Hopp til hovedinnhold
ASTMATIKEREN SEAN PAUL FIKK SNUTEPES (ATLANTIC/WARNER)

Sean Paul arrestert i Sverige

ASTMATIKEREN SEAN PAUL FIKK SNUTEPES (ATLANTIC/WARNER)

Uppsala Reggaefestival gikk av stabelen i Sverige i helgen, med artister som Beenie Man, Sean Paul, Lee «Scratch» Perry og flere. Uppsala er nok den feteste reggaefestivalen i Nord-Europa, men har lenge hatt problemer med lokale myndigheter, som har vært ekstremt oppsatt på å avsløre URF som et narkotikakalas og flere ganger har de gjennomført omfattende aksjoner blant publikum.

Dette har ikke uventa ført til stabler med bøter for bruk av cannabis, og fint lite annet. I år ble over 60 publikummere bøtelagt. Man skulle vel tro at det fantes litt mer spennende ting i publikum på rockefestivaler som Hultsfred, Arvika og Sweden Rock?

I år har de tatt den enda lengre ut, og gått løs på artistene selv. Det er for øvrig ikke første gang det skjer, under hip-hop-kvelden på Hulstsfred tidlig på 00-tallet ble backstagen raida og folk dømt bøter for akkurat det samme.

Både Snoop Dogg og Busta Rhymes har fått føle iveren på kroppen nylig. Svensk politi er med andre ord av et litt annet kaliber en sine norske kolleger.

I Aftonbladet kan vi lese at 10 artister ble tatt inn for dopbruk, der i blant Sean Paul. Han ble pågrepet av sivilpoliti rett etter konserten sin lørdag kveld, mistenkt for brudd på narkotivaloven. Han hadde da blitt holdt under oppsikt store deler av kvelden. Jamaica-stjernen ble tatt med og avhørt, kroppsvisitert, og testet for spor av stoff, og ble først sluppet tidlig på morgenen.

Siden de fleste artistene ble påvist med cannabis i blodet, innrømmet flere å ha brukt stoffet, men før de kom til Sverige. Hvem de er vites ikke, men rykter sier deler av følget til Lee «Scratch» Perry, Alborosie og Beenie Man.

Svensk politi har lenge kjørt offensivt ut mot utenlandske artister som kommer til Sverige, og da spesielt hip-hop-ere som liker å skryte av cannabisforbruket sitt.

Under ser du en reportasje fra svensk TV, hvor blant annet politiet ergres over at Busta Rhymes har med seg en kompis som er oppkalt etter en marihuanasigarett (altså Spliff Star, eksen til Mira Craig).


Her ser du et par meget amatørmessige klipp fra Sean Pauls konsert på lørdag:

Nyeste saker fra 730.no

Les mer