Hopp til hovedinnhold

Se sexy Jared Leto løfte spedbarn på Løkka i Oslo

30 SECONDS TO MARS I OSLO PT. DEUX (HÅVARD JØRSTAD)

De som gikk glipp av 30 Seconds To Mars’ råflotte konsert på Sentrum Scene sist søndag, fikk en gylden mulighet til å lege sine sår da Jared Leto & co holdt gratis utekonsert på Birkelunden i Oslo i går.

#MARSflashmob ble en våt fornøyelse, men regnet så ikke ut til å plage hverken bandet eller fansen nevneverdig. Det var en god forsamling fargerike paraplyer og regnponchoer som troppet opp rundt paviljongen i parken på Løkka.

 

Sjefen sjøl startet showet med å takke de som hadde møtt fram, og informerte humoristisk om at klager ikke var tillatt, ettersom dette tross alt var et gratisshow. Dersom noen ønsket pengene sine tilbake, fikk de gå i kirken på motsatt side av parken og melde inn klagene sine der. I beste predikantstil fikk han så publikum med på både «Amen», «Hallelujah» og «Praise The Lord». Det rådet liten tvil på søndag, og fortsatt liten tvil i går: Jared er ShowMan med stor S og stor M.

Imponerende er det også at han selv under opptredenen klarer å holde resten av verden oppdatert via Instagram og Twitter (okå, kanskje med litt hjelp av sin personlige assistent, Emma – men uansett, her skal ingen gå glipp av noe!).

Både blodfansen, the Echelon, og andre frammøtte var tydelig imponerte over at bandet fremdeles holder en så nær kontakt med sitt publikum og tar seg tid til stunts som dette, til tross for at de til vanlig spiller for fullsatte arenaer rundt omkring i verden. #MARSflashmob’ene er et publikumsfrieri av dimensjoner, og jeg er ganske så sikker på at de fikk et rungende JA! fra cirka 99% av den regnvåte crowden i parken i går. Det er opplevelser som dette som rekrutterer fans og samtidig minner gamle fans på hvorfor de er så glade i bandet. Respekt!

Vi fikk 5 låter totalt; «The Kill», «Up In The Air», «Do or Die», «Closer To The Edge» og «City of Angels». Lyden var kanskje litt så-som-så, men stemningen var topp og smilene brede både hos bandet og blant publikum.

Tenåringsjentene (og noen gutter faktisk) hylte og fotograferte i vilden sky hver gang helten deres nærmet seg. En blondine fikk til og med komme opp på scenen for å lede an norsk bursdagssang til Jamie (gitarist på turnéen). En stund glemte hun nok hele bursdagsbarnet, der hun ble hengende rundt halsen på kjekkasen Jared i steden. Til slutt måtte han avbryte klemmeseansen og utbrøt noe sånt som: «I think I just got pregnant». Den heldige jenta fikk sitte på scenen resten av showet, og fikk til og med lov til å prøve Jareds hatt. Var nok et par fans som var mer enn bittelitt misunnelig.

Midt i en låt fikk Jared øye på en baby i publikum med MARS-genser. Han sluttet umiddelbart å synge og måtte bare låne den litt. Babysyk, kanskje? Søtt var det i alle fall… Smilefjes.

Supergøy at bandet valgte å bli i Norge så lenge, og det er tydelig at de har trivdes her. Det gir oss godt håp om at de kommer tilbake en gang, selv om Jareds definisjon av «soon» ikke alltid er helt forenelig med den mer vanlige oppfatningen av ordet, og de fleste i fanarméen Echelon grøsser når de hører han bruke det. (Sjekk definisjonen på «Jared soon» i Urban Dictionary.)

Nå velger jeg å tro at han denne gangen mente «soon» som i vår oppfatning av «snart» da han sa: – We will be back soon, for your children and your bread.
 

Nyeste saker fra 730.no

Les mer