Hopp til hovedinnhold
Jonis Josef i Kasko (Lars Ole Dybvig/TV2)

Norske TV-serier som er ute nå: Her er fem tips! 🇳🇴

Norske TV-serier: Har du fått med deg disse nykommerne?

Dagen derpå og sliter med å finne noe å se på? Passe lei av å gå tilbake til favorittserien din for tiende gang?

Her er fem nye norske TV-serier du kan sjekke ut nå!

(Fire av dem er laget av kvinner 💯)


Verden er min (NRK)

Bergen, Bergen. Alle elsker Bergen. I hvert fall nå!

Lars Vaular, Amy Black Ndiaye, Marcus Kabelo Møll Mosele alias Kamelen og Selim Mutic alias Action the Man (NRK)

I Verden er min følger vi bergenseren Odile, spilt av serieskaper Amy Black Ndiaye.

Odile er bibliotekar om dagen, og lager raplåter på kveldstid med kompisen Stian (Lars Vaular). Vi møter også foreldrene, søsteren og niesen hennes, som alle spilles av Amys virkelige familie. 

Faren til Odile er keen på at hun skal finne seg en mann snart, men det er kanskje en grunn til at hun ikke har det? Hemmeligheten hun holder for faren gjør at ingen av låtene hennes blir utgitt.

Lars Vaular, som også har skrevet alle låtene, er ikke den eneste Bergen-artisten som spiller i NRK-serien. Vi ser også lokale favoritter som Kamelen, Siri Black, Omar Noir, Martin Hazy og Action The Man.

Andre roller spilles av Tinashe Williamson og Helene Bergsholm, sistnevnte kjent fra Få meg på, for faen! (2011).

Verden er min er av årets beste nye norske TV-serier så langt – med nydelig casting.

Se traileren:

 

Kasko (TV 2 Play)

Jonis Josef (kjent fra den selvbiografiske serien Kongen av Gulset) forlot NRK TV for TV 2 i fjor. Nå er Skien/Oslo-gutten klar med en ny norsk TV-serie – som han både har skapt og spiller hovedrollen i.

Jonis Josef som Jamal i Kasko (Lars Ole Dybvik/TV 2)

I Kasko spiller Jonis norsk-somalieren Jamal, som er i slutten av 20-årene og har sin hverdag fylt av fest og sene kvelder sammen med kollektivet han bor i.

Jamal innser at han snart bikker 30 og må finne seg en ordentlig voksenjobb. Han blir ansatt som etterforsker i forsikringsbransjen, men lite vet han at de egentlig bare er ute etter å ansette noen som ikke er hvite.

Jonis Josef har blant andre med seg Anette Hoff (Juni Anker-Hansen i Hotel Cæsar), Odd-Magnus Williamson (Kon-Tiki, Tina & Bettina), Dennis Storhøi (Nobel, Hjem til jul), Arman Surizehi (The Arman Show), Ingrid Giæver (Hodejegerne, Tre nøtter til Askepott), komikerne Marlene Stavrum og Abubakar «Abu» Hussain og ikke minst P3-kollega Henrik Farley på laget.

Kompisen Abdullahi Bashir debuterer som skuespiller i rollen som Jamals bestevenn Abdi.

Se traileren til Kasko her:

 

Ida tar ansvar (Viaplay)

Ikke rukket å se denne dramedien ennå?

Mohammed Aden Ali og Elli Osborne i Ida tar ansvar (Viaplay)

Viaplay-serien handler om Ida (Elli Rhiannon Müller Osborne), en konfliktsky psykologi-student som nylig har flyttet til Oslo. Hun blir kjent med Axel, en incel-fyr spilt av Skam– og Kongens nei-skuespiller Arthur Hakalathi, som hun frykter kan bli farlig.

– For en som til og fra har en del engstelser, så kjenner jeg meg igjen i det. Selv om det er en annen form for angst. Ida sine engstelser er jo terror, og at det kan skje når som helst og hvor som helst, sa Elli til 730.no da vi møtte henne for en prat før jul.

730.no intervjuer Elli her!

Det legges også opp til trekantdrama når Ida får en flørt med Wolt-syklisten Jonas (spilt av Mohammed Aden Ali fra NRKs 16.

Ida tar ansvar har serieskaperen Rikke Gregersen basert på Kjersti Halvorsens roman med samme navn.

Se traileren her:

PS: Norges – og nå verdenens – elskede stjerne Renate Reinsve, aka Verdens verste menneske, har også en rolle i den norske serien.

 

Pørni sesong 2 (Viaplay)

Pørni er tilbake! Åhh som vi har ventet på sesong 2.

Det er vanskelig å ikke bli glad i Pørni <3 (Viaplay)

730.no rangerte Pørni som årets beste norske serie i 2021, og vi vet at flere er enige med oss.

Komiker-dronningen Henriette Steenstrup er både serieskaper, manusforfatter og skuespiller i denne fantastiske produksjonen. Vi følger Pernille «Pørni» Middelthon som bor med døtrene Hanna (Vivild Falk Berg) og Sigrid (Ebba Jacobsen Öberg), nevøen Leo (Jon Ranes alias UG.Loverboy fra UNDERGRUNN) og ikke minst pappa Ole Johan, spilt av legenden Nils Ole Oftebro.

Pørni jobber i barnevernet, og den allerede vanskelige jobben blir ekstra innviklet når hun faller for kollegaen Bjørnar, spilt av Gunnar Eiriksson. Sesong 2 har premiere i dag!

Varm opp med traileren her:

 

Alt du elsker (Discovery+)

Nok en norsk TV-serie om farlige unge gutter.

TV-anmeldelse «Alt du elsker»: Min kjæreste, nasjonalsosialisten – VG
Jakob Fort og Mina Dale i Alt du elsker (Discovery +)

Kjekkasen Jacob Fort (kjent fra NRK-seriene Blank og julekalenderen Stjernestøv) spiller sjenerte Jonas i Alt du elsker.

Ved en tilfeldighet møter han en gammel flamme fra barndommen på t-banen i Oslo; sommerleir-forelskelsen Sara (Mina Dale). Sara forelsker seg i Jonas, men hun vet ikke hans mørkeste hemmelighet. Jonas er nemlig nynazist, og svært aktiv i høyreekstreme fora på nettet. Hvordan skal dette gå?

Serien er laget av Marie Hafting.

Se traileren til Alt du elsker her:

Tips om mer enn norske TV-serier?

Noen av disse er allerede ute: TV-serier gleder vi oss til i 2022

Nyeste saker fra 730.no

Les mer