Hopp til hovedinnhold
NÅR KARRIEREN GÅR OPP I RØYK (HBO NORDIC)

Serietips: Grønn glede fra HBONÅR KARRIEREN GÅR OPP I RØYK (HBO NORDIC)

I en såpass stor metropol som New York er det lett å tenke at en er helt alene og ikke har noen tilknytning til de som spaserer rundt. Det sies dog at alle kjenner alle gjennom i alle fall 6 ledd, men i High Maintenance er det bare én spesiell nøkkelperson som binder nettet sammen.

Ben Sinclair (
Sisters, Safe, 30 Rock) er «The Guy» i HBO Nordics serie der… Vel, Mr. Navnløs ruller rundt på sykkelen og leverer oregano til folket. Dermed får vi plutselig innblikk i livet til mange forskjellige hjem i det store eplet, ettersom Sinclairs rollefigur supplerer til et bredt mangfold og hver episode handler om forskjellige kunder.

Et par nevneverdige navn på skjermen: Heléne York (
The Night Before, Masters of Sex, All Wifed Out), Greta Lee (St. Vincent, Money Monster, Sisters), Jordan Dean (Jersey Girl, Other People, Burning Blue), Max Jenkins (Fort Tilden, Those People, The Mysteries of Laura)

Fortsetter nedenfor


High Maintenance
premierte egentlig på Vimeo allerede i 2012, og holdte frem til i 2015 på med hele 6 sesonger – selv om disse sesongene kun inneholder ca 3 episoder hver. Hos HBO sparket de igang førstesesongen nå nylig den 16. september, men historien er en annen enn i Vimeos versjon. Spørsmålet om hvorfor de ikke bare kaller det sesong 7 streifer like tett opp mot oss som smogen som velter ut fra hovedpersonens leilighet.

Skapt av Sinclair og den Emmy-nominerte kona Katja Blichfeld (casting director hos
30 Rock og The Carrie Diaries) har HBO-serien vunnet mange oppover-vendende tomler. Med 8,4 av 10 stjerner hos IMDb er det liten tvil om at en surrete gress-enke skaper engasjement. New York Magazine føler High Maintenance skiller seg ut på en positiv og åpenhjertig måte, mens We Got This Covered går så langt at de kaller dette den beste TV-serien for 2016.

– Når det treffer har serien sjansen til å slå hardt tilbake. Det er ikke noe en vanligvis forbenter av en halvtimes komedie, enda mindre en der weed er hovedtema i alle de enkeltstående episodene – men den er likevel overraskende mørkt dramatisk i sin klarhet, skriver avisen.Herfra blir det 3,66 av 5 klapp. Sjekk ut traileren og trykk deg videre til HBO som tilbyr både det du gikk glipp av hos Vimeo og de splitter nye episodene.


Se også:
«Atlanta» setter TV-rekord i USA

Nyeste saker fra 730.no

Les mer