Hopp til hovedinnhold
(HBO NORDIC)

Serietips via HBO og TV 2 Sumo: Når du sitter dypt i dritten

(HBO NORDIC)

Av og til vet du ikke at du er i dyp skitt før du kjenner stanken krype inn gjennom neseborene. Da sitter du gjerne så dypt i det at det å vri og kjempe seg ut bare gjør vondt verre.


For Hap (James Purefoy,
Rome, The Following) og Leonard (Michael K. Williams, Omar Little i The WireChalky White i Boardwalk Empire) i HBOs nye serie Hap and Leonard kunne ting i retrospekt gjerne gått litt annerledes. Alt de ville var å tjene et par raske grunker, men skattejakten ble plutselig til en heksejakt.

SundanceTV-serien landet på skjermen til TV 2 for litt siden, og er dermed også å finne hos TV 2 Sumo en liten stund til. Som nevnt ovenfor også å finne hos HBO Nordic. Godt er det, for heisann – som tilskuer blir en også dratt inn i den håpløse floken, og plutselig har en sett alle de 6 episodene fra første sesong på én kveld.


Basert på karakterene med samme navn etter forfatter Joe R. Lansdale er historien satt til Texas på 80-tallet, der vi får se sterke prestasjoner også fra Bill Sage (
American Psycho, Mysterious Skin, Precious), Christina Hendricks (Mad Men, Drive, Life as We Know It), Neil Sandilands (The 100, Blackhat, The Americans), Pollyanna McIntosh (The Woman, Exam, Filth) og Jimmi Simpson (Date Night, White House Down, Zodiac).

Fortsetter nedenfor(HBO NORDIC)

Hap and Leonard er en solid serie som tilbyr alt fra kjærlighet til brutal vold, noe den har fått masse god kritikk for. Vox oppsummerer det fint:


– Den første episoden er pakket med juicy øyeblikk, både fra karakterene og uventede plottvister. Ved pilotens slutt har en omtrent fått kombinasjonen av tematisk gjennomtenkthet, kriminelle øyeblikk og sjokkerende blod-splatting på plass, skriver avisen.


Fra 730 blir det 4 av 5 klapp på klappometeret, selv om
Hap and Leonard kunne fortjent mer. Eventuelt om Quentin Tarantino sto bak? Det går litt tregt i starten, men kanskje vi kan sammenligne serien med en gammel sveivegrammofon: Når musikken først er der så stopper den ikke (poetisk vakkert!?).

Ta en titt på traileren til serien som i 2017 får en sesong til, da basert på Lansdales roman «Mucho Mojo».


Se også: Usikker dame skinner i ny solid HBO-serie

Nyeste saker fra 730.no

Les mer