Hopp til hovedinnhold
KJEMI PÅ EN SERIE MED LATTERBOKS?  JA, DET ER FAKTISK MULIG (NETFLIX)
KJEMI PÅ EN SERIE MED LATTERBOKS? JA, DET ER FAKTISK MULIG (NETFLIX)

Serietips: Netflix’ mest sjarmerende familie?

OPPDATERT: 14. mars. I dag fortalte Netflix at de har kansellert serien. Produsentene ser angivelig etter en kanal som vil gjøre sesong 4. Les den opprinnelige saken nedenfor.
——————————————–
Inneholder et par pittesmå spoilere fra sesong 1.
Livet som alenemamma er ikke lett.
Livet som alenemamma og krigsveteran er verre, om vi skal tro Netflix’ One Day at a Time, som endelig har sluppet sin andre sesong.
Den kritikerroste situasjonskomedien er løst basert på serien fra 70-tallet ved samme navn, men minner lite om det til tider utslitte sitcomsformatet som preger moderne TV.
Her er det nemlig moro og hjertevarme for alle pengene. 
Six Feet Under-stjernen er kanskje mest kjent for sine gjesteroller i større serier (Frustrerte Fruer, Grey’s Anatomy og Devious Maids for å nevne et par), men Justina Machado skinner nå i hovedrollen som mamma Penelope.
Mor er ikke bare nylig skilt, men også forhenværende frontsøster, noe hun fortsatt sliter med i hverdagen.
For øvrig: Hvor badass er ikke frontsøster som et uttrykk for «army nurse»? Badass tittel for en badass stilling.

Når hun i tillegg har ansvar to barn, hvor halvparten av dem er en rebelsk tenåring som nettopp har kommet ut av skapet…

Ting blir aldri for mye, ting bare forblir for mye.

Rollen som veteranmorens egen mor og beste støttespiller spilles av veteran og profesjonell bestemor Rita Moreno, kjent fra blant annet Jane the Virgin og Fran Drescher-komedien Happily Divorced.

RITA MORENO (HØYRE) FÅR MYE SKRYT I SIN ROLLE SOM BESTEMOR LYDIA (NETFLIX)

Morenos rolle som bestemor Lydia blir beskrevet som fargerik (les: stor i kjeften, men fortsatt storsjarmør), og er muligens showets største stjerne ettersom hun stjeler scener i hytt og pine.
Andre sesong plukker opp etter en særdeles dramatisk quinceañera, hvor hele familien aksepterer tenåringsdatteren Elena (Modern Familys Isabella Gomez) og hennes legning etter at faren svikter henne.
Sesongen går dypere inn på emnet, og viser hvordan 15-åringen utforsket livet utenfor skapet for første gang.
Dette er noe One Day at a Time har fått mye skryt for, hvor blant annet E! Online kaller den et «friskt pust» innen LHBT-representasjon.
At en ikke-hvit kvinne kommer ut på TV er et særdeles sjeldent fenomen, så dette er absolutt stas.

Når man snakker om sjeldne fenomén: Man må nesten understreke hvor forfriskende det er å se en nyskaping som gjør det genuint bra, til tross for at folks fordommer mot remakes, og til tross for at originalen var en av USAs store nasjonalskatter innen sitcom-sjangeren.
Både pressen og folket har vært relativt rause med komedien. Første sesong er blant annet listet på Rotten Tomatoes med digge 98 %. Washington Post er spesielt imponert over den og kaller den en «perfekt gjenopplivning» av klassikeren – og at den gir håp for fremtidige sitcoms.
Nyskapingen er skapt av duoen Gloria Calderon Kellet og Mike Royce. Sistnevnte er sitcomveteran på ekte og kan skryte på seg å ha jobbet på en av verdens mest suksessfulle situasjonskomedier; Everybody Loves Raymond. (15 Emmy Awards og x antall år på TV3 snakker for seg selv.)
Kanskje ikke så rart at resultatet ble bra likevel?

Begge sesongene av One Day at a Time er tilgjengelig hos norske Netflix nå.
Sjekk ut traileren for sesong 2: 

 

Les mer