Hopp til hovedinnhold
ITVS FRANKENSTEIN-TOLKNING SETTER GAME OF THRONES-STJERNEN I SPISSEN (ITV/NETFLIX)

Serietips: Netflix byr på gyselig skrekk

ITVS FRANKENSTEIN-TOLKNING SETTER GAME OF THRONES-STJERNEN I SPISSEN (ITV/NETFLIX)


Om du fortsatt kjenner på savnet av Sean «Ned Stark» Bean i livet ditt har vi en gladnyhet: 


 
Nå gjør han et triumferende comeback i TV-stuene våre, dog i en litt mer skrekkinngytende variant.
 


Netflix gjør nemlig alle horrorfanatikere en megatjeneste og slipper denne uken begge sesongene av The Frankenstein Chronicles; en slags ny vending på av den klassiske skrekkromanen til Mary Shelley fra 1818. 


 
Kjernekaren Sean Bean stiller i hovedrollen som politiinspektør John Marlott, som blir dratt inn i en særdeles makaber drapssak i London 1827, når han finner et lik satt sammen av de avkappede kroppsdeler fra åtte savnede barn.
 


Når Marlott i tillegg får tips om et slags monster som stjeler barn fra byen på nattestid, blir det tydelig at dette er en drapssak utenom det vanlige.SERIEN BENYTTER SEG AV MANGE AV SJANGRENS KLISJEER, BLANT ANNET VED Å HA TUNG VEKT PÅ EN GRÅ FARGEPALETT (ITV/NETFLIX)Den britiske serien hadde egentlig premiere i 2015, men resten av oss har kjipt nok måttet vente til nå for å få ta del i ITVs monsterfest.


 
Det er 2018; kan vi droppe ventetider på to år for å få en serie fra England til Norge nå? Takk. 


 
På grunn av seriens fravær utenfor Storbritannia, finnes det så langt ganske få anmeldelser ute for Sean Bean og hans groteske eventyr. 


 
Blant britiske media kaller The Telegraph serien klisjéaktig, men skryter allikevel av dens potensiale og gir tre av fem stjerner.

 Den of Geek er dog mer positiv, og mener Seans rolle som Marlott er den gode kvaliteten som skiller serien fra en rekke middelmådige TV-forsøk på å gjøre skrekk.
Ellers på periodekrimmens rolleliste finner vi blant andre Richie Campbell (Alien: Isolation) som politikonstabel Joseph Nightingale, Silent Witness-stjernen Tom Ward som den britiske statsråden Sir Robert Peel, samt The Crown-kollegaene Vanessa Kirby og Ed Stoppard som søskenparet Lady Jemima og Lord Daniel Hervey.  
Dessuten dukker Motherlands Anna Maxwell Martin opp i en relativt spesiell rolle – nemlig som forfatteren Mary Shelley selv, som snodig nok også dukker opp. Vi er litt forvirret.


SERIEN FØLGER IKKE FRANKENSTEIN-BOKEN SLAVISK, OG GÅR HELLER I LANGT BORT FRA ORIGINALMATERIALET – KAN DET VÆRE EN BRA TING? (ITV/NETFLIX)


At The Frankenstein Chronicles tar monsterfortellingen til et nytt nivå er svær tydelig, men om det er en bra ting eller ikke er vi ikke sikre på.  

 

Mary Shelleys gotiske historie er en verdsatt klassiker i moderne tider, på tross av at et latterlig stort flertall fortsatt tror det er monsteret selv som heter Frankenstein. (Det er altså egentlig doktoren, monsteret går som regel bare under tittelen «Frankenstein’s monster».)
 


Derfor innebærer ethvert forsøk på å gjenskape den på en ny måte selvsagt en stor risiko – med eller uten stjernenavn som Sean Bean med på laget. 
 


Men, skrekkentusiasten i oss syntes egentlig at dette hørtes svært lovende ut – og pausen som OL har forårsaket i TV-hverdagen vår for øyeblikket er et ypperlig tidspunkt for å teste ut nye serier. 


 
Alle episoder av The Frankenstein Chronicles blir tilgjengelige på Netflix i dag, tirsdag 20. februar. 


 
Sjekk ut gufsen trailer under:

Nyeste saker fra 730.no

Les mer