Hopp til hovedinnhold
Selena Gomez poster og sletter Instagram Story Israel Palestina
Selena Gomez sier seg ferdig (Instagram/selenagomez)

Selena Gomez kommenterer Israel/Palestina – blir dratt på nettet

Etter tre uker bryter Selena Gomez stillheten.

OPPDATERT 3. november: Selena Gomez mottok kritikk da hun omsider brøt stillheten angående Israel og Palestina. Det får artisten til å ville ta en pause fra Instagram – igjen. Noen få dager etter hun deler sin uttalelse på stories, poster hun en ny som hun også er rask med å slette. «Jeg tar en pause og sletter min Instagram. Jeg er ferdig», skriver Selena og avslutter med at hun ikke støtter noe av det som foregår.

Men det kan virke som om hun fort ombestemmer seg. Som nevnt tar det ikke lang tid før artisten fjerner denne posten fra sin Instagram Stories, og i skrivende stund er profilen intakt med hennes 430 millioner følgere.

(Instagram/selenagomez)


Superstjernen, som med sine 430 millioner Instagram-følgere er den mest fulgte kvinnen på IG, skriver at hun måtte ta en pause fra sosiale medier fordi hun har hatt det så tungt.

Selena sier at hun gjerne vil bidra til å skape rettferdighet i verdenen. Men hun legger til at et innlegg fra henne om Israel, Palestina og Gaza ikke vil hjelpe.

Les innlegget hennes nedenfor.

Jeg har tatt en pause fra sosiale medier fordi hjertet mitt knuses av å se redselen, hatet, volden og terroren som foregår i verdenen. Mennesker som blir torturert og drept – eller enhver hathandling mot en gruppe – er forferdelig.

Vi må beskytte ALLE mennesker, spesielt barn og stoppe volden for godt. Jeg beklager hvis ordene mine aldri vil være nok for alle eller en hashtag.»

«Jeg tåler bare ikke at uskyldige mennesker blir såret. Det er det som gjør meg syk. Jeg skulle ønske jeg kunne forandre verdenen. Men et innlegg vil ikke gjøre det.

Kjærlighet,
Selena

selena gomez israel palestine instagram

(Instagram/selenagomez)

Selena Gomez blir dratt på X for sitt åpne brev.

Mange føler at hun vinkler det hele på seg selv, og at hun er hyklersk som vanligvis bruker sin plattform for å fremme viktige saker. Men at hun nå brått ikke kan bidra.

Les noen av de virale innleggene nedenfor.

«Akkurat nå er Selena Gomez er så dum. Hun bagatelliserer sin massive mengde med følger og er hyklersk. Hvis et innlegg ikke kan bidra til å forandre verdenen, hvorfor kalle deg selv en filantrop? Hvorfor poste om psykisk helse, BLM, kvinners rettigheter, amerikanske valg, osv. osv.?»

«430 millioner følgere. Ja, et innlegg kan gjøre mye Selena Gomez. Du tar en pause på sosiale medier fordi [krigen] «påvirker deg», men du er i et hus til millioner av dollar mens folk blir drept. Du kan ikke engang forsvare Palestina, du inntar en «nøytral» holdning for å redde ansiktet ditt.»

«Jeg skulle ønske jeg kunne forandre verden. Men et innlegg vil ikke gjøre det… Skam deg Selena Gomez. Du har 430 millioner følgere, men folk med færre følgere gjør så mye mer. Stemmene våre blir hørt. Du er bare uvitende.»

«Jeg mener, hvis du er redd for å ta parti offentlig eller være nøytral til dette, er det minste du kan gjøre å ikke komme med en så dum uttalelse. Jada, et innlegg stopper ikke bombingen, drap osv. Men det kan være en start på å skape bevissthet og mer.»

«Kun Selena Gomez klarer å få folkemord til å handle om seg selv.»

«Girl STFU… «Jeg måtte ta en pause fra sosiale medier fordi hjertet mitt går i stykker»…Du har ikke sagt en dritt og du har likt innlegget fra Amy Schumer, som bokstavelig ba om folkemord. Jeg er genuint ferdig med Selena Gomez som en person.»

«Etter at Selena Gomez holdt seg taus som den mest fulgte personen på Instagram… Med en plattform som kan hjelpe Palestina, støtter hun Israel og Amy Schumers dehumaniserende innlegg. Det er ingen grunn til at hun skal være den mest fulgte etter dette. BOIKOTT RARE BEAUTY.»

selena gomez israel palestine instagram x twitter 1


I kveld: Israel bekrefter at de står bak luftangrepet mot flyktningleiren i Jabalia, som er Gazas største flyktningleir. Minst 50 mennesker er så langt bekreftet drept, ifølge sykehusdirektør, som minner om at dødstallene stiger. 200 personer skal være skadet, og mange er fanget under ruinene.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 730.no (@730no)

Kultur-Norge oppfordrer til stans av bombingen av Gaza: Disse folkene i den norke kulturbransjen har skrevet under

Nyeste saker fra 730.no

Les mer