Hopp til hovedinnhold
(FX)

Serietips: T̶h̶e̶ ̶A̶r̶n̶e̶ ̶T̶r̶e̶h̶o̶l̶t̶ ̶D̶i̶a̶r̶i̶e̶s̶ The Americans

(FX)

KGB, FBI, den kalde krigen, president Reagan, samt alle fristelsene man kan finne på amerikanske kjøpesentere, utgjør hovedbestanddelene i den nye og veldig kule retrospionserien The Americans. Hvis du <3 filmene Argo og Muldvarpen, er ferdig med House of Cards og nå savner Homeland, er dette sannsynligvis løsningen for deg.

Se traileren nedenfor.

Vi møter Elizabeth og Phillip, et russisk par konstruert av KGB og plassert i USA på begynnelsen av 60-tallet. I Sovjetunionens tjeneste stifter de familie, bygger hus og skriver sin egen historie sammen fram til seriens nåtid, som er 1981. Ronald Reagan har nettopp kommet til makten og den kalde krigen er i ferd med å fryse til is. Dermed blir oppdragene fra kaviarspiserne i øst farligere, mens intensiteten i etterretningstjenestene familien Jennings forventes å utføre, stiger.


Det er 90-tallsikonet Keri Russell (37) fra Felicity, som spiller den dedikerte agentfrua, mens krølltoppen Matthew Rhys (38) fra Brothers & Sisters gestalterer hennes uekte ektemann. Akkurat som med Carrie og Brody i Homeland, er det psykologien mellom disse to som gjør serien til noe mer enn en skarve katt og mus-fortelling. I tillegg er underholdningsverdien i alle parykkene, løsbartene og Arne Treholt-brillene paret bruker til å forkle seg med, stor. Uten at dette spenner beina på spenningen i serien, heldigvis.

Her kan du se de to hovedrolleinnehaverne fortelle mer om alt dette:

For å gjøre det underliggende paranoiaplottet litt ekstra saftig, har den tidligere CIA-mannen og seriens skaper, Joe Weisberg, plassert en FBI-agent i nabolaget til de russiske spionene. Han spilles av Ingar Helge Gimle-lookalike Noah Emmerich, en fyr du har sett over alt, men kanskje husker aller best som Marlon fra The Truman Show, eller som Dr. Edwin Jenner fra The Walking Dead. Rimelig rå dude.

Mottakelsen har vært kjempegod for den nye serien som hadde premiere for to uker siden. Mange mener den melder seg rett inn i toppsjiktet til kanalen FX, som også står bak Sons of Anarchy, Louie og American Horror Story.

– Det skader heller ikke at Graham Yost fra Justified er utøvende produsent bak serien, skriver New York Daily News.

– Blandingen av trivialitetene på overflaten og den intense spionintrigen som lurer under her, gir The Americans et spennende kick, melder TV Guide.

– Det er for tidlig å trekke noen konklusjoner i sammenlikningen mellom The Americans og Homeland, men hvis du syns sistnevnte er i ferd med å bevege seg vekk fra det som fengslet deg i starten, kan det hende du finner det du savner her isteden, mener The Hollywood Reporter.

Den nevnte Russell-serien Felicity ble skapt av Lost-ikonet J.J. Abrams, mannen som denne sesongen har gjort stor suksess med Revolution, og snart skal regissere den syvende Star Wars-filmen. Her forteller Keri Russell om sitt ønske om å være med på denne innspillingen, samt at den lille sønnen hennes elsker både bikinien og leppene til originale prinsesse Leia.

Se traileren til The Americans:

Fun fact: Til Entertainment Weekly røper Girls-geniet Lena Dunham at Felicity er en av hennes tre absolutte favorittserier. De to andre er My So-Called Life alias Angela (gjennombruddserien til Homeland-stjerna Claire Danes), samt sviskete The Mary Tyler Moore Show.
Men akkurat nå elsker Dunham Kerry Washington-serien Scandal: Det gjør vi også!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer