Hopp til hovedinnhold
Elisabeth Moss som June Osborne i The Handmaid's Tale sesong 4 (Hulu)
Elisabeth Moss som June Osborne i The Handmaid's Tale sesong 4 (Hulu)

The Handmaid’s Tale sesong 4 holder ikke koken

The Handmaid’s Tale får tommelen ned.

Flaggskipsserien til Hulu – som i Norge vises hos HBO – startet med et anerkjent smell da sesong 1 vant åtte Emmy-priser via 13 nominasjoner.

Men sesong 4, som nå er her etter flere utsettelser grunnet pandemien, får laber respons basert på de første episodene delt med pressen.

Elisabeth Moss, som i denne sesongen regisserer tre episoder, har vunnet to Emmys for sin fremstilling av karakteren June Osborne.

I nye The Handmaid’s Tale inntar hun rollen som en sterk opprørsleder for å slå tilbake mot Gilead-regimet.

Den offisielle beskrivelsen av sesongen frister med at risikoen er stor og medfører nye farlige utfordringer, samt at Junes kamp for rettferdighet og hevn med å fortære henne og ødelegge hennes viktigste forhold.

Men historien er ikke så spennende som den utgir seg for å være.

(Hulu)

Hovedrolleinnehaverens innsats hylles fortsatt.

Noe føler at hun aldri har vært bedre.

«Elisabeths forfriskende opptreden har alltid forankret denne serien, men i denne sesongen overgår hun stadig seg selv», skriver The Daily Beast.

«Ansiktet hennes er et stadig skiftende lerret for mikrouttrykk av angst, kjærlighet, raseri og håp.»

Men de fleste synes at den nye sesongen er tom for nye idéer og tam sammenlignet med de tre første. Er fortsettelsen en cash-in?

Samira Wiley som Moira Strand (Hulu)

Samira Wiley som Moira Strand (Hulu)

«Til tross for tilfredsheten ved å sole seg i Elisabeth Moss ‘glans, føles serien som om den drar ut en historie som egentlig er klar for avslutning mer på grunn av kommersielle imperativer enn kreative», skriver CNN.

«Husker du da The Handmaid’s Tale pleide å være bra?»

Det spør Boston Globe i sin overskrift.

«En serie hvis lengde perfekt matchet potensialet til sin historie var Fleabag. […] En annen serie er Breaking Bad, som fullstendig realiserte sin handling med karakterutvikling, for så å avslutte. En annen serie er IKKE The Handmaid’s Tale», mener avisens anmelder.

«Som med Dexter og Homeland, har dette dystopiske dramaet overskredet den naturlige levetiden til historien, ettersom den pløyer seg frem uten å ha noe nytt å fortelle.»

(Hulu)

Les også: 10 grunner til å se Fleabag

Anmelderen til The Hollywood Reporter, som er blodfan av starten av serien, skriver at sesong 4 har «rastløse episoder der ingen steder eller situasjoner får tid til å utvikle seg eller puste».

(Hulu)

«Å utvikle seg er ikke det The Handmaid’s Tale gjør best, fortellermessig eller tematisk, og til tross for alle sine flotte elementer har serien kommet til et punkt hvor mitt ønske om at den ikke slutter ikke er like stort som ønsket om at den nå kommer med en avslutning.»

Men den Disney-eide streameren skal foreløpig ikke legge inn årene når det kommer til tjenestepikens fortelling.

Hulu har allerede gitt grønt lys til The Handmaid’s Tale sesong 5.

Se traileren til den nyeste sesongen nedenfor.

https://www.youtube.com/watch?v=rg_160Be71g

Showet, skapt av Bruce Miller (sci-fi-seriene for Eureka og The 100), er basert på Margaret Atwood-romanen med samme navn.

Utenom Elisabeth Moss har serien med blant andre Joseph Fiennes, Yvonne Strahovski, Samira Wiley, Alexis Bledel, Madeline Brewer og O. T. Fagbenle.

Les også:

Fra og med i dag og frem til august slipper Netflix disse 31 nye filmene

Les mer