Hopp til hovedinnhold

Se Ida Fladens katt anmelde Cashmere Cat

KATT ANMELDER KATT: FRØKEN YOLO X CASHMERE CATS BRYLLUPSKLOKKER (730/LUCKY ME)

Google Alert har vært aktivert siden deilige «With Me» droppet i november, vi har refreshet browseren hvileløst hver halvtime, vi har ventet, vi har lengtet – og nå:
 
Denne uken droppet endelig norske Cashmere Cats Wedding Bells-EP via dritfine LuckyMe Records.

Få ting er mer stas enn å følge med på USA-utviklingen til 26 år gamle Magnus Høiberg om dagen, og via sin «Barbie Girl»-flørtende Ludacris-singel, samt bransjepjusk fra noen av musikkspillets flotteste, er det strengt tatt ingen av Norges produsenter/artister akkurat nå (med unntak av Stargate, duh) som kan male måle seg med Halden-kattens utenlandsboost.

Første Wedding Bells-smakebit «With Me» var jaggu flott, men lever de resterende tre låtene på minisettet opp til forventningene?
Snakker vi purr-fect eller katta-strofe? 

Framfor å rulle terningen selv ga vi oppdraget videre til noen som snakker Magnus’ språk: Nemlig Ida Fladens 1 år gamle katt Yolo.

Her kan du se flinke frøken Yolo anmelde Cashmere Cats Wedding Bells-EP – låt for låt.
 
Men først; En liten introduksjon fra matmor Ida, som forklarer at Yolo har vært kjempefan av Magnus lenge:

 

1. «With Me»
 
Yolo har pumpet «With Me» på repeat siden den kom ut, og inntar øyeblikkelig kose-pusisjon til den lune lyden av Lido Lidos skjøre pianospill. 
 

 
Intropartiet drypper av romantisk melankoli, men både «With Me» og Yolo selv blir ganske feststemte etterhvert. På et punkt blir lyden av de energiske 808-trommene, de joviale tamburinene og de skitne synthene så hot at hun må bort og tørke av panna på et av Idas håndklær. Fytti katta for en sang!

 
Terningkats: 6
 
 
2. «Wedding Bells»
 
Dette er IKKE Yolos favoritt. De skumle pitch-vokalene som preget store deler av Magnus’ forrige EP Mirror Maru gir 1 år gamle Yolo ståpels av typen uboost. Hun løper sporenstreks under bordet for å gjemme seg, og nekter å komme fram.

Matmor jobber iherdig for å lokke Yolo tilbake på gulvet – men uten hell.

 

Terningkats: 2 1/2

 
3. «Pearls»
 
Godlåta «Pearls» får heldigvis Yolo på gli igjen! Hun elsker at Cashmere Cat eksperimenterer med rare lyder, og synes det høres ut som han liker å leke og ha det gøy i studio. Noe hun kan relatere til! Her blir det vanskelig for anmelderen vår å avgjøre hva som er best: Favorittmusa, ballen eller Cashmere Cats musikk. Rett og slett a-MEOW-zing!

 
 

 
Terningkats: Sterk 5
  
 
4. «Rice Rain»
 
Tribal-trommene på «Rice Rain» appellerer til dyret i Yolo, som marsjerer stolt rundt stua med rak rygg. Plutselig tar instinktene overhånd, og hun kaster seg ut i spontandans på gulvet. YOLO! NB: Denne koreografien ble ikke innøvd på forhånd.

 

Det er dog de dyriske trommene som er favoritten, og når låta har vart en stund mister Yolo øynene av ballen.

 

Så kommer trommene tilbake og alt blir ganske fett – og så er det tid for mat.

 
Terningkats: 4+
 
Yolos helhetsinntrykk av Wedding Bells: Terningkats (K)ATTEN! 

Hilsen Yolo ♥
 
 

Les mer