Hopp til hovedinnhold

Serietips: Jude Law som ung kjekk pave

NÅR DU LOWKEY LIKER Å SE DE ANDRES DRØMMER GÅ OPP I RØYK (SKY ATLANTIC)

Sammenlignet med de seneste tiår er paven i dag mye mer politisk engasjert, noe folk utenfor Vatikanet sikkert jubler mer for enn de som har tråkket ned dørstokkene omtrent hele sitt liv. Det har eksistert en pave i ca 1500 år og hver gang har det vært en mann langt oppi årene.


The Young Pope handler dog om akkurat det den høres ut som, en ung pave. Jude Law (Sherlock Holmes, The Holiday, Spy) spiller nemlig Lenny Belardo, historiens yngste og i tillegg den første amerikanske paven. Rollefiguren kommer ikke akkurat inn i den ærverdige bebyggelsen som friskt pust, da Lenny er mer som et uvær å regne.

Ikke bare krever han Cola med kirsebærsmak, men talene på den berømte balkongen har kanskje fått hakket mer positiv mottakelse hos tidligere stillingsfyllere.

Lennys temperament gjør folk rundt både ærefryktige og småsure, særlig siden opptil flere av de eldre prestene så for seg at det var de som skulle stikke av med jobben. Hvorfor har denne uerfarne unge mannen fått tittelen de har jobbet seg mot hele livet, men nå aldri kommer til å motta i deres levetid?

Fortsetter nedenfor.NÅR DU ER UNG, MEN STILL TOO OLD FOR THIS SH*T
 


Med Oscar-vinneren Paolo Sorrentino som regissør (
The Great Beauty, Youth, This Must Be the Place), spiller blant andre Diane Keaton (The Godfather 1, 2 & 3), Scott Shepherd (Jason Bourne), Cécile De France (Hereafter, Haute Tension, L’instinct de mort), Ludivine Sagnier (Swimming Pool, The Devil’s Double), Sebastian Roché (Beowulf) ved Laws side.

Det snakkes mest amerikansk, selv om prekenspråket til paven på ekte skal være italiensk – men Jude Law hadde vel ikke tid til å lære seg et nytt språk. Utenom det er det et tykt slør av italiensk mystikk hengende over, noe som kjennetegner store deler av Sorrentinos verk. Hva er vel uansett Vatikanet uten en god dose mystikk, kan en spørre seg.

Premieredato til
The Young Pope var 21. oktober, og TV2 Sumo har allerede fått kloa i dramaserien, som er laget av HBO i samarbeid med britiske Sky Atlantic.

Hva kan en forvente seg? Nuvel, hele konseptet er jo i og for seg ganske rart til å begynne med så om du lider av en medfødt mangel på kunstnerisk sjel er dette kanskje ikke din nye favoritt. På en annen side er serien pakket med både gripende spenning og humor. Takket være både Keaton og Laws tilstedeværelse pluss lusking i skyggene, føles det av og til som Steve Martin skal brase inn døra og si at Den Rosa Panteren har fått en oppfølger. Bare en tanke.


Fra 730 blir det 3,75 av 5 stjerner, der det trekkes både opp og ned for den litt uklare handlingen. Kunst!

The Guardian slenger ut rause 4 av 5 stjerner og gleder seg til å se mer.

The Young Pope er et underholdende, lystig og rampete stykke arbeid. Det er alt som trengs for en kult hit. Det skal bli spennende å se hvordan regissørens stil utspiller seg i lengre TV, skriver avisen.

Sjekk ut traileren og start på et helt nytt testament via TV2 Sumo:Se også: Netflix’ kanskje rareste serie er rå

Nyeste saker fra 730.no

Les mer