Hopp til hovedinnhold
PETER FARRELLY OG BOBBY MORT SERVERER BRA HUMOR MED NYE LOUDERMILK. (HBO NORDIC / AUDIENCE)

Serietips: HBO serverer smart humor fra Dum og Dummere-regissøren

PETER FARRELLY OG BOBBY MORT SERVERER BRA HUMOR MED NYE LOUDERMILK. (HBO NORDIC / AUDIENCE)

Når man hører at fyren bak tankeløse komedier som Jim Carrey-festen Dum og Dummere og Adam Sandler-gjestede Alle Elsker Mary har skrevet serie, så tenker man gjerne at man vet hva man har i vente: Litt pupp, litt dop og et par dame-løse skrotnisser som kan spilles av enten Sandler, Kevin James eller en av de andre skuespillerne fra Grown Ups.
Humoren skriver praktisk talt seg selv.
Det er derfor det kommer litt sjokkerende på at den siste Peter Farrelly-komedien går en god del dypere enn dette. 

Litt pupp og litt dop er det selvsagt, men i nye Loudermilk kan man nemlig skimte etterlengtet hjertevarme i tillegg til on-point humor. 
Ron Livingston (Boardwalk Empire) stiller i hovedrollen som den avdankede journalisten Sam Loudermilk; en evig ungkar og sutrekopp som kan få selv Curb Your Enthusiasms Larry David til å virke som en koselig bestefar-type. 
Tvisten er at Loudermilk (i tillegg til å muligens ha årets særeste etternavn) også er edru alkoholiker, og jobber som møteleder for rusavhengige – en stilling han egentlig tar gravalvorlig, selv om han ikke alltid viser det. 
Saken fortsetter under


DET ER IKKE LETT Å VÆRE SUTRETE GAMMEL ROCKENTUSIAST I EN VERDEN FULL AV HIPSTERE OG INTERNETTBRUKERE. (HBO NORDIC / AUDIENCE)


Med sin konfronterende og mildt sagt uvennlige personlighet er Loudermilk en utradisjonell, men særdeles suksessfull mentor for brukerne sine. Men, etter at han tabber seg ut foran en klient, blir han truet med å få sparken dersom han ikke tar personlig ansvar for den unge rusmisbrukeren, Claire (Anja Savcic). 
Claire har nådd bunnen, og flytter inn på sofaen til Loudermilk og hans romkamerat samt personlige sponsor, Ben (spilt av MadTV-veteranen Will Sasso). Samtidig som de ønsker å hjelpe henne, er håpet at dette kan hjelpe med å imponere den heite naboen, Allison (Laura Mennell). 
Den nye innflytteren byr selvsagt på en rekke utfordringer som utspiller seg i komiske sitcom-aktige situasjoner verdige en Dum og Dummere-arvtager. 
Normalt er ikke dette noe vi ville ha ofret tid på, nettopp fordi man tenker at dette er noe man har sett hundre ganger før og ikke egentlig har savnet særlig. 
Saken fortsetter under


DEN FØLELSEN NÅR MAN BLIR SPARKET UT AV KIRKEN OG MÅ HOLDE AA-MØTER PÅ DEN LOKALE ESPRESSOBAREN. (HBO NORDIC / AUDIENCE)


Dog, dersom man faktisk tar en titt, finner man det hintet av hjertevarme og genuine problemer som skiller serien fra å bare være enda en tankeløs tulletime. Samtidig blir det aldri for alvorlig – serien er trygt plantet i komediefeltet. 
Helt nyskapende er det nok ikke, men det er fengende, dyktig skrevet og leverer punchlines på rekke og rad. 
Mer trenger man gjerne ikke, i og med at serien i skrivende øyeblikk sitter serien med drøye 98% hos Rotten Tomatoes samt 76% hos Metacritic. 
I tillegg er episodene bare på en knapp halvtime og slukes lett, noe som alltid settes pris på. 
Livingston presterer sterkt i hovedrollen; han er lett å irritere seg over, og som seer har man stor forståelse for stakkarene rundt ham som må lide seg gjennom et liv med konstant sutring og drittslenging. Samtidig snur han brått om når det gjelder, og viser at nestekjærlighet ikke er helt tapt for ham. 
Det hele er en merkelig, men godt balansert blanding der de to forskjellige sidene utfyller hverandre, og gjør at serien funker så bra som den gjør. Absolutt verdt en titt dersom man ikke ønsker latterspor som skal fortelle når en skal le. 
Serien hadde premiere i Norge i oktober via HBO Nordic, og nye episoder slippes hver onsdag.  
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer