Hopp til hovedinnhold
ROSKILDE ER MEKKA FOR FLOTTE HODEPLAGG OG ALTERNATIV SVEIS (LISA BJORHEIM)

Se 40 bilder fra Roskilde dag 1 via ett klikk ♡

ROSKILDE ER MEKKA FOR FLOTTE HODEPLAGG OG ALTERNATIV SVEIS (LISA BJORHEIM)

Alle bilder: Lisa Bjorheim og Håvard Jørstad for 730. 

Vi elsker dig, Roskilde