekker vi ut begge konsertene Marstein og Jon Ranes (Loverboy) har på by:Larm 2022, altså både torsdag og lørdag. Og godt er det!

Jo Almaas Marstein (født i 02) er mer enn solid nok på Rockefeller, men i kulturkirken Jakob to dager senere ser vi konturene av en stjerne som kan bli værende i rampelyset så lenge han vil. Både med og uten resten av UG.

Marstein virker varmere i silketrøyen lørdag, og han utnytter spillestedet maksimalt mellom låtene. Her får vi flere anekdoter om kirke og kultur, og publikum på første rad får æren av å bli døpt i champagne av Medici Marstein. 

At han spøker med at de som var på Rockefeller-konserten på torsdag vet at hans kommende freestyle ikke er en spontan freestyle gjør gigen ekstra sjarmerende. 

Se video av «Frida Kahlo» fra Rockefeller nedenfor. 

 

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av 730.no (@730no)

 

Hedda Mae

Hei Hedda Mae! Her briljerer hun på Sentrum scene i Oslo (Elias Undal)

Hedda Mae er popstjerneskudd på to ben! Og hun får det nesten til å se lett ut. 

Med sjarme, selvsikkerhet og store doser talent klarer hun engasjere samtlige i publikum, også de som ikke har hørt en eneste låt før. 

Med fullt band, som vi ser er en gjennomtenkt del av produksjonen på scenen, får godsnuten fra Bergen selv nye og uutgitte låter til å høres ut som klassikere. 

Sentrum scene er av en størrelse som kan skremme nye artister, men ikke Hedda Mae. Vi får blant annet servert den nye singelen «It Ain’t You», og hun står utvilsomt igjen som et stort by:Larm-høydepunkt. 

 

 

Loverboy

Jon Ranes aka Loverboy fyller Jakobkirken på by:Larm (Ingrid Slettemoen)

Loverboy viser helt nye sider av seg selv på John Dee og i Jakobkirken. 

Pørni– og UNDERGRUNN-stjernen tar med seg gitaren over til soloprosjektet, men ellers er det ikke mye som minner om musikken til rap-kollektivet fra Oslo. 

Under fødenavnet Jon Ranes synger 02-eren sårt og inderlig om alt fra blod til sin kjære pus, og han spiller generelt på helt andre strenger (gitar-vits!) enn det han gjør med UG. 

Loverboy har med seg bandet The Heartbreakers på begge konsertene, og under en av låtene på lørdagen står han midt på kirkegulvet og synger fans opp i fjeset. 

På fredag slipper både Jon Ranes aka Loverboy og Marstein sine respektive solo-debuter bestående av syv spor. Gled dere! 

Ta en sniktitt nedenfor via vår Instagram. 

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av 730.no (@730no)

 

Maggie

Hils på Maggie! (Ingrid Slettemoen)

En av nykommerne vi er mest spent på i år er Maggie.

Furuset-jenta slapp sin første singel «Paralyzed» for en knapp måned siden, men vi har også kunne høre henne i Pia Tjelta-serien Made in Oslo

Maggie imponer samtlige oppmøtte på John Dee med en villllll stemmeprakt. På et tidspunkt blir vi så bergtatt og oppslukt at vi stirrer akkurat litt for lenge. 

Nå gleder vi oss bare til å høre mer fra henne. 

Hør debuten «Paralyzed» nedenfor! 

 

Sei Selina

Vidunderet Sei Selina på Blå (Kai Chen)

Sei Selina er ingen nykommer, men vi må ta henne med likevel.

Sist 24-åringen gjestet by:Larm ble vi lamslått av stemmen og tilstedeværelsen hennes på scenen. Nå har det gått et par år, og i sommer og høst varmet hun opp for AURORA i Europa. Det vises på tryggheten, utstrålingen og den generelle råheten Sei Selina nå har live.

Ikke bare har hun en formidabel stemme og solide låter, hun er også en unik formidler i liveshowet sitt. Sertifisert trippel-trussel!

Musikerne hun har med seg er også av ypperste klasse, og på et tidspunkt må undertegnede lukke øynene og bare nyte trommepartiet på slutten av en av låtene. (Det må ha vært premiere på det.)

Konserten er full av gåsehud-øyeblikk, og det eneste vi vil akkurat nå er å se Sei Selina igjen og igjen. 

 

Tyr

TYR aka norsk-aliaset til Wonder the Boy på Melahuset (Haakon Paulsen)

Heller ingen nykommer, men samtidig…

Tyr Markus Røe (født i 01) ble booket på by:Larm som 15-åring under navnet Wonder the Boy og spilte med en da ikke så kjent Billie Eilish på scenen til 730.no. Nå er han Tyr, 21 og savage, og ikke minst så rapper han nå på norsk. Endelig! 

Tyr har full styring på Melahuset, det finnes knapt et menneske i rommet som ikke roper tekstene til «21» og «Chanel» tilbake til ham. Da gliser han fornøyd. Oslo/Trondheim-gutten rekker å spille hele sin kommende mixtape på den knappe halvtimen han har fått, og et av høydepunktene blir en ærlig, Larsiveli-gjestende ballade om vonde og vanskeligere tider. 

Se video fra Mela nedenfor. 

 
 
 
 
 
Se dette innlegget på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Et innlegg delt av 730.no (@730no)

 

Michelle Ullestad

Stjerneskuddet Michelle Ullestad på Rockefeller (Ole Martin Andreassen)

Pop med punk-attitude!

Michelle Ullestad kommer inn på Rockefeller som et friskt pust, med en Camelbak-ryggsekk fylt med vann og splitter nytt materiale.

Bergenseren tar oss gjennom et bredt spekter av følelser, og hun gjør oss både rørt og euforisk gjennom det korte by:Larm-settet sitt.

Da har du jaggu gjort noe riktig. 

Stefanos

Stefanos på Revolver (Amanda Iversen Orlich)

Sist, men ikke minst. 

Stefanos Yowhannes, eller Stefanos som han går under nå, spiller i den trange kjelleren på Revolver. Det er heeeelt stappfullt, og det dritfint.

Det Oslo-baserte stjerneskuddet fra Stavanger får oss til å glemme både tid og sted med sin drømmende sjangermiks. 

Stemmen hans glir rett inn i det musikalske landskapet han har laget seg, og resultatet er en pakke som imponerer.

Throwback: by:Larm 2021 var den første festen etter lockdown – se bilder!

Les mer