Hopp til hovedinnhold
Peder Elias fredagsfjas
Peder Elias alias Asias mest populære trønder 🇳🇴 (Instagram/pederelias)

Fredagsfjas med Peder Elias: – Timene der jeg var dritredd for alt jeg kunne ha sagt og gjort var tøffe

Det er fredag og tid for fjas – denne gangen med Peder Elias 🌟

I dag er Peder Elias (født i 97) ute med sitt andre album Youth & Family, og da passer det jo godt med litt musikkprat – så vel som litt fredagsfjas.

730.no tar en prat med trønderen om alt ifra albumet til Åndalsnes-turen med Alan Walker og Putri, og fra hvordan 27-åringen er på fest til hvordan utelivet i Seoul er sammenliknet med Oslo.

Lytt til Youth & Family mens du sjekker ut intervjuet med Peder Elias nedenfor.

Hei Peder Elias! Og gratulerer så mye med nytt albumslipp! Hvordan føles det?

– Veldig glad og stolt over denne samlingen av låter! Samtidig alltid nervepirrende, skummelt og spennende å slippe musikk, men det kjennes litt ekstra spesielt når det er et album og ikke «bare» en singel. 

Du forteller at dette albumet er hakket mer personlig enn debutalbumet – på hvilken måte?

Youth & Family inneholder låter som er tatt rett ut i fra virkeligheten fra oppveksten min. «Tell A Son» som handler om at foreldrene mine skilte seg da jeg var 10, og hvordan både jeg og foreldrene mine håndterte det. «Forever Was Never Enough» er en annen superpersonlig låt om å miste noen. Jeg synes albumet har en deilig miks av de såre, melankolske låtene og de du bare vil sette på for å få deg til å smile.

Du har jo en enorm fanbase, men selv om albumet er mer personlig, føler du også på at du lager musikken for fansen også?

– 100%! Jeg elsker og lever musikk, så om jeg ikke hadde hatt det som jobb ville jeg likevel holdt på med hele tiden om jeg hadde mulighet. Men likevel handler musikk for meg om å skape og dele minner med, samt kommunisere gjennom musikken med så mange som mulig. Jeg er så sykt glad for at musikken min er en så stor del av så manges hverdag. Å møte fansen og skape minner med de, som på konserter, er det beste i verden for meg. 

Peder Elias Genie Music Awards GMA 2022
Peder Elias er en ekte superstjerne i Sør-Korea (Instagram/pedereliaas)

Hva håper du de får ut av å lytte til dette albumet?

– Jeg håper de føler at de ikke er alene, og uavhengig av alder kjenner seg igjen i både de gode og mer utfordrende sidene ved å vokse opp. Håper de føler seg bedre enn før de trykka play!

Har du en favorittlåt selv? Eventuelt en du gleder deg mest til å fremføre live?

– Det er som å velge mellom sine barn, haha. Akkurat nå gleder jeg meg kanskje mest til å fremføre «Holiday» fordi jeg ikke har gjort det ennå. Den låta får meg alltid til å føle meg glad og trygg på innsiden.

Vi har hørt at du nylig var på innspilling med Alan Walker og Putri Ariani i Romsdalsfjellene. Hvordan var den opplevelsen?

– Det var rått faktisk! Fineste norske jeg noen gang har sett; den mektige naturen og de fjelltoppene der. Første dagen var ikke værgudene med oss og det var 25 m/s og folk holdt på å blåse av fjellet. Helt umulig å filme videoen i det været!

– Heldigvis fikk alle koordinert kalenderen sin så vi forlenget oppholdet og fikk helt prima vær dagen etterpå. Det var rått å være del av en såpass stor produksjon og ikke minst settingen med 35 stykker, artister pluss crew, oppå fjelltoppen der, som bringes sammen og får en uforglemmelig opplevelse sammen gjennom låta!

Har du et favorittminne fra turen?

– Mye å ta av, men Putri og de andre rundt døde av latter da jeg prøvde meg på noen morsomme gloser på indonesisk. De videoene på SoMe har til sammen, i skrivende stund, over 20 millioner visninger, så det er ganske funny!

Hvordan var det å samarbeide med Alan og Putri?

– Inspirerende! Føltes bra og naturlig nå å samarbeide med Alan som trønder og bergenser med én fot hver i Norge og i Asia. Å ha med Putri, som er en helt rå dame, bekreftet for meg hvor mye jeg elsker broen mellom ulike kulturer som skjer på grunn av musikk!

Peder Elias Alan Walker Putri
(Mads Neset)

– Også utrolig å se responsen og antall mennesker som lytter til og ser på videoene av denne låta. Mange ti-talls millioner ganger allerede. Engasjementet deres er fantastisk og rørende, gleder meg til å se den leve lenge. 

Hvis du kunne velge helt fritt – hva ville vært et drømmesamarbeid for deg?

– Føler fortsatt sterk tilknytning til de artistene som først fikk meg forelsket i popmusikk. Bieber, Bruno Mars, Adele, Ed Sheeran, Ne-Yo osv. Så noen av de er nok det som hadde fått meg mest rørt og crazy om jeg kunne valgt fra øverste hylle. Ellers får jeg mange meldinger daglig av folk som spør om når Jungkook-collab kommer, på grunn av shoutouts han har gitt meg osv. Så hadde ikke akkurat takket nei til det heller! 

