Hopp til hovedinnhold
(SF NORGE/INFINITUM NIHIL)

Se Depp dritings for en hundrings*

(SF NORGE/INFINITUM NIHIL)

Når The Rum Diary får norgespremiere 25. november, kan du se en nesten naken Johnny Depp flaske seg god og børsten på rom i cruiseparadiset San Juan, mens du selv betaler såvidt under hundrelappen for kinobilletten. Paul Kemp, karakteren Depp spiller i filmen (og som har visse likhetstrekk med forfatter og gonzojournalist Hunter S. Thompsons skrullete og etterhvert skallete person), drikker seg på sin side relativt brisen for langt under hundrelappen i Puerto Rico på slutten av 50-tallet (da en øl kostet 20 cent og en shot med rom 1 dime).

Det samme gjaldt for Thompson selv, som skrev romanen The Rum Diary basert på noe av det han opplevde under sitt eget opphold i Puerto Rico, da også han, akkurat som karakteren i boka, jobbet som skribent for en svett redaktør og avreagerte med å tylle i seg lokalbefolkningens lykkedrikk i en avsidesliggende «presseklubb» ved navn Al’s Backyard.

The Rum Diary er en av journalistlegendens få romaner, men den ble merkelig nok ikke utgitt før i 1998, etter at Johnny Depp og Benicio Del Toro hadde hatt stor suksess med Terry Gilliams filmatisering av den (enda) mer selvbiografiske Thompson-boka Fear and Loathing in Las Vegas. Og som tittelen The Rum Diary tilsier, er det her snakk om en historie som fortelles gjennom et tungt og personlig slør av alko. Bare se:

Fortsetter nedenfor:

(Hei, dude: Legg merke til de solbrillene og den bermudashortsen? Da vet du hva du skal ha på deg neste sommer!)

(Hei, du: Dro du kjensel på norske Dr. S fra Yoga Fire mot slutten av denne traileren? Det er faktisk ikke ham, men skuespiller Giovanni Ribsi som har anlagt skjegg og samme sveis som den norske orgeloperatøren.)

Før Hunter S. Thompson valgte å avslutte sitt eget liv i 2005 (mens sønn, svigerdatter og barnebarn var på helgebesøk), fungerte han som en slags produsent for filmatiseringen av The Rum Diary. Han hadde selv castet Johnny Depp, Brad Pitt, Nick Nolte og Benicio Del Toro til de sentrale rollene i filmen, men var mildt sagt misfornøyd med det somlete produksjonsselskapet The Shooting Gallery, da han i 2001 sendte følgende fax til stakkars produksjonsleder Holly Sorensen:

Som om ikke denne tiraden var ydmykende nok: Produksjonsselskapet til Holly gikk konkurs senere samme år. Men filmen kom seg altså på beina, post Thompsons mortem, da med Aaron Eckhart og den ikke så blyge, 25 år gamle Texas-blondinen Amber Heard (som nettopp ble arbeidsledig fordi NBC kansellerte en av høstens mest idiotiske storsatsninger The Playboy Club etter skarve tre episoder) i de mest sentrale rollene, ved siden av Depp og Ribsi.

Forventingene til The Rum Diary er kanskje spesielt høye blant kultfilmpublikum fordi det er selveste Bruce Robinson, mannen som i 1987 lagde fyllefilmen Whitnail And I (som igjen ble produsert av den sagnomsuste Beatles-gitaristen George Harrison), som har regien. Var du ikke født i 1987, kan du her sjekke hvordan den så/ser ut:

LOL-bonus (med dårlig lyd): Hunter S. Thompson var en genial journalist, men et grusomt intervjuobjekt, noe dette klippet med David Letterman fra 1988 beviser:

* «Dritings for en hundrings» var også kallenavnet på utestedet Cacadou i Torggata i Oslo tidlig på 90-tallet, da de solgte øl til 19 kroner halvlitern hver tirsdag. Vanlig pris var 24. Skål for dét og.
 
Se også: Johnny Depp som 200 år gammel vampyr (første bilde)

Les mer