Hopp til hovedinnhold
Velkommen til Swank City (Instagram/swankmami)

Swank Mami er en Eurostar fra Lørenskog

Swank Mami debuterer 🌟

Etter å ha velsignet den norske musikkscenen med tre formidable singler – «I Saw You», «Poison» og «Venus Retrogade» – er Swank Mami klar for debut-EP-en Eurostar.

Lørenskog-talentet tar en svipptur innom 730.no for å prate om den nye EP-en, suksessen så langt og hvilke forventninger hun setter til seg selv.

Spenn deg fast for vi skal til 🇪🇺 SWANK CITY 🇪🇺

Et land hvor hvor janteloven ikke finnes, gyaldem-en er på høy frekvens året rundt og kjærleik er sine qua non.

Det har vært stor hype rundt Swank Mami de siste månedene, og riktignok er det ingen røyk uten ild. Det mange kanskje ikke vet derimot er at det var på kunstskolen i Oslo at Swank Mami alias Umal Moses (født i 97) først begynte å eksprimentere med ulike musikksjangrer. Noe som førte til et engasjement for teater, lydkunst, video og kostymedesign.


Les også: Justin Bieber kaster skjorta for SZA


Siden har Lørenskog-jenta bygget et solid fundament som en audiovisuell artist, låtskriver og reell kandidat for tittelen som East-African princess of alternativ pop/R&B.

Nedenfor forteller Swank Mami mer om sitt seneste prosjekt Eurostar.

Swank Mami (Claryn Chong)
Swank Mamacita (Claryn Chong)

Hei og velkommen Swank Mami <3 hvordan går det med deg? 

– Tusen takk! Det går bra, alt er så nytt. Jeg forsøker å leve i øyeblikket uten å angste. Jeg er takknemlig for å være i det.

Du virker spirituell?

– Ja, jeg pleide å være det i hvert fall. Jeg bodde i et spirituelt kollektiv i Oslo. Vi drakk kaffe sammen hver morgen og pratet om hvordan alt var. Det var grunnlaget for troen min på universet og Gud. Jeg er oppvokst muslim, så jeg er en kombinasjon av alt dette.

swank it up (Claryn Chong)

Har spiritualismen påvirket suksessen din eller er det kun hardt arbeid det står på?

– En god blanding, det tok veldig lang tid før noe skjedde. Men jeg føler det er en del av reisen, ting faller på plass. Det kan ikke skje når du ikke klar; en må huske på at reisen er din alene, du kan ikke sammenligne deg selv med andre.


Les også: Britz til 730.no: – Jeg prøver å ta min plass mer


Gode visdomsord <3 Hvilke artister kunne du ha tenkt deg å jobbe med?

– Produsenten Dinamarca fra Sverige!

(Claryn Chong)

Noen andre svenske artister?

– Jeg elsker Cherrie. Svenskene er på et annet nivå. Har sagt det før, sier det igjen: Norway is not a bad bitch. Vi setter ikke trendene, men det gjør svenskene.

Hvilken film/serie så du sist? Og hvilket terningkast gir du den?

Sex and the City, den originale <3 Det er bare så comforting. 6/6

Hva syns du om «reboote?

– Jeg har sett den, men er ikke obsessed. Den originale er så nostalgisk og jeg er en sentimental person.


Se også: Sex and The City-scenen alle har ventet på er her


Produksjonsnivået på «I Saw You» er et gjennomgående tema hos mange. Hvor involvert er du i produksjonen?

– Jeg produserer ikke selv, men det er noe jeg vil lære meg. Jeg forklarer hvordan jeg ser for meg sangen og har dyktige folk rundt meg som hjelper til. «I Saw You» startet som et pianostykke og meg som sang på mikrofonen.

– Jeg tok den med til en annen produsent som la til Jersey-beaten på tull, men det funka til slutt haha. Det er jo en trist melodi, så kommer trommen, det er en del som skjer på den låten, men jeg er veldig glad for at folk liker den.

Bak kulissene til I Saw You (Instagram/swankmami)

Er EP-en lik?

– EP-en har forskjellige vibes. Jeg startet dette prosjektet i fjor sommer mens jeg var i London. «Poison» og «Venus Retrogade» ble skrevet back to back der. Reiste hjem og senere dro jeg og Morten tilbake til London for å starte prosjektet Eurostar.

– Det har vært en drøm å jobbe med dette prosjektet. Teamet lar meg realisere visjonen min.

 

Har Swank Mami tid til partner – i så fall hvilke kvaliteter leter du etter?

– Det er ikke noe jeg har lyst til å bruke tiden min på med mindre du er veldig seriøs. Jeg er ferdig med emotionally unavailable menn, jeg vil ha noen med driv og ambisjon. Det grunnleggende er også viktig, at han er snill, familieorientert, genuin og overholder løftene sitt.

– Jeg har kompiser som sier jeg virker sterk, selvsikker – men det er ikke alltid menn liker selvsikre kvinner. Så er det noen som tenker at jeg har mange menn rundt meg, men jeg har vært singel lenge.


Les også: Emma Steinbakken blir den yngste norske kvinnen som får gjøre dette


Ikke en situationship engang?

– Jo, men ikke et ordentlig forhold. Jeg føler det er en refleksjon av samfunnet vårt. Jeg syns synd på alle egentlig hehe

Hva er Swank City/Eurostar for deg? og hva vil du det skal være for fansen?

– Jeg håper Swank City når ut til alle som føler seg som en baddie. For the girls, the gays and they’s! Jeg håper også at gutta hører på musikken da. Dette prosjektet er bare en introduksjon til min verden.

Mami hos 730.no <3

Les også: Kun hver femte artist på norske festivalscener er kvinner – kan trenden snu?


Nå om dagen er det mange norske artister som velger å synge på norsk, men du er et av få unntak. Hva er grunnen til det?

– Det føles rett. Jeg kommer aldri til å gjøre noe bare fordi alle andre gjør det. Eneste jeg ser for meg er å gjøre det på engelsk. Jeg hører ikke stort på norsk musikk, unntatt UG. Mitt musikkspråk er på engelsk, jeg føler det når ut til flere folk. Skal sies at jeg ikke bare er norsk, men også somalier.

Beste R&B-album noensinne? 

– Hun er veldig spesiell for meg (peker på Ctrl av SZA på veggen) og Channel Orange og Take Care. Og alle tre er scorpios hehe. Jeg pleide å sovne til Channel Orange og våkne til Take Care på vgs.

(Instagram/swankmami)

Hva håper du lytterne får ut av av EP-en?

– Jeg håper de føler seg bra. Håper de kan overføre det til egne liv. Det er det musikk betyr for meg; at jeg ikke er alene – håper jeg kan gjøre det samme for noen andre med EP-en.

Det vil du nok <3

Tusen takk og masse lykke til med Eurostar, Swank Mami!

Sjekk ut EP-en til Swank Mami Eurostar her.


Se også: Disse norske låtene gjorde det best på TikTok i sommer


 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer