Hopp til hovedinnhold
SKIEN, STAND UP! (JONAS KISTE)

Se Atle Pettersen på flukt med sitt nye rockeband S̶k̶i̶e̶n̶ The Scheen

SKIEN, STAND UP! (JONAS KISTE)


Atle Pettersen
er selvfølgelig mer enn bare dritkjekk, han er også musiker med rockehjerte… og vokalist i bandet The Scheen. I dag slapp gutta sin Jonas Kiste-regisserte video til sin kommende singel «Run», som du ser for første gang nedenfor.

– Låten handler om en fyr som ikke føler han passer inn noe sted, så istedenfor å ta stilling til virkeligheten, flykter han inn i sin egen verden og lever der frem til virkeligheten river tak i han igjen. Kort oppsummert handler låta om å rømme fra stress og jag, forteller Atle til 730.

Bandnavnet har han ingen forklaring på, utenom at det høres kult ut. Det har også litt å gjøre med Telemarks lekre kommune og by.

– Det var kort, lett å uttale og det er ingen andre band som heter det. Idéen kom fra at vi alle møttes i Skien, som ble skrevet Scheen i gamle dager. Vi synes The Scheen uttalt med engelsk schwong låt kult og passet godt til musikken vi spiller, og dermed var bandnavn i boks.

Snart slipper The Scheen debutalbumet, som feires på John Dee i Oslo 20. februar, fulgt av konserter over hele landet. Og utenfor?

– Vi snuser jo også litt på dette berømte utlandet, så vi får se hva vi får til… Det hadde vært utrolig fett å også få spille musikken vår for folk utenfor Norges grenser.


Apropos Norge; hvem er Atles norske favoritter?

– Span! Sykt fett band! Håper på reunion veldig snart. Ellers er jo Kvelertak et rimelig fett band og Big Bang må også nevnes. Uten om de liker jeg band som Animal Alpha og Third Brigade for å nevne noen.


All time favorittrockelåt?

– Det er syyykt mye bra låter å velge i… Men Foo Fighters’ «The Pretender» blir jeg aldri lei.


SE VIDEOEN TIL «RUN» MED THE SCHEEN:

 

Les mer