Hopp til hovedinnhold
ROY NARVESTAD (ROBERT STOLTENBERG) KJØRER SOLOLØP I SIN NYE SERIE. (NRK)

Serieanmeldelse: Narvestad tar ferie

ROY NARVESTAD (ROBERT STOLTENBERG) KJØRER SOLOLØP I SIN NYE SERIE. (NRK)

Robert Stoltenberg har vært en del av Norges komikerelite helt siden NRK-suksessen Borettslaget hadde premiere i 2002. Ved å ta i bruk sin myriade av karakterer og evne til å gjøre enhver sketch morsom ved å klæsje på seg en parykk og en tjukk dialekt, har han for lengst blitt en av landets aller største humorskatter.Men nå er det bare én parykk som gjelder.
Stoltenberg følger nemlig opp
Borettslag-suksessen med arvtageren Narvestad tar ferie: En fiktiv dokuserie som følger Roy Narvestad rundt jorden når han ferierer for første gang på 30 år.
Men er han fortsatt morsom etter drøye 15 år på skjermen? Og – kanskje viktigst av alt – er han morsom nok til å kunne bære et show alene, uten hjelp fra resten av Tertitten?
Ja, til en viss grad.


NARVESTAD ER LIKE (NARVE)STA SOM ALLTID, SELV PÅ GLADTUR I AFRIKA. (NRK)

Ferieturen starter på kjente trakter på mer enn én måte; Narvestad tar turen til København, og som publikum kjenner man umiddelbart igjen situasjonene han ender opp i. 

Narvestad er nemlig akkurat slik han var da Borettslaget gikk av luften et tiår tilbake. Han er sta, stolt, besserwisser til tusen og selvsagt alltid velmenende. 

Både fordeler og ulemper følger med dette. Man kjenner Narvestad og har ingen problemer med å la ham ta oss med på vitsene og situasjonene han inviterer til, men samtidig er det lite som overrasker.

Det som overrasker er dog veldig, veldig bra.

Et av høydepunktene i sesongåpneren kommer når ungkaren Narvestad har et emosjonelt øyeblikk etter å ha bevitnet sin Airbnb-verts fullkomne familie. Han klandrer reaksjonen sin på allergi, og mener vertinnen Sarah har reklamert falsk ved å ikke ha profilbilde av seg selv sammen med katten.

 


NARVESTADS EVENTYR FÅR EN TREIG START I DEN DANSKE HOVEDSTADEN. (NRK)

 
Dette er Narvestad på sitt beste. Hans evne til å kritisere alt og alle samtidig som han er så konfliktsky at han bortforklarer alt av egne feil og misforståelser slår aldri feil. Slikt blir det fantastisk TV av. 
 
Samtidig kommer man ikke unna at premierens absolutte høydepunkt kommer i åpningsscenen; i Tertitten, ved frokostbordet sammen med sjarmtrollet Ruth. Dynamikken mellom søskenparet er som alltid gull, og et kjært gjensyn. 
 
Vår fascinasjon ved søskenparet røper muligens at det vi egentlig lengter etter bare er mer av det samme gamle, mer av Borettslaget. Og Narvestad tar ferie er ikke Borettslaget – det har alltid vært klart, og å sammenligne eller å skape forventninger på det grunnlaget blir urettferdig. 
 
Og om det er noen som fortjener å få prøve seg på noe nytt, så er det faktisk Robert Stoltenberg. Såpass skal vi unne ham etter så mange runder med latterkramper som han har gitt oss. 
 
Narvestads nye eventyr er et stykke unna perfekt, men han har fortsatt tid til å rekke det før de seks avsnittene er omme. Allerede i episode to merker man en tydelig forbedring, så vi har absolutt tillit til at Roy og Robert kan bidra til en sterk underholdningshøst for NRK. 
 
Vi triller terning: 

Narvestad tar ferie går hver lørdag klokken 20:55 på NRK1. Du kan også strømme serien gratis via NRKs nettside.

Se traileren her: 
Ønskereprise: Narvestad er Robert Stoltenberg – ikke omvendt: 

 
 

Se også: 5 grunner til at Side om side er Norges morsomste serie

Les mer