Hopp til hovedinnhold
Pooh Shiesty og Flo Milli er to av artistene fra XXL 2021-kåringen

XXL Freshman Class 2021 – se hvem som fikk coveret

XXL Freshman Class 2021 er her.

Når det kommer til nykommere – eller rappere som nylig har slått gjennom – har bladet XXL en god tradisjon med å velge ut stjerneskuddene de har mest tro på.

I kveld annonserte de sin 2021-kåring, som blant annet inkluderer Pooh Shiesty og Flo Milli som avbildet ovenfor.

Her er de 11 rapperne valgt ut til XXL Freshman Class:

42 Dugg
Iann Dior
Coi Leray
Pooh Shiesty
Flo Milli
Morray
Rubi Rose
Blxst
Toosii

Lakeyah
DDG

Sistnevnte ble vant ved avstemning.

(Er det noen nykommere du savner? Hvilken norsk rapper hadde fortjent å komme med på listen?)

På omslaget er artistene denne gangen ikke samlet, men satt inn hver for seg.

Fordi pandemi.

XXL Freshman Class 2021 (faksimile XX)

XXL Freshman Class 2021 (faksimile XXL)

Fire kvinner kom med på listen <3

Annonseringen til XXL skjer via denne snutten:

42 Dugg (uttales four two) fra Detroit er signert til både Lil Baby og Yo Gotti. I fjor gjestet han «We Paid» med Lil Baby, som ble en av 2020s største raplåter. Til tross for å være blytung.

Han er aktuell med «4 Da Gang» med Roddy Ricch (hvor de sampler de det tyske heavy-bandet Scorpions og deres 1982-banger «No One Like You»).

Iann Dior fra Puerto Rico og Texas slo gjennom med landeplagen «Mood» sammen med 24kGoldn. Han er signert til 10K Projects sammen med blant andre Trippie Redd og Internet Money.

Coi Leray fra Boston er datteren til den tvilsomme rapveteranen Benzino. I år fikk hun sin største hit så langt via «No More Parties» med Lil Durk. Hun fikk også føle presset som stjerne via en vond viralvideo – som endte med trøst fra Nicki Minaj og Polo G.

Pooh Shiesty fra Memphis (som sammen med Detroit er i ferd med å bli den nye hotte rapbyen) er signert til Gucci Mane. Som man kanskje kan høre. Han satte gatene på hodet med den nådeløse bangeren «Back in Blood» med Lil Durk, som tok 13. plass på Billboard Hot 100.

DDG fra Detroit-forstaden Pontiac slo gjennom på YouTube og SoundCloud. I mars slapp han mixtapen Die 4 Respect med QCM-artisten OG Parker.

Flo Milli fra Alabama slo først gjennom på TikTok, for så å vise at hun klarte seg bra utenfor plattformen ved å slippe mixtapen med den usnaue tittelen Ho, Why Is You Here?. Selv om hun stort sett er en lystig jente. Jamfor Flo Milli x Kenny Beats nedenfor.

Morray fra North Carolina har holdt på lenge, men fikk i år sitt gjennombrudd med «Quicksand» fra sin Interscope-debut Street Sermons.

Rubi Rose fra Kentucky ble først kjent som baddie i videoen til Migos’ «Bad and Boujee».

Men den eritreisk-amerikanske jenta har altså slått seg opp som rapper, blant annet med mixtapen For the Streets. Hun er også med i videoen til «WAP» (og har OnlyFans som en lukrativ deltidsjobb).

Blxst fra Los Angeles har blitt kjent for sin blanding av rap og R&B, og har gitt ut musikk i seks år. Men det var i år han begynte å få oppmerksomhet utenfor LA via albumet No Love Lost.

Toosii er – faktisk – det nærmeste man kommer New York på XXL 2021-listen, men han flyttet til North Carolina som 14-åring.

Etter syv mixtapes gikk debutalbumet Poetic Pain – med Summer Walker, DaBaby og Latto – inn på 17. plass på Billboard 200 i fjor høst.

Lakeyah alias Lakeyah Danaee er fra Milwaukee og signert Quality Control Music (Migos, Lil Baby, City Girls, m.flere). 20-åringen, som er lesbisk, slapp sin debut-mixtape for labelen, Time’s Up, før jul.

Se XXL Freshman-coveret for 2020

Les mer