Hopp til hovedinnhold

Se det beste og verste fra VMA 2018

👑👑

Et innlegg delt av 730.no (@730no)

Nattens VMA-prisutdeling i New York fikk ingen skandaler á la Kanye West vs. Taylor Swift i 2009. 
 
Det hjalp kanskje at Kanye (og Taylor) ble hjemme. Selv om MTV snedig nok brukte Kanyes musikk i promoen for sendingen, noe mange tok som et hint om at han skulle dukke opp. 


A post shared by 730.no (@730no) onA-listenavn som Rihanna, Drake, Justin Bieber og Beyoncé glimret også med sitt fravær, mens Cardi B var tilbake på jobb etter noen uker hjemme med nyfødte Kulture.

Ærlig sak: Halsey droppet festen fordi hun ikke ble nominert 🙂

Kveldens store vinner ble 21 år gamle Camila Cabello.

Fifth Harmony-sangeren ble kåret til Artist of the Year (over Drake, Ariana Grande, Cardi B og Post Malone) og fikk prisen for årets beste video for Young Thug-gjestende «Havana», foran Drakes «God’s Plan», og ikke minst Childish Gambinos «This is America».

Camila fortjener heder, men om den amerikanske folkesjelen husker «Havana»-videoen bedre enn «This is America» om 5 år er vel heller tvilsomt.

«This is America»
gikk dog ikke tomhendt hjem, og fikk som seg hør og bør pris for både regi, koreografi og «video med mening».

Nicki Minaj fikk hip-hop-prisen, Cardi er årets nye artist, mens «Rockstar» er årets beste sang.

Cardi åpnet showet med en (spoiler:) falsk baby og en vits som ikke gikk heelt hjem hos Migos’ to oppmøtte medlemmer.
Men søt er hun jo uansett:Godsnuten Shawn Mendes åpnet så showet på ordentlig med en (etterhvert) søkkvåt versjon av «In My Blood»: 


Prisen Sigrid var nominert til, Push artist of the Year, ble delt ut til Hayley Kiyoko aka «lesbian Jesus» fra rød løper:

Logic og Ryan Tedder ga god politisk gass via «One Day», unge (barn av) immigranter og anti-Trump-tees:

Glem 5SOS et øyeblikk, Brendan Urie og Panic! at the Disco er jaggu aktuelle i 2018 de også. Vi krysser fingrene for My Chemical Romance-renion i 2019.

Uansett, her er Panic!s «High Hopes»:

Etter å ha slikket sårene i kjølvannet av 2. plassen på Billboard 200, var Nicki Minaj dronning på VMA-scenen.

Eller konge. På en over the top majestetisk scene, åpnet 35-åringen med «Majesty» (her uten Eminem) og gikk over i elleville «Barbie Dreams» – som gjorde alle i salen elleville.

Nicki avsluttet med landeplagen «FEFE», men tok ikke ut 6ix9ine (Hans låt.)

 

Snart 50 år gamle Jennifer Lopez gjorde sin første VMA-opptreden siden 2001. Til tross for at hun kontinuerlig har gitt ut musikk i mellomtiden.

J-Lo disket opp med tidløse hits som «Waiting for Tonight», «On the Floor» og «Dance Again», iført et råflott Versace-antrekk. Det hele så forrykende ikonisk ut, men var tilsynelatende full playback, Las Vegas-residency-style. Twitter-troll foreslo turné med Britney Spears.

Uansett, J-Lo er rå:

Ariana tok en pause fra kosingen med Pete Davidson for å fremføre «God is a Woman», passende nok med bibelske referanser. Men her var selvsagt de mannlige gjestene i Jesus’ siste måltid byttet ut med et rent kvinnelag.

På slutten henter Ari ut kusine, mamma og «Nonna» aka bestemor <3 på scenen:
Travis Scott og Kylie Jenner endte opp med å sitte rekk bak Nicki Minaj i salen. Noe som kan ha blitt litt kleint etter Nickis stusselige Twitter-rant om juksete-ish albumsalg fra Travis med drahjelp fra Ky.

Men Texas-gutten holdt fokus og gjorde en fet opptreden med James Blake. Det ble ekstra oppsving da James forsvant og Travis gikk over i «SICKO MODE»; en av høstens største bangere.

Drake, som gjester, kom ikke ut. (Drizzy er for stor for VMA.)

Du har kanskje aldri hørt om Maluma, men i den spansktalende delen av verden er 38 24-åringen superstjerne. (Maluma har 35 millioner følgere på Instagram – nesten 5 mer enn Cardi B.)

Latino-prinsen avsluttet det brennhete settet sitt med et kyss med en av danserne 🙂 


Under rød løper-showet i forkant fikk vi Backstreet Boys live på taket. Eller Backstreet Dads?

Guttene er nå 38-46, men fremstår som om de ga opp popkultur for lenge siden og nå kun trenger å betale noen regninger. Det ble i alle fall en gresselig opptreden.

(Det var like cringe da de skulle introdusere Post Malone, og stod på scenen og sang andre folks hits acapella.)

Heldigvis er de fortsatt søte:


Aretha Franklin ble hyllet av Madonna, som brukte 5 av sine 10 minutter til å snakke om seg selv. 60-åringen gikk for et interessant antrekk som oste culture vulture.

 
Post Malone var litt sliten etter å ha
festet med Kjartan Lauritzen i Oslo på lørdag, og fikk lite energi-boost fra en litt smurfete 21 Savage. Men det ble mer futt da Aerosmith kom ut for surprise-collabo. Med Posty på gitar.

(Overraskelsen ble litt ødelagt av JWoww fra Jersey Shore som røpet det på den røde løperen.)


Et av de råeste nye talentene er Jessie Reyez. Og kanadieren skuffet ikke da hun fremførte sin nye singel «Apple Juice», laget av den norske Roc Nation-produsenten Fred Ball (Rihanna «Love on the Brain»).

Artig nok var Jessie VMA-nominert for sin sterke video til «Gatekeeper», produsert av norske William Larsen alias Will IDAP alias Nasty Kutt.

Bo-nuss: Jessie smeltet da hun fikk kyss på hånden av Steven Tyler fra Aerosmith:

Bo-nuss 2: Det kommende ekteparet Ariana Grande og Pete Davidson var sånn som dette hele kvelden:

På rød løper dukket The Hills-gjengen opp for å si at den ikoniske MTV-realityserien gjenoppstår <3


Se også:
Mean Tweets med hip-hop-stjerner


Nyeste saker fra 730.no

Les mer