Hopp til hovedinnhold
PEACE TO AALIYAH: AGE AIN'T NOTHIN' BUT A NUMBER - EDNA <3 LARS (ANDREW AMORIM/FREDERIC ESNAULT)

Se Lars Vaular kline med 72-åring

I midten av dette 730-chatte-intervjuet med Lars Vaular, kan du se hans splitter nye video til Thomas Eriksen-produserte «Fett». Det har blitt en lystbetont snutt med to fine damer, flere spreke hester, en flashy bil og festing.

Hey Lars, hva synes du om responsen på «Fett»?

– Det har vært fin respons. Deler av publikummet mitt hater den jo, men mesteparten liker. Folk applauderer mitt initiativ til å spre litt lys over Dr. Erik, og det er gøy at både originalen og «Fett» blir spilt for dansegulvene. Noen tror kanskje at dette er «lyden» jeg kommer til å holde på med framover, men dette er mer et singelprosjekt. En tjommi sa til meg at eg burde «gjøre som Happy Mondays å bare droppe en singel som ikke kommer på noe album». Då gjorde eg det.

Hvem har regissert den kjempegode videoen?

– Frederic Esnault, samt at Andrew Amorim har regissert kyssescenen. Jeg tenkte at hvis jeg først skal kline med en voksen kvinne på kamera, så må det være Andrew som filmer. Forresten er alt dette mitt eget påfunn.

(Lars’ kjendismanager Gunnar aka Gest blander seg: – Kult om dere kan nevne Mikael Svartdahl og Storyline Studios som har klippet, gradet og forøvrig lagt ned en enestående innsats! Husk; no fuck-around.)

I videoen, hvem er mor?

– Jeg svarer bare på spørsmål om musikken og sånt, ingen spørsmål om min mor.

(Det er gladjenta Edna Falalo.)

Okå. Er hun noe av det eldste du har klint med så langt?

– Jeg har aldri klint med min mor! Eller kanskje en gang men da var jeg veldig liten, og det var mer en kjapp suss liksom, det er ikke noe å sette trusene fast i smekken over for å si det sånn.

Jeeez louise… Uansett, hva heter den unge gladjenta som ser ganske flink ut?

– Dagny Johnsen, hun er blond, ung og rapper. Dette er mat for 730.no. Hun jobber med første skiven sin Ung, blond og full av det mens vi snakker sammen nå. NMG/G-huset for alltid!

$$$ + <333! Forresten, er det din hvite Beamer?

– Nei, det er Slaven sin.

Hva slags forhold har du til hesten?

– Jeg kjenner ikke den hesten. Jeg kjenner ingen av de hestene der egentlig. Mine favoritthester er ville og de får jeg aldri møte. Det morsomme med hester er at de er sinnsvakt store, og hvis du faller av så må du liksom bare komme deg oppå igjen.

Fortsetter nedenfor videopremieren til «Fett»:


True that. Når kommer Norges D12 dine sidekicks i A-Laget til å bli allmannseie?

– De er ikke sidekicks, de er funksjonshemmet. Men de nærmer seg mer og mer de tusen hjem, selv om allemannseie kanskje ikke helt er stedet de nærmer seg fortest. Men de dropper en EP om et par måneder, og jobber ut en løpende avtale med et ferskt, men svært troverdig norsk indiepowerhouse.

Hvordan blir din neste singel?

– Jeg gir ut en 7″-vinyl med to låter i sommer. Begge sangene er produsert av Thomas Eriksen og blir veldig annerledes fra ting vi har gjort før. Dette er en New Jack Swing-vinyl, hvor jeg rapper på beats som høres ut som noe Bobby Brown og Teddy Riley kunne jammet sammen for godt over tjue år siden. Verken disse låtene eller «Fett» kommer på albumet, og jeg kommer også til å droppe en EP før albumet kommer.

Hva skal ditt neste album hete og når kommer det?

– Jeg har ikke noe tittel på det enda (sic), men jeg begynte med arbeidstittelen … Men aldri for pen for pønk. Låtmaterialet har beveget seg litt i andre retninger nå, så det blir nok en annen tittel. Har enda et par låter igjen å lage, men det blir en ganske navlebeskuende konseptuell skive om kjærlighet, rus og flyktige tanker. Det kommer når det er ferdig!

Hvorfor tror du dette settet blir bedre enn dine forrige?

– Fordi jeg har jobbet med færre produsenter, Thomas Eriksen og Anand Chetty, noe som gjør at helhetsfølelsen er større. Denne skiven er litt som en ny og bedre versjon av Fantomet. Albumformatet er død, lenge leve albumformatet.

Noe annet du vil fortelle det norske internettet?

– Mye kjærlighet til internettet, spesielt de som skriver @larsvaularTwitter, lev lenge og lev vel, tusen takk for alle fine ord. Og stygge ord som kuk, ukulele og glufsa.

«Fett» kan du høre og laste ned her, samt kopiere spilleren:

Se også: Lars Vaular tror han dør innen han er 40

Nyeste saker fra 730.no

Les mer