Hopp til hovedinnhold
Selena Gomez om sosiale mediers negative påvirkning: – Jeg følte meg ikke pen nok
Også kjendiser påvirkes negativt av sosiale medier (Instagram/selenagomez)

Selena Gomez om sosiale mediers negative påvirkning: – Jeg følte meg ikke pen nok

Selena Gomez åpner opp om hvordan sosiale medier påvirket selvbildet hennes.

Det er ikke til å stikke under en stol at sosiale medier har mange negative sider ved seg.

Og heller ikke de største kjendisene slipper unna presset som nærmest følger med når du er på for eksempel Instagram.

I et nytt intervju snakker Selena Gomez om den negative påvirkningen sosiale medier hadde på selvbildet og den mentale helsen hennes tidlig i 20-årene.

Selena åpner opp om selvbilde i nytt intervju (Steve Granitz/WireImage)

Selena forteller at hun på et punkt ikke følte seg pen nok.

– På et tidspunkt ble Instagram hele verdenen min, og det var veldig farlig. I begynnelsen av 20-årene mine følte jeg meg ikke pen nok. Det var en periode i livet mitt der jeg trodde jeg trengte sminke og aldri ville bli sett uten, sier 29-åringen til InStyle.

Selena forteller at hun innså den negative påvirkningen fra sosiale medier da hun ble eldre.

– Jo eldre jeg ble, jo mer utviklet jeg meg og innså at jeg måtte ta kontroll over det jeg følte. Jeg ville være i stand til å se meg i speilet og føle meg selvsikker til å være den jeg er.

Hun bestemte seg derfor for å ta en pause fra sosiale medier.

– Det var det beste valget jeg noen gang har tatt for den mentale helsen min. Jeg laget et system der jeg fortsatt ikke har passordene mine. Og det unødvendige hatet og sammenligningene forsvant når jeg la vekk telefonen.

– Jeg har øyeblikk når den rare følelsen kommer tilbake, men nå har jeg et mye bedre forhold til meg selv, sier stjernen.

Å ta en pause fra sosiale medier er noe av det beste Selena har gjort for den mentale helsen sin (Instagram/selenagomez)

Selena Gomez forsøker å heller bruke sosiale medier til noe positivt.

– Jeg ble klar over at min lille verden er komplisert, men bildet er mye større enn tingene jeg dealer med. Jeg har problemer med depresjon og angst, og jeg synes det var vanskelig å være meg. Så ville jeg ikke poste noe på sosiale medier fordi jeg innså at jeg var i en situasjon der jeg var veldig velsignet.

– Hva kunne jeg poste eller si? Så fikk jeg ideen om å invitere mennesker til å være på min Instagram og fortelle sine historier, sier Selena.

Hun har blant annet invitert journalister og professorer til å bruke Instagram-kontoen sin, med 287 millioner følgere, til å diskutere viktige samfunnspørsmål.

Selena forteller videre at hun ønsker å gjøre det lettere å snakke åpent om mental helse.

– Å endre synet på mental helse og endre en læreplan som forhåpentligvis kan komme inn i skolene eller et system for ressurser som er lett tilgjengelig. Jeg er så lidenskapelig opptatt av det, og jeg tror jeg vil fortsette å være det resten av livet.

– Spesielt under pandemien er det så mange jeg kjenner som ønsket hjelp, men som ikke visste hvor de skulle få det. Jeg har store ambisjoner på dette feltet og ønsker virkelig mer utdanning bak det.

Selena ønsker å gjøre det lettere å snakke åpent om mental helse (Instagram/selenagomez)

Selena har kommet en lang vei når det kommer til å ta vare på den mentale helsen sin.

– Jeg har stor tro på terapi, og jeg føler meg alltid selvsikker når jeg tar vare på meg selv. Hvis jeg ikke er på det beste stedet mentalt sett og vennene mine inviterer meg ut, så drar jeg ikke. Jeg har ikke lenger FOMO, noe jeg er stolt over. Noen ganger pusher jeg meg selv for mye, og da tar det meg igjen.

– Jeg prøver å balansere alt så godt jeg kan. Jeg liker å være der for vennene mine og feire alle. Men jeg må sørge for at jeg har det bra, vet du? Fordi hvis jeg ikke har det bra, klarer jeg ikke å være bra for andre, forklarer hun.

Se også: Lucas Bravo aka Gabriel i Emily in Paris: – Jeg ble objektivisert over natten

Nyeste saker fra 730.no

Les mer