Serieskaperen bekrefter det drøye dødsfallet i Game of Thrones

16. jun 2015 kl. 00:00
(THE HUFFINGTON POST/HBO)

(THE HUFFINGTON POST/HBO)

OBS: Denne saken inneholder spoilers fra både serieavslutningen og fra bøkene Game of Thrones er basert på.

Gårsdagens sesongavslutning av 
Game of Thrones var vond av flere grunner. Cersei Lannister er riktig nok fæl, men straffen hun fikk var noe av det verste vi har sett i serien. (Som sier litt når serien er fylt med halshugging, barnemord og overgrep.) Verst for mange var dog de siste minuttene – selv ivrige fans av bøkene så ikke drapet på Jon Snow komme. (Selv om det samme skjer der.) 

For kort tid siden sa skuespiller Kit Harington at han ikke kommer tilbake, og nå bekrefter regissør David Nutter det samme til The Hollywood Reporter. Nutter regisserte den siste episoden, og forteller hvor vondt det var med Kits siste dag.


– Man blir virkelig glad i hverandre, vi er en familie. Det var veldig trist på settet.


Men er han virkelig død? 

– Jon Snow er død. 

Fortsetter under


🙁 (HBO)

Men vent nå litt, tenker skeptiske fans. Han må jo først være død for å kunne bli gjenopplivet, og det er nettopp der håpet ligger hos mange seere.

Selv om GoT ikke er fremmed for å hugge hodet av de største og best likte karakterene føles det noe rart denne gangen. At Jon Snow døde uten noen særlig grunn. Hvorfor i all verden skal vi bry oss om luringene på muren nå? Er det kun for å vise at alt kan skje i serien? 


Teoriene har blomstret som om vinteren aldri var på vei det siste døgnet, og noen av de mest populære idéene er følgende:


1) Melisandre skal gjenopplive Jon Snow


Hvorfor kom hun ellers tuslende til muren mot slutten av episoden? Endelig kan den fæle heksa bruke blodmagien sin til noe godt. Trolig har hun har innsett at Jon er hennes siste håp etter Stannis, og hva som skjer når hun innser at han er drept blir spennende å se. 2) Jon Snow er en Targaryen


Teorien om at Jon kan ha Targaryen-blod har eksistert lenge blant de som leser bøkene, og hvis det stemmer kan han kanskje gjennoppstå dersom de andre vokterne bestemmer seg for å brenne liket hans etterpå. (Slik dragemor stod opp fra flammene i slutten av sesong 1.) Veldig sannsynlig er det ikke, men flere mener bøkene legger opp til at Jon er en Targaryen, og synes det er håpløst å ende historien hans uten at han får vite hvem hans biologiske mor var. 3) Jon Snow inntar kroppen til Ghost 


Denne teorien er populær på grunn av bøkene. Det siste som skjer i
A Dance With Dragons er at Jon Snow blir drept av de andre vokterne, mens han sier navnet til ulven Ghost. Broren Bran har allerede inntatt kroppen til sin pelskledde venn, så hvorfor ikke? Det blir litt kjedelig å se Jon Snow uten Kit, men vi tar det vi får. 

Click Here for Poll

Online Survey

Polls

View MicroPoll

Survey Templates

Se heller noe mer koselig: Game of Thrones x Coldplay-musikalen er fantastisk