Hopp til hovedinnhold
KANSKJE EMMA JENSEN BLIR SÅ STOR AT VI BARE KAN SKRIVE EMMA (ALVIN SANTOS) 

Se opp for produsent og låtskriver Emma Jensen (21)

KANSKJE EMMA JENSEN BLIR SÅ STOR AT VI BARE KAN SKRIVE EMMA (ALVIN SANTOS) 
 
Hundrevis av håpfulle, usignerte artister sender inn låter til P3 Urørt hver uke. Men bare én blir Ukas Urørt. I forrige måned var det nykommeren Emma Jensen som ble valgt ut via sin «Closer», som hun har skrevet – og produsert – selv. 
 
Hør låten til 21-åringen fra Nesodden her, sjekk ut chatten vår nedenfor – og se opp for mer fra Emma.
 

Når spilte du inn din første sang?


– Jeg tror kanskje jeg var rundt 14 år. Jeg hadde akkurat oppdaget GarageBand og koste meg fælt med det.


Hvordan beskriver du stilen din?


– Jeg vet aldri hva jeg skal svare når folk spør om det… Men det er jo pop da. Urban pop? Er det teit å si?


Neida. Bare litt vanlig… Trenger Norge flere vakre, blonde, svevende singer-songwriters?

– Jeg tar det som et kompliment, takk, hehe. Godt spørsmål… Det er hard konkurranse i hvert fall… Men jeg håper jeg kan tilføre noe blant de rekordmange unge flinke musikerne Norge har bydd på de siste årene.


Fortsetter nedenfor.

 


Skriver du selv?


– Jeg skriver selv, men det er absolutt ikke et must at jeg må skrive alene. Det hadde vært veldig kult å skrive og lage musikk med andre også.


Ja, du produserer også selv?


– Jeg produserer foreløpig alt selv, men har sjukt lyst til å samarbeide med andre produsenter fremover. Jeg har bare holdt på med produksjon det siste året, så det er jo veldig begrenset hva jeg får til.
Ved siden av musikken jobber jeg i Tom Wood.


Hvorfor er det så få kjente kvinnelige produsenter?

– Veldig godt spørsmål… Jeg føler det har blitt en guttegreie å produsere, som er synd… Ja til flere kvinnelige produsenter!


Fortsetter nedenfor.

 
 


Hvem er de norske artistene du ser mest opp til akkurat nå?


– Karpe Diem, fordi alt de gjør blir bra. Låtene, musikkvideoene, konsertene. Og for at de bruker påvirkningskraften de har på store deler av det norske folk til å sette lys på viktige temaer i samfunnet. Astrid S, fordi hun er den flinkeste svevende, blonde, vakre singer-songwriteren i Norge. Og Lemaitre, fordi de har vist at man virkelig kan få det til om man bare jobber hardt nok. Og så digger jeg musikken deres, seff.


Ja, vi så deg i Los Angeles med Lemaitre i TV 2-serien Bøkketlist. Hvordan var denne erfaringen?


– Det var dødskult å treffe Lemaitre i LA. De var de første jeg spilte musikken min for, andre enn kjæresten min og mamma. Det var veldig skummelt å plutselig skulle blottlegge seg helt, men har fått så mye ut av det i ettertid.

Fortsetter nedenfor. 

A video posted by Emma Jensen 🌸 (@emmajensn) on
Hva lærte du av Lemaitre i LA?

– At det morsomste skjer utenfor komfortsonen og at jeg ikke har noe å tape i starten. De fortalte hvordan karrieren deres startet med at de la ut låter de hadde laget i kjelleren til (Lemaitre-halvdel) Ketil på nettet. Det var etter den turen jeg tenkte at jeg måtte ta meg sammen og bare legge ut noe musikk.


Fortsetter nedenfor.
 

A photo posted by Emma Jensen 🌸 (@emmajensn) on
Beyonce skal ha sagt at hun tror hun ville blitt tatt mer seriøst som artist hvis hun var mindre vakker. Skulle du ønske at du var litt mer basic?

– Haha! Hardt å være Queen B 🙁 Men jeg sier som Miranda Kerr, «En rose kan aldri bli en solsikke, og en solsikke kan aldri bli en rose. Alle blomster er vakre på hver sin måte, akkurat som kvinner.» :)))))) #neverbebasic


Fortsetter nedenfor. 
Du gjorde nylig en av dine første konserter i Oslo. Hvordan var erfaringen?

– Ja! Tre uker før konserten hadde jeg hverken musikere eller nok låter. Den siste låta ble til to dager i forveien, og jeg trodde aldri det skulle gå, haha. Men det var sjukt gøy selv om det var noe av skumleste jeg har gjort. Under hele første låta skalv jeg i hele kroppen, inkludert beina og tenkte «shit, nå kan jeg ikke bevege meg, for da kommer jeg til å tryne». Men jeg tryna ikke og turte å bevege meg etterhvert, fjoo.


Fortsetter nedenfor. 

A photo posted by Emma Jensen 🌸 (@emmajensn) on
Hva er din sterkeste side som artist?


– Kanskje at jeg er allsidig? At jeg kan produsere, spille, skrive og synge på egenhånd.


Hva må du jobbe mer med?

– Alt. Jeg føler at jeg har mye å lære på alle plan. Men kanskje mest det å tørre å være litt modig når det kommer til musikken. Er fortsatt litt forsiktig selv om jeg har kommet meg laaangt ut av den komfortsonen jeg var i for et par måneder siden.


Fortsetter nedenfor.
 
Hva er planen for 2017? 


 


– Jeg gleder meg SYKT mye til dette året.Planen er å kaste meg ut i det med hodet først, lære nye ting, utvikle meg selv.Jeg skal lage masse musikk, forhåpentligvis jobbe med andre produsenter og låtskrivere. Kanskje dele noe ny musikk? Og så blir det er par gigs til!  
 
 

OPPDATERT: Emma Jensen er nå i Urørt-finalen, som finner sted på Kulturkirken i Oslo 1. mars.


Hennes egenproduserte/skrevne debut «Closer» er ute:

Nyeste saker fra 730.no

Les mer