Hopp til hovedinnhold
IKKE FINN DEG EN FYR SOM SER PÅ DEG PÅ DENNE MÅTEN (NETFLIX/LIFETIME)

Serieanmeldelse: Netflix byr på kjent stalker

IKKE FINN DEG EN FYR SOM SER PÅ DEG PÅ DENNE MÅTEN (NETFLIX/LIFETIME)

NB! Anmeldelsen er basert på de første fem av totalt 10 episoder

Har du savnet Gossip Girl? Da kan du glede deg til andre juledag. Da slippes YOU hos Netflix, hvor selveste Lonely Boy spiller hovedrollen.
Serien er en adaptasjon av romanen med samme navn, skrevet av Caroline Kepnes, og handler om Joe Goldberg; en bokhandler i New York som tilsynelatende kun interesserer seg for god litteratur. Dette er inntil han møter Beck; en vakker blondine i midten av tjueårene som studerer poesi. Etter å ha ekspedert henne i sin egen butikk er Joe hodestups forelsket, men ikke nødvendigvis på den kjærlige måten.

Joe saumfarer umiddelbart alle former for sosiale medier hvor Beck er registrert. Kanskje ikke helt unormalt i 2018, helt til han plutselig dukker opp utenfor soveromsvinduet hennes med hånda i buksa. Det er da du skjønner at det er lite ved denne karen som er normalt.

Ingenting skal komme i veien for å kapre Beck, ikke engang hennes bestevenninne Peach eller ekskjæresten Benji. Uten å skulle avsløre for mye får flere av hans syke påfunn fatale konsekvenser i hans forsøk på å sjarmere den unge poeten. Joe er fryktløs. Joe er en stalker.

I rollen som Joe finner vi Penn Badgley, mest kjent for rollen som Dan i Gossip Girl. Man finner faktisk overraskende mange likhetstrekk mellom Joe og Dan. Ikke bare er litteraturen en fellesnevner, men begge to er rolige typer som foretrekker en stille kveld hjemme over enhver glamorøs fest. I Gossip Girl blir Dan omtalt som Lonely Boy, et kallenavn som om mulig passer enda bedre til karakteren Joe i YOU. Her spiller Penn nemlig enda mer ensom og sær fyr enn hva vi var vitne til i Gossip Girl.

Gjennom hele historien følger vi Joes perspektiv. Serieskaperne har brukt voice-over for å kunne formidle Joe sine tanker til enhver tid, noe som sammen med den mørke lyssettingen gjør at han virker enda mer creepy for oss som publikum.

Serien er fylt med mange unge fjes vi er godt kjente med fra før. Blant annet spilles Beck av Elizabeth Lail, kjent som Anna i Once Upon A Time og bestevenninnen Peach spilles av Shay Mitchell fra Pretty Little Liars. De spesielt observante kjenner kanskje også igjen ekskjæresten til Beck, Benji (Lou Taylor Pucci), som spilte broren til Erin Lindsay (Sophia Bush) i Chicago P.D.

Fortsetter nedenfor

CLINK CLINK, BITCH (NETFLIX/LIFETIME)

Det som gjør denne serien spennende er at Penn Badgley spiller rollen sin som stalker så godt og gjennomført at man nesten heier litt på han – til tross for at han altså er komplett psycho.

Serieskaperne har også lagt inn en del egenskaper hos karakteren som gjør at han ikke bare fremstår som en creep, men også som et varmt menneske som virkelig bryr seg. Flere ganger får vi se Joe i trappeoppgangen til leiligheten sammen med nabogutten som er utsatt for vold i hjemmet. Joe tar seg av gutten i form av å distrahere han når kranglingen mellom mor og stefar blir for høylytt, i tillegg til å gi han mat og bøker å lese på.

Hver episode varer i ca. 45 minutter, noe som kanskje er i overkant mye for spenningens skyld. Serien kan virke litt langsom i starten, men vi lover at den tar seg opp i løpet av et par episoder.

730 har kun fått anmeldertilgang til den første halvdelen. Det er ingen tvil om hvem som kommer til å sitte benket foran Netflix når hele sesongen slippes 26. desember.

Terningkast: (STERK!) 4 

Kino i julen? Her er vår anmeldelse av A Simple Favor (med Gossip Girl-kollega!) 

Se også: Miley Cyrus gjør serie-comeback i bekmørk Netflix-favoritt

Les mer