Hopp til hovedinnhold
Bradley Cooper Maestro Leonard Bernstein
Bradley Cooper i rollen som Leonard Bernstein i kommende Maestro (Netflix)

Bradley Cooper ugjenkjennelig som Leonard Bernstein i Netflix’ Maestro

Bradley Cooper prøver seg på Oscar igjen – denne gangen via Maestro.


OPPDATERT 7. juni: Etter slippet av bildene får vi nå se den første videosnutten fra filminnspillingen. Her gir Brad alias Leonard karakteren til Matt Bomer et solid kyss – se video:

Les den opprinnelige saken nedenfor.


Bradley Cooper er nå klar med sin andre film som regissør etter Oscar-nominerte A Star is Born (2018) med Lady Gaga.

47-åringen fra Pennsylvania har igjen hyret seg selv hovedrollen.

Bradley Cooper og Irina Shayk på Oscar-utdelingen i 2019 (Steve Granitz/WireImage)
Bradley Cooper og hans babymamma Irina Shayk på Oscar-utdelingen i 2019 (Steve Granitz/WireImage)

Det biografiske Netflix-dramaet Maestro handler om det unike livet til Leonard Bernstein (1918-1990). Profesjonelt og privat.

Som tittelen antyder var han profesjonelt sett en anerkjent komponist (for å si det mildt), og av mange ansett som den største amerikanske dirigenten noensinne.

Gjennom karrieren ble han nominert til intet mindre enn 63 Grammy-priser. Han vant 16 av dem, og plukket også med seg en håndfull Emmy- og Tony-statuetter.

Det mest kjente verket til Leonard Bernstein er Broadway-klassikeren West Side Story. Han var også kjent for sitt humanitære arbeid, og kjempet mot både kriger og HIV/AIDS-epidemien. En av hans siste jobber var en markering av Berlin-murens fall i 1989.

Se også: 10 skuespillere i ugjenkjennelige roller

Maestro følger Leonard Bernstein gjennom flere faser av livet.

Selv om Leonard var homofil, var han i 25 år gift med den chilensk-amerikanske skuespilleren Felicia Montealegre, som han fikk tre barn sammen med. Han kan delvis ha følt seg presset til denne fasaden for å blant annet få jobben som dirigent hos konservative Boston Symphony Orchestra.

I en periode var han samboer med Tom Cothran, som da jobbet som musikksjef for en radiostasjon for klassisk musikk i San Francisco. For så å flytte tilbake til kona da hun fikk kreft.

Filmtips! Carey Mulligan i Emerald Fennell-regisserte Promising Young Woman fra 2020 (UIP)

Felicia Montealegre spilles av den dobbelt Oscar-nominerte briten Carey Mulligan (37), som er kjent for sine allsidige roller. Tidligere har vi blant annet sett henne i An Education, Drive, Shame, The Great Gatsby, Inside Llewyn Davis og hevnfilmen Promising Young Woman.

Bradley Cooper har fått med seg flere stjerner til Maestro.

Matt Bomer (Magic Mike, White Collar og American Horror Story) spiller en klarinettist Leonard hadde som elsker.

Maya Hawke (Robin Buckley i Stranger Things), den 23 år gamle datteren til Uma Thurman og Ethan Hawke, spiller Jamie, datteren til Leonard og Felicia.

Jeremy Strong alias Kendall Roy i HBO-flaggskipet Succession er også med.

Matt Bomer, Maya Hawk og Jeremy Strong er alle klare for Bradley Coopers biopic (USA Network, Netflix, HBO)

Maestro lukter Oscar-mat av flere grunner.

Biografiske filmer om amerikanske helter pleier å falle i god jord hos det godt voksne Oscar-akademiet. Dobbeltliv og forbudt kjærlighet pleier heller ikke å slå feil.

Med seg som produsenter har Bradley Cooper både Todd Phillips (The Hangover-serien, Joker), Emma Tillinger Koskoff (The Wolf of Wall Street, Joker), Kristie Macosko Krieger (Ready Player One, West Side Story) og legendene Martin Scorsese (Taxi Driver, Goodfellas, Shutter Island, The Wolf of Wall Street) og Steven Spielberg (Jaws, E.T., Indiana Jones, Jurassic Park).

Carey Mulligan og Bradley Cooper i rollene som Felicia Montealegre og Leonard Bernstein (Netflix)

Det ble mange nominasjoner til regidebuten A Star is Born, men Bradley Cooper gikk tomhendt hjem i 2018. Han har heller ikke vunnet Oscar som skuespiller, til tross for nominasjoner for Silver Linings Playbook, American Hustle, American Sniper og A Star Is Born.

Kanskje blir Maestro hans første?

Bradley Cooper forteller at han ikke egentlig ville spille hovedrollen selv.

Selv om legenden Steven Spielberg spurte pent. (Det var egentlig han som skulle regissere filmen.)

Etter A Star is Born-suksessen var Bradley mer interessert i å skrive og regissere mer, fremfor å spille for andre, forteller han Variety.

– Jeg hadde alltid følt at jeg kunne spille en dirigent, men kan jeg undersøke materialet og se om jeg kan skrive og regissere det? Vil du la meg gjøre det?, skal han ha sagt til Spielberg.

– Steven har mange interesser – han bare velger en ting og lar de andre tingene være på vent. Jeg tror han visste at han ikke kom til å lage denne filmen på en stund. Han var snill nok til å gi den til meg, og det er det jeg har gjort de siste fire og et halvt årene, forklarer Bradley.

Innspillingen startet denne måneden, og forventet premiere er derfor ikke før i 2023.

Legger du godviljen til så ligner det litt på Harrison Ford? (Netflix)

Se også: Stranger Things-nykommeren har en gøyal CV

Etter A Star is Born har The Hangover-stjernen også spilt i Clint Eastwoods The Mule, Avengers: Endgame (han har stemmen til vaskebjørnen Rocket) og Paul Thomas Andersons Licorice Pizza, samt vært produsent for Joker med Joaquin Phoenix.

Brad alias Rocket blir også å se høre i de kommende Marvel-filmene Thor: Love and Thunder og Guardians of the Galaxy Vol. 3.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer