Hopp til hovedinnhold
MY PRECIOUS? (NETFLIX)
Dirk Gently's Holistic Detective Agency

Dirk Gently’s Holistic Detective Agency: Netflix-detektiv utenom det vanlige

Dirk Gently’s Holistic Detective Agency bør settes på listen.

Eeeh, noen serier er mer til for å sees enn å forklares?

Eller så er det kanskje det vi prøver å overbevise dere om når det gjelder Netflix-serien Dirk Gently’s Holistic Detective Agency.

For det å ordlegge seg etter å ha sett science fiction-komiserien er ikke så enkelt. 


Livet til Todd (Elijah Wood,
Lord of the Rings) blir nemlig snudd drastisk på hodet etter at Dirk Gently (Samuel Barnett, Penny Dreadful, The History Boys) vandrer inn i livet.

Fortsetter nedenfor

NETFLIX sorry elijah wood dirk gently samuel barnett

DET EVIGE SPØRSMÅL (NETFLIX)


Gently er en fargerik og eksentrisk type.

Han har skjønt at hele universet henger sammen (og kaller seg detektiv).

Men metodene følger ikke boka helt. På mange måter følger han bare nesa, og dumper litt der skjebnen fører an. 

Todd blir så hans selvutnevnte assistent, og selv om de ikke helt vet hva mysteriet er, gjøres alt for å løse det.

Fortsetter nedenfor.

NETFLIX dirk gently
NÅR MINNENE KOMMER TILBAKE DAGEN DERPÅ (NETFLIX)

Gaah, dette blir litt som å skrive om Westworld, for når en endelig skjønner hva som faktisk skjer er det vanskelig å vite hvor mye en faktisk bør dele til fremtidige tittere.

Men siden det allerede er nevnt at serien har spor av science fiction, kan det jo også nevnes at noen har fått kloa i en maskin som kan bytte sjeler mellom menneske og dyr. På en måte.
Ikke skjønt det helt ennå selv.

Basert på bøkene til Douglas Adams (Doctor Who, The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy) kom også en serie kalt Dirk Gently’s Holistic Detective Agency i 2010, men denne artikkelen handler altså om versjonen amerikanske BBC og Netflix kom med høsten 2016, skapt av Max Landis (Chronice, Victor Frankenstein, American Ultra).

Foruten Elijah og Samuel får vi også se glimrende skuespill fra blant andre Hannah Marks (The Runaways, The Amazing Spider-Man), Fiona Dourif (Manhattan, Curse of Chucky, When We Rise), Jade Eshete (Shades of Blue, High Maintenance) og Neil Brown Jr. (Straight Outta Compton, Fast & Furious, World Invasion: Battle Los Angeles).

– Det er like parter av besynderlig, usammenhengende, morsomt, tegneserie-vold og forvirrende – alt på en god måte. Det er en av de seriene der du bare må lene deg tilbake og nyte turen, skriver New York Post.

Godt sagt, skriver vi og mens 94 % av publikum jubler hos Rotten Tomatoes, skinner 8,4 av 10 stjerner hos IMDb. Ikke nok med det, BBC melder at en andresesong suser inn i år!

 


Vi gir Dirk Gently’s Holistic Detective Agency en sterk femmer. Det aller beste med serien er nemlig at – selv om du sitter igjen som et spørsmålstegn, ønsker du å se videre!

La deg forvirre av traileren, for så å la deg forvirre videre hos Netflix. Til du skjønner litt mer. Og mindre…Se også:
Netflix’ ungdomsserie imponerer

Les mer