Hopp til hovedinnhold
MARSHALL ER RUSFRI OG SOSSETE (AFTERMATH/INTERSCOPE/UNIVERSAL)

Selvbebreidende og briljant

Nesten nøyaktig fire og et halv år etter Encore, slapp Eminem sitt sjette album, Relapse denne uken.

En pause som har bestått av alkohol, piller og knark og så rehab, men altså også studiotid med sin mentor Dr. Dre.

Mesteparten av brasket og brammet ved lanseringen skjer i USA, men Em har reist innom flere europeiske land.
Etter å ha klovnet på tysk TV, trodde noen at Senkveld stod for tur, men på fredag dro han heller til Jonathan Ross’ BBC-show.

Se Eminems to nye videoer.

Intervjuet ble en lettbeint affære, som en slags Eminem 101-klasse med en Slim Shady som så uforskammet godt ut. (NB! Fra et mannlig heterofilt perspektivt.)

Rapperen fortalte at han på et tidspunkt veide over 90 kilo mens han var «in a dark place», men at han nå har vært nykter i nesten ett år, noe som har «vært hardt» å få til.

(I et annet BBC-intervju hinter Em om at han på et punkt vurderte selvmord.)

Se Indias egen Eminem rappe.

Se 36-åringen i stolen til Ross, samt hans fremførelse av «We Made You» sammen med D12-medlem Kon Artis alias Mr. Porter (også kjent som produsenten Denaun Porter) og Ems DJ The Alchemist:
Eminem får boostet Relapse mange steder, blant annet før og etter reklamebrekkene til tegnefilmserien Family Guy, som har nesten 8 millioner seere i USA:


Flere norske aviser, inkludert de tre største, var så ivrige at de anmeldte Relapse før sin kjære musikk-tirsdag:

VG (terningkast 6):

– Usensurert og gjennomført uten å være påtatt, og mest av alt; klassisk Eminem. Biografisk, selvbebreidende og briljant. På sitt beste når han rydder skjelettene ut av skapet, og tekstene tyder på at mye dritt har gått ned siden sist.

Dagbladet (terningkast 5):

– Karikert, velgjort og ikke minst veldig underholdende.
Humoren er intakt, det sedvanlige homofobe sleivsparkene, showbizharselasen og det mildt sagt lite flatterende kvinnesynet.

Aftenposten (terningkast 4):

– Med et melankolsk og dystert lydbilde står Dr. Dre for stort sett hele produksjonen, slik han alltid har gjort. Mye er i det hele tatt ved det samme gamle, takk og lov. Em mistet grepet på sitt forrige album Encore, men nå kan hans fans puste lettet ut over at han har gjenfunnet kvalitetene som gjorde han til verdens største rapper; En tekst- og flowmessig treffsikkerhet få man måle seg med.

Ifølge Universal kommer Relapse 2 allerede i år.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer