Hopp til hovedinnhold
ENDELIG BLIR HANNAH HØRT? (NETFLIX)

Selenas Gomez’ nye Netflix-serie imponerer


ENDELIG BLIR HANNAH HØRT? (NETFLIX)

Med «generasjon prestasjon» spaserende på gata, blir vi overøst av artikler om ungdommer som kjenner et press fra samfunnet.

Sånn er det nemlig å bli voksen, når en plutselig får et lass med ansvar i fanget.


I Netflix’ ferske serie
13 Reasons Why blir vi dyttet rett inn i skolegangene til high school, men akkurat litt for sent. For Hannah (Katherine Langford, Daughter, Imperfect Quadrant) er allerede død.

Spoiler! Neida.

Fortsetter nedenfor

🙁


Det ble nemlig litt for mye motgang. Hva som fikk henne til å gå så langt vet dog ingen, helt til tretten utvalgte får en pakke med kassetter som til sammen presenterer tretten grunner. Eller 13 Reasons Why, da.For ifølge Hannah er disse tretten folkene medskyldig, ved at de enten gjorde noe teit eller sto på sidelinjen uten å hjelpe.

Blant mottakerne finner vi Clay (Dylan Minnette, Prisoners, Don’t Breathe, Goosebumps), Alex (Miles Heizer, Parenthood, Rudderless, Nerve) og Jessica (Alisha Boe alias Alisha Bø fra Oslo!, Ray Donovan, Teen Wolf, Casual).

Fortsetter nedenfor


STILLE FØR STORMEN (NETFLIX)

Denne Netflix-serien er basert på en ungdomsroman med samme tittel av forfatter Jay Asher, og vi har tidligere skrevet om at dette er Selena Gomez sitt hjertebarn.

Foruten å hjelpe Kygo med å knuse personlige rekorder, er artisten co-produsent i
13 Reasons Why, må vite.

Fortsetter nedenfor


GRATTIS SELENA!

Regissert av den Oscar-nominerte Tom McCarthy (han har regissert The Cobbler og skapt den fine historien bak Up) har dette mysteriet premiere hos Netflix 31. mars. Heldige som vi er har vi dog allerede fått sett et knippe episoder, og jammen imponerer det også.
En tenker jo ikke med en gang på kvalitetsfilm når en hører navnet Selena Gomez, men ønsket om å se videre når en har startet på
13 Reasons Why dukker kjapt opp.

Dere får nok ikke 13 grunner til å se den i denne omgang, men det å formidle en såpass sterk historie uten å være respektløs er ingen selvfølge.

Fortsetter nedenfor


70 % AV SEERNE VET SIKKERT IKKE HVA EN KASSETT ER… (NETFLIX)

Grunn nummer to er at historien er utrolig viktig å se for dagens ungdom, kanskje de kan vokse litt av den? Å se at ting vi ser på som småting kan ha større konsekvenser, og samtidig at en ikke må la seg bryte ned for kjapt.

Kjære ungdomsskoleelever: Slutt å ta dere selv så himla høytidelige!


Så selv om det er LITT irriterende å se småunger være slepphendte når det kommer til menneskeverd, skal
13 Reasons Why faktisk få terningkast fem siden vi tror den vil fenge både unge og eldre unge – noe EW kan si seg enige i:

– Uansett hvor mye den kan linkes til erketyper og klisjéer, så korrigerer serien også seg selv på smart vis, mens den tilbyr noe sjeldent innenfor tidens masseunderholdning: En oppriktig og autentisk portrettering av hvordan det føles å være ung, fortapt og alt for skjør for denne verdenen, skrives det.Sjekk ut traileren til 13 Reasons Why som premierer hos Netflix 31. mars:

 

Se også:
Serietips: Netflix-detektiv utenom det vanlige

Nyeste saker fra 730.no

Les mer