Hopp til hovedinnhold
DIAMOND WHITE (BRANDON HICKS)

Diamond White: – Jeg gjennomskuer alle fuckboys!

DIAMOND WHITE (BRANDON HICKS)
Rett ut av Detroit!

Men Diamond White har lenge bodd i Los Angeles, hvor hun er i ferd med å slå seg opp både som artist og skuespiller.

19-åringen har allerede toppet kinolistene i USA to ganger via komediene Boo! og Boo2!, lånt bort stemmen sin til Transformers, gjestet TV-serien Fresh Off the Boat og dukker snart opp i sesong 2 av Netflix’ funny Dear White People.
Men som Diamond forteller 730.no i dette intervjuet:
Musikken står hjertet hennes nærmest.
Før du ser videoen til «Cleopatron», som hun nesten laget alene; les hva hun sier om det nådeløse karrierelivet i LA, hvordan Instagram hjalp henne å elske seg selv og sin hudfarge, hvem hun ser opp til, hvordan det fungerer med mamma som manager og hvordan hun håndterer gutter som ikke er skrudd sammen riktig.
(BRANDON HICKS – Top Shop @topshop, Melody Eshani @melodyeshani)

Diamond White! Er det hektisk om dagen?

– Ja, fra morgen til kveld. Men jeg klager ikke! Hjernen min liker ikke at det er rolig.

Får du noe tid til venner mellom musikk- og filmprosjektene?

– Sent på kvelden, sånn etter kl. 22-23 så har jeg ofte fri og da henger jeg ut med vennene mine. Vi er alle nattugler. Dessuten er alle i bransjen, enten som sangere, skuespillere eller dansere, så de vet hvor hektisk en karriere kan være.

(BRANDON HICKS – OTT @ottdubai)

Du er ute med singelen «Cleopatron (Drunk On Me)» hvor du referer til tequila-merket Patrón. Du er litt for ung til å drikke? I alle fall i USA…

– Ja, meg jeg drikker ikke mye. Jeg bare bruker navnet som en metafor på hvordan alkohol påvirker hjernen og kjemien i kroppen og gjør noen avhengige. Du vet, som kjærlighet.

Hva synger du om?

– Folk blir avhengige av alkohol, på samme måte som noen hvite gutter blir avhengig av svarte jenter. Den eneste gutten jeg har offentlig datet hadde en fetish for svarte jenter, noe jeg ikke visste. Så sangen handler om en gutt som var avhengig av noe som hadde samme effekt som alkohol.

(BRANDON HICKS – OTT @ottdubai Stella McCartney @stellamccartney)

Før det slapp du singelen «Empty Cup». Det er også en drikkmetafor?

– Ja, den handler også om gutter… Gutter som sier ting uten grunn, bare fordi de håper det
vil ta dem steder. Men det er vanskelig å imponere meg med sånn prat, og jeg vet akkurat hvordan gutter er. Sånt prat er ikke engang underholdene; jeg har hørt alt før. Ikke kast bort energien din, for samme hva du sier om at jeg er søt, etc., så kommer jeg ikke til å ende opp i sengen din. Særlig her i LA så er det altfor mange gutter som går rundt og forventer at de kan få alle jenter. Selv om du kanskje er en kjent mann med mange Insta-følgere, så kan du fortsatt være en skikkelig fuckboy.

(BRANDON HICKS – Charles&Ron @charlesandron)

Du gjennomskuer alle fuckboys?

– Haha, ja! Jeg gjennomskuer alle fuckboys. Vel… Jeg er smart, men jeg lærte en lekse med en gutt jeg traff nylig… Jeg vil ikke si navnet hans, men han er en skuespiller, du vet trolig hvem det er… Uansett, jeg er weird og jeg liker folk som er weird, og han virket super-weird, så vi var på nett med en gang. Vi hang ut, jeg traff familien hans og alt var bra. Men så fant jeg ut at han i skjul hadde flere andre damer samtidig som meg. Sånne gutter har jeg ikke tid til. Jeg er ikke noen sidechick. Jeg vet hva jeg er verdt, og når man vet hva man er verdt så tar man ikke til takke med noe man ikke vil ha.

(BRANDON HICKS – Charles&Ron @charlesandron)

Gutter slipper unna med mye mer enn jenter?

– Ja, mine guttekompiser har en haug av jenter som de bare kan ringe, «hey what’s up….», du vet… Det synes de er kult. Men hvis en jente gjør sånn med flere gutter, så blir det sett ned på. Det forferdelig. Det har alltid har vært sånn, men det må bli en forandring.

Hva foretrekker du mest av skuespill og sang?

– Definitivt å synge! Skuespill er kult fordi du kan spille forskjellige typer folk, men det er det samme når man synger, bare at det da er på steroider. Man kan bokstavelig talt skape en ny karakter som man blir til via sangen. Når man i tillegg har bilder og musikkvideoer, så blir fantasi til virkelighet. Så ja, jeg er først og fremst en sanger. Jeg startet å synge rett etter at jeg var født.

(BRANDON HICKS – Luciana Balderrama @lucianabalderrama)

Er det sant?

– Ja, mamma satte meg foran TV-en for å se
Barney, og så startet jeg å synge sammen med Barney. Jeg sang før jeg kunne snakke, ikke sant mamma? (Mor ser opp fra telefonen og nikker.) Skuespill kom etter hvert. Jeg har alltid vært veldig dramatisk, emosjonell og ekstra, noe som passer perfekt for skuespill, haha…

Du har hatt to filmer på førsteplass på kinolisten i USA; Boo! og Boo 2!. Hvordan føles det?

