Se de 10 første artistene til by:Larm!

25. okt 2017 kl. 00:00

Stikkord: Sjukt flinke tenåringer.

Et innlegg delt av billie eilish (@wherearetheavocados)Nedtellingen til by:Larm 2018 er i gang!

Hvert år får Oslo-festivalen tilsendt en hauuuug av demoer fra håpefulle musikanter som ønsker å spille. I år var intet unntak: En kompetent jury har i helgen lyttet seg igjennom over 1400 (!) demoer. Hvem de utvalgte er avslører de ikke helt enda, men de kan i dag friste med årets første artistslipp.

Etter et kjapt blikk på listen kan vi si med én gang at vi gleder oss veldig til 17 år gamle Halie fra Bergen. Hun er fortsatt bare å finne på SoundCloud, men forhåpentligvis slipper hun noe før mars. Og ikke minst det amerikanske pophåpet Billie Eilish (15). Ja det er hun på bildet over.Her er dagens slipp og hva by:Larm forteller om artistene:

SASSY009

– Eksperimentell pop i sin skjønneste form. De tre vennene Sunniva, Teodora og Johanna står bak bandet som selv etter bare to låter har fått internasjonal anerkjennelse fra medier som Pitchfork og The Fader.

HKEEM

– «Fy faen, fy fy faen». Ringer det noen bjelle? Mannen bak en av årets største sommerhiter har kommet seg etter en travel sommer og med et par ekstra låter i kofferten, er han nå klar for verdensherredømme. Og by:Larm da!

HALIE

– Halie har kanskje bare én låte ute, men etter konserten hennes på Vill Vill Vest, utnevnte NME henne som en av festivalens beste nykommere!

HOLY (SE)

– I utgangspunktet et soveromsprosjekt, men som eskalerte i såpass stor grad at «prosjektet» nådde og berørte legender som Anton Newcombe (The Brian Jonestown Massacre) og Dennis Lyxzén (Refused).

ISHI VU (SE)

– Svevende, dog bestemt elektronika innbakt i forsiktig synth og myke akkorder.

BARSELONA (DK)

– Varm og het pop om billigreiser, evig sommer og tapt kjærlighet – sett fra et jentefiksert ungdomsperspektiv.

KONNI KASS (FO)

– La deg friste inn i et univers bestående av Konnis følelsesladde vokal, tvinnet inn i et lydbilde av synth og utenomjordiske effekter.

REYKJAVÍKURDÆTUR (IC)

– Om du vil se 19 av islendere spytte, herje og rappe dritten ut av deg, foreslår vi at du tar deg en tur innom Reykjavíkurdæturs konsert hos oss i mars.

SUPERORGANISM (UK)

– Se/hør for deg musikalsk moro pakket inn i et futuristisk og kaleidoskopisk lydbilde. Der har du Superorganism.

BILLIE EILISH (US)

– Billie er kanskje bare 15 år gammel, men hennes kjølige Aurora-inspirerte pop-musikk hindret ikke Vogue i å beskrive henne som «Pop’s Next It Girl».

Hvis du kjøper billetter nå kan du jo spare noen kronasjer. Mer info her.

Se også: Roskilde har også sluppet artister i dag