Hopp til hovedinnhold
KODEKNEKKER BENEDICT CUMBERBATCH  (

Se traileren til Morten Tyldums «norske» Oscar-håp

KODEKNEKKER BENEDICT CUMBERBATCH  (BLACK BEAR PICTURES/THE WEINSTEIN COMPANY)

Mange er spente på Morten Tyldums neste film etter den massive suksessen han fikk med helnorske Hodejegerne i 2011. (Med poolparty-konge og Hercules-stjerne Aksel Hennie i hovedrollen.) 

I sin nyeste film The Imitation Game har han fått med seg britiske Benedict «Sherlock» Cumberbatch og Keira Knightley, kjent fra blant annet Pirates of the Caribbean. Se den ferske traileren lenger nede i saken.


The Imitation Game
er et historisk drama hvor vi følger matematikeren Alan Turing (Cumberbatch), et geni under andre verdenskrig som skal knekke nazistenes Enigma-kode. Alan Turing var også homofil, som dessverre fikk forjævlige konsekvenser på den tiden. Vi skal ikke avsløre for mye, den historieinteresserte kan heller lese seg opp om hans liv her.


Fortsetter under
 


SPILLER KEIRA BARE I HISTORISKE FILMER? SER HUN ALLTID LITT FORSKREKKET UT? (BLACK BEAR PICTURES/THE WEINSTEIN COMPANY)

  

Fun/kjip fact:
Leonardo DiCaprio var egentlig tiltenkt hovedrollen som Turing, men var ikke lenger med på laget da produksjonen startet. Noe cumberbitches (veldig uoffisielt navn på Cumberbatch’ fanbase) synes er helt greit, Benedict er råflink.


Lenge før premiere har filmen allerede blitt trukket frem som en potensiell Oscar-kandidat, og det hadde jo vært ekstremt stas sett med norske øyne. 

Se traileren nå, hvor Benedict imponerende nok høres enda mer erkebritisk ut enn i BBCs Sherlock:

 
The Imitation Game vises i Norge fra 25. desember.

Se også: Scarlett Johansson blir supervoldelig i Lucy

Les mer