– Fantastisk! Jeg er ikke en veteran når det kommer til skuespill; jeg er veldig ny. Jeg visste ikke engang at jeg var på en audition til en film som kunne få en oppfølger. Jeg er veldig spent på hvilke roller jeg kommer til å få fremover.

(BRANDON HICKS – Luciana Balderrama @lucianabalderrama)

Det betyr at du må dra på mange auditions?

– Ja. Jeg var gjennom en periode hvor jeg dro på auditions hele tiden i fire år uten å booke en eneste rolle… Men sånn er det når man flytter til Los Angeles. Her er det helt nådeløs konkurranse, og folk i LA er så vant til hvordan man gjør ting i LA. Man bygger seg opp via folk, og når man har kommet seg opp, så glemmer man folkene som hjalp en opp. Jeg har møtt så mange personer som jeg hadde som idoler da jeg var liten, og så viser det seg at de er grusomme mennesker irl.

(BRANDON HICKS – WOW Couture @wowcouture_usa, De Blossom Collection @deblossomshoes)
Uttrykket «ikke møt dine helter» stemmer altfor ofte?
– Ja, absolutt! Og som nykommer så må man «pay dues», og jeg brukte de første fire årene med auditions til å se hvordan ting funker. Det lærte meg også å være ydmyk, noe jeg også har lært av moren min. Jeg ble ofte behandlet dårlig av folk jeg møtte i bransjen, men det er greit, jeg var den nye. Det er litt som high school… Nå er jeg eldre, så når jeg møter mange av de nye kidsene som hele tiden kommer til LA, social media-stjerner, etc., så passer jeg på å være en genuin person som er snill mot alle. Jeg vil ikke være den personen som folk har lyst til å møte, men så gråter de etterpå fordi du er fæl. Det skjedde med meg, så jeg vil ikke at det skal skje med andre.

Hvilken artist inspirerer deg mest?

Frank Ocean. Da jeg så ham live så ble alle i publikum fylt med energi og glede. Det er slike konserter jeg vil gjøre. Frank er en verdifull artist, ingen kan røre ham. Han er ikke mainstream, man hører ham ikke ofte på radio og ser ham ikke overalt i media, men han har veldig mye respekt. Jeg vil gjerne bli en kvinnelige Frank Ocean, haha.

Vi så på Insta at du var på konsert med Lana del Rey. Du virket veldig imponert?

– Ja! Det er noen artister som er ikoniske. Lana gjør ikke mye på scenen, hun holder det enkelt, men hun har en vibe man virkelig kan føle. Det er veldig tiltrekkende.

Du har moren din som manager. Hvordan er det å ha en momager?

– Det er fantastisk, men også veldig frustrerende. Man blir jo anbefalt å ikke jobbe med familien sin, for det blir en annen dynamikk når man blander familie og business. En del av jobben min er å passe på at moren min og jeg har et bra forhold. Jeg vil ikke at vi skal bli uvenner, for når alt kommer til alt så er familien det viktigste… Det eneste problemet jeg har er mamma og e-post. Moren min er en annen generasjon, og hun skjønner ikke internettaspektet, noe som er en viktig del av bransjen. Men jeg lærer henne.

Forstår ikke mamma internettet?

– Jo, hun forstår det, men hun stiller meg veldig mange unødvendige spørsmål, haha.
(Mamma ser opp fra telefonen og rister på hodet.)
(BRANDON HICKS – WOW Couture @wowcouture_usa)

Du er aktiv på Instagram, med mange funny Insta Stories…

– Haha, takk! Jeg har alltid hatt mye energi.

Er Instagram viktig for deg?

– Ja, det er en bra plattform for kommunikasjon og inspirasjon. Jeg elsker min mørke hud, men da jeg vokste opp så var det egentlig ingen på internettet som gjorde at jeg følte meg vakker. Jeg brukte Tumblr mye, men ingen av de populære Tumblr-jentene så ut som meg. Jeg kunne ikke relatere til disse jentene, så det fikk meg til å føle meg dårlig, som om min hud ikke kvalifiserte som vakker. Snart skjønte jeg at jeg selv kunne bruke Instagram som en plattform for å vise andre unge kvinner at også mørk hud er vakkert.

•I fuckin love my skin wow. I could eat me•

A post shared by Diamond White (@diamondkwhite) on


Vil du være et forbilde?

– Jeg vil ikke svare ja, fordi det kan være at jeg ikke alltid er et bra forbilde. Jeg vil ikke være noe annet enn meg selv. Jeg vil bare fortelle min historie om mitt liv.

Du har 260 000 Insta-følgere. Har antallet vokst gradvis?

– Jeg fikk mange følgere da jeg var med på The X Factor, men jeg tenker ikke så mye på hvor mange følgere folk har. Jeg er litt old-school, for jeg bryr meg heller om hvordan folk er som mennesker, fremfor tallene deres. Men i Los Angeles er mange mest fokusert på antall følgere og ofte avgjør det om de vil bli venner med deg eller ikke. Men det er kult med følgere. Jeg DM-er med folk hele tiden, for de er virkelige mennesker og jeg synes det er interessant med mennesker.

Svarer du alle som DM-er deg?

– Nei, for noen er litt creepy, haha.

Hva vil du si om din nye musikkvideo?
– Jeg ville lage noe gøy, men også noe som kan ha innflytelse overfor dem som er åpne nok for innflytelse. Alle jenter som er «woke» kan finne noe i videoen som de kan relatere til eller applaudere.

Se videoen til «Cleopatron (Drunk On Me)» her:

Musikkvideoen-regi Keitaro Cloward

Nyeste saker fra 730.no

Les mer