Hopp til hovedinnhold

– Ser latterlig bra ut

Oppstart av blader i et økonomisk klima som suger høres sporty ut, men her snakker vi gratis print. Da kan det ikke gå feil?

Når 40 000 eksemplarer av første nummer av Massiv treffer 500 sentrale steder over hele landet i neste uke, er iallefall redaktøren overbevist om at dette er noe mannen i gata vil ha. Med eller uten penger.

– Gratismagasiner er til for å underholde. Det tar vi alvorlig. Vi skriver om folk man vet om fra før, med frekke intervjuer det er umulig å legge fra seg. Og vi har et voldsomt bildefokus, forteller redaktør Magnus S. Rønningen til 730.no.

– Slik blir vi både kommersielle og kredible, børs og katedral, altså schizofreni som gjør oss unike i vårt segment. 

– Det har kvalitetsannonsørene satt pris på, sånn sett blir konkurrentene våre i realiteten mer blader som Mann, Elle og Costume enn andre gratismagasiner.

Hvis den selvsikre mannens navn ringer en bjelle, er det kanskje fordi han har irritert deg med sin jantelovbrytende suksessguide Oppskriften (for deg som vil opp og fram)

En formel han nå altså skal teste som en slags gründer.

– Alle sier alltid at de har kommet opp med noe helt nytt. Vel, vi har faktisk det, fortsetter Otta-gutten, som også er med å drive klubben Cosmo i Oslo.

– Konseptet er å lage et blad som ser latterlig bra ut, uten at det går utover leservennligheten. Vi skal være modigere og se bedre ut, du vet, definisjonen på alt som har draget.

Vi minner ham om at endel konkurrerende gratispublikasjoner har tydd til nedsettende kommentarer om ham. Har den tidligere Dagbladet-journalisten fått så tykk hud at han ikke skal bruke Massiv som en revansjplattform?

– Jeg har skrevet en bok om at all PR er god PR, og det lever jeg etter. Jeg har fått tykk hud, men takket være ekstremt dyre fuktighetskremer er den fortsatt veldig myk å ta på.

– Jeg må imidlertid innrømme at jeg gruer meg litt til Alex Rosen-programmet om meg på NRK 19. mars, selv om Paradise Hotel-gjengen har satt standarden ganske lavt for å være full og snøvlete på TV.

Massiv besøker du på nettet her, og som de fleste blader i dag, kan man laste det. Men uten å støtte piratsider. Massiv får du digitalt i regi av seg selv. Gratis, naturligvis.

I det første nummeret kan man lese om blant andre Alexandra Joner, Lady GaGa og den norske nesten-supermodellen Mimi Blix.

Les mer