Hopp til hovedinnhold
??? (TEE PRODUCTIONS)

Se dokumentar med Joddski og Tommy Tee

🔥🔥🔥 (TEE PRODUCTIONS)

Ingen singel uten dokumentar? Joddski slår nok en gang på stortromma, også denne gangen med noen av de beste folkene (og artistene) vi har.


Jørg-1 og Tommy Tee er klare med albumet
NRS:

Dette feires med en heidundranes fest på Rockefeller 4. november. På gjestelisten finner vi (foruten Jørgen og Tommy) Mae, Steigen, Klish & RSP, DJ Olle Abstract, Kenneth Engebretsen, Edw!n & Flexi Aukan og Spira, pluss noen hemmelige gjester.

På remixen til «Æ e old school» får Joddski og Tommy Tee besøk av intet mindre enn denne gjengen: Kevin (fra Warlocks), Kenneth Engebretsen, OnklP, Mae (Opaque), Don Martin, Da Eastside Flow, Mc Cey, B.I.G. alias Olle Abstract og Jayski. 

Hør den nye remixen til «Æ e old school» her: 

Old school på ekte: På remixens tredje vers finner vi fem artister som ikke har rappet på over 20 år. (!!)

Joddski beskriver dem best:  

Da Eastside Flow

– Da Eastside Flow er en jenteduo fra østkanten i Oslo, som var aktive tidlig og på midten av 90-tallet. De ga ut en singel på Polygram i 1994, som dessverre aldri ble fulgt opp, men var markante skikkelser i byens miljø. De har ikke spilt inn noe sammen på 20+ år.

Da Eastside Flow – «I Wanna Boom» (1994) 

MC Cey

– MC Cey er norsk raps Gudmor. MC Cey var Norges første kvinnelige rapper, og med singlen «3.5.25» (1990) var hun første norske hiphop-artist ute med egen plate. Singelen inneholdt også låten «Hold It», som er den hun huskes best for. Cey var en del av X-Ray Posse, sammen med Tommy Tee, A-Team og flere.

M Cey – «Hold it» (1991) 


B.I.G.

– Bak navnet B.I.G. skjuler en av Norges største house-personligheter seg. At Olle Abstract er en av landets første hiphop-personligheter er ikke noe alle vet, men dj-legenden begynte faktisk karrieren sin som rapperen B.I.G. (før den andre B.I.G. fra Brooklyn), sammen med Tommy Tee. Dette er Olles debut på norsk, og første gang han rapper siden 1991. 
B.I.G. live i 1990:


Jayski

– Jayski gjør også sitt første vers på langt over 20 år. Jayski var en del av A-Team, som var det første norske rapbandet til å gi ut album, med Rage i 1991. Høres navnet kjent ut? Ja, Joddski har tatt navnet sitt fra Oslo-rapperen. A-Team var en av hovedgrunnene til at Joddski begynte å rappe, og var ekstremt innflytelsesrike. I 1992 skiftet de navn til B.O.L.T. Warhead og slapp monumentale The Re-Enforcement. Da var Tommy Tee blitt fast medlem. Plata kom på 54. plass over de beste 100 norske platene i 2011. B.O.L.T. Warhead oppløstes i 1993, og Jayski gikk videre til andre prosjekter, som ska-bandet The Phantoms. Joddski og Jayski på samme låt? Sirkelen er sluttet.

Premiere! Her er en minidokumentar om «Æ e old school»-prosjektet, hvor en rekke norske hip-hop-skikkelser dukker opp. Enjoy: 

Se også: Vanskelig reise for Joddski – men han prøver (motvillig) igjen

Nyeste saker fra 730.no

Les mer