Hvordan ser resten av 2024 ut?

– Ser etter å dra ut på en lengre Asia-turné og besøke nye markeder, møte nye mennesker og ikke minst spille fler konserter og på nye steder! Ta til meg alle gode inntrykk og nyte de gode opplevelsene på veien. Vil fortsette å jobbe så hardt jeg kan for å forsette å gro communityen og reise mye. Forhåpentligvis også skrive og gi ut den beste musikken så langt. Den beste låta mi er ikke skrevet enda!

(Mads Neset)

Vi gleder oss til å høre! Men over til litt fredagsfjas. Hvordan er du på fest, Peder Elias?

– Som regel blir jeg ekstra glad i alle og settingen, og så kommer heller angsten dagen etter… Fester ikke dritofte, men er det folk jeg er glad i elsker jeg det.

Hva drikker du helst for å holde det på et passe nivå?

– Kan være veldig mye forskjellig, men prøver å unngå shots etter kl 02:00, og klarer det heldigvis som regel, sånn at bakfylla ikke hitter for hardt.

Er det noe du  styre unna?

– Må bli å blande alt for mye forskjellig drikke. Kommer det noen drinker eller noe med melk innimellom øl/vin/sprit/tropisk der går det gærent. 

Hva er det beste utestedet her til lands?

– Vanskelig spørsmål. For meg kommer det helt an på hvem jeg er med og hvem som er der!

Hvor er det du som oftest går og spiser? Og hva spiser du helst?

– Tar oftere take-away enn å spise ute, men noen av favoritt-restaurantene mine er Vesuvio – Olos beste pizza spørr du meg. Dinner, som er ekstrem bra og hyggelig asiatisk eller Indispice som er Oslos beste indisk ifølge meg.

Hvis du skal ta deg en fest i utlandet – hvor vil du helst dra?

– Har hatt noen artige runder i London og Seoul mest kanskje. Er jeg med en god gjeng der blir det god kok.

Peder Elias Genie Music Awards 2022 Song Yuqi GIDLE
Peder Elias med Song Yuqi på Genie Music Awards 2022 (Instagram/pedereliaas)

Hvordan er utelivet i Seoul sammenliknet med Oslo for eksempel?

– Den klare forskjellen er at folk drar ut på byen/utestedene mye senere. I Seoul drar flest folk på klubb kl. 02:00/03:00. Og de stenger aldri! Så sånn sett er det tøft om man skal henge med på opplegget deres. Da blir det fryktelig lite søvn. Det er typ ingen barer der det ikke er påbudt å bestille noe form for snacks eller mat, som egentlig er ganske nice. Mat smaker alltid litt ekstra digg etter 2-3 glass. 

Hvordan ser fredagsantrekket ditt ut? 

– Om jeg skal være sosial ute så er det større bukser og noe fargerikt på toppen. Kanskje en strikka vest eller genser, eller en knæsj farga skinnjakke. Kan også like et litt mer classic denim-sett dersom passformene er riktig! Hjemme blir det shorts, hoodie og noen gode sokker – aller helst nye.

Hvilken sang får deg til å danse når du er ute?

– Spiller DJ-en på nostalgien er jeg svak! Spesielt kanskje låter fra 2008-2015.

Peder Elias
(Magnus Helstad)

De gangene det blir en rolig fredag/helg hjemme – hva ser du helst på da?

– Om jeg ikke allerede har sett Kongen Befaler-episoden på torsdag er det noe av det artigste jeg ser, elsker årets sesong. Ellers blir jeg og fort dratt inn i god svensk/dansk spenningsserie/krim. Eller rocke Love Island, hvis det er med riktig person. 

Hva er helgens vorspiel-anthem?

– Hmm, kanskje Julie Bergan sin nye luring av en eurodance-låt?

Er det det samme for nachpiel-anthem, eller må vi over på noe annet da?

– Bieber anno 2010 slapper fryktelig bra der vil jeg si. 

Er det noen du helst ikke vil møte på i helgen?

– Trump.

Hvem har du lyst til å møte på?

– Sprudlene mennesker med smittende energi!

Hva er ditt mørkeste partyminne?

– Oi, må kanskje bli første gang jeg ordentlig drakk og jeg seff fikk for mye. Første gang jeg opplevde fylleangst. Timene der jeg var dritredd for alt jeg kunne ha sagt og gjort var tøffe, haha. Heldigvis vet man med mer erfaring at man sjelden gjør mer dumt enn andre. 

Hva er den ultimate nattmaten?

– En god burger er vanskelig å slå. Er også litt svak for taco-rester for eksempel. Lager til litt ny guac og grønnsaker og sånt, også jekker meg en lefse eller to kl. 03:00 pluss.

Er det noen du absolutt ikke ville våknet med neste dag? 

– Trump.

Hvis du kunne velge hvem som helst, hvem ville du våknet med da?

– Drømmedama eller Lewis Capaldi.

(Instagram/lewiscapaldi)

Har du et godt tips til dagen derpå?

– Frisk luft og å bade i sjøen. Siste funker virkelig! Litt vanskeligere nå når vinteren ikke vil dra, men…

Vi får håpe mars bringer med seg våren! Takk for praten, Peder Elias – og god helg!


Se også: Peder Elias fortsetter å erobre Asia 🌟

Les mer