Hopp til hovedinnhold
SNOKING I KULISSENE MED PERNILLE (CAMILLA PHIL)

Se opp for Pernille

Når Pernille Svensen Øiestad nå lanserer sin første singel, er det ikke som en helt uerfaren artist. 17-åringen («men jeg blir 18 i juni!») har sunget og jobbet i studio siden hun var liten, vært på VG-norgesturné (med sin venninne Tomine Harket) og gjort en bra nok figur på X Factor til at dommer Peter Peters signerte henne til sin nye Universal-label Soulstorm.

– Det er helt greit at jeg ikke vant, for jeg har uansett kun fått positive ting ut av det, hatt det kjempekult og fått lære så utrolig mye av ham, sier Pernille når vi spør om TV2-showet og hennes mentor.

– Jeg blir fortsatt stoppet på gaten, og selv om det kan føles litt rart, betyr det jo at mange husker at de har sett og hørt meg synge, noe som er flott. Eller, alt som skjer nå er egentlig ganske sykt, for dette har jeg drømt om så lenge jeg kan huske.

Når vi foreslår at hun kanskje blir den neste Dina er Tønsberg-jenta kjapp til å heller foreslå en norsk Agnes, samtidig som hun lister Lady Gaga som en personlig favoritt og frøken Sasha Fierce som en av sine helter.

– Jeg er veldig begeistret for Beyonce, hun kan lage show samtidig som hun er en utrolig dyktig vokalist som vet hvordan hun skal bruke stemmen på mange forskjellige måter. Hør på «Telephone», der rapper hun nesten. Dessuten ser hun jo ganske okay ut også, haha.

Pernille understreker dog at hun liker de fleste musikksjangere.

– Kanskje ikke så mye heavy metal, men ellers hører jeg på absolutt alt. Jeg elsker jazz, elsker pop, elsker rock, ny og gammel, så det var ikke så lett å velge hva slags musikk jeg skulle satse på. Valget falt på en stil jeg kanskje ikke trodde jeg skulle gå for, men jeg synes det er kult å overraske meg selv og teste mine musikalske grenser. Det føles veldig riktig; Jeg er ung, jeg går på parties, og da hører jeg på slik festmusikk. Senere i livet kan jeg lage andre typer sanger.

Pernilles «Turn The Lights Off», produsert av danske Kato, kan du høre en smakebit av her:


Som du skjønner, spesielt etter å ha hørt snippeten ovenfor, dreier det seg om dansbar pop, men Pernille har ingen crazy Gaga-planer når det kommer til sitt image.

– Nei, det blir ikke noe slik på meg. Stilen min er søt, men kanskje på en ikke så altfor søt måte, heller litt rampete. Tønsbergs svar på Rihanna? Haha, det hadde vært litt kult. Men uansett, man forandrer og utvikler seg underveis og jeg jo er ennå helt i begynnerfasen. Jeg gleder meg til å fortsette.

Singelen, som allerede er i radiorotasjon, kommer i salg straks.

Behind the scenes-bilder av Pernille som vi har fått låne fra CamillaPhil.no:

Se også: Gladjente i Peters-stallen får Perez-kjærlighet

GULLTAGGEN-OPPTREDENEN I OSLO SPEKTRUM DENNE UKEN GIKK SOM SMURT (CAMILLA PHIL)
Pernille, som spiller på Russefestivalen på Hellerudsletta 15. mai, er også aktuell med Tønsberg-russeanthemet «Running Away» på samlealbumet Graduation Party, som kommer på iTunes 7. mai.
Her stiller hun med blant andre Adam Tensta, Shackles, Robin & Bugge, Bjørn Johan Muri og LidoLido (sammen) og selveste Dina.

RUSSEMUSIKK FTW! (SOULSTORM/UNIVERSAL)

Sistnevnte gjør comeback med låten «H.E.A.T.» som bør gi Tryvann og Kongeparken gåsehud, jamfør linjer som «vi er klare for nye gutter, våre er bare hjemme hos mutter / kleint å låne buss, de er nesten rusleruss».

Ser du hvilken prisbelønt 10 av 10-gladjente som pryder albumomslaget? Send epost til [email protected], så skal vi hooke deg opp.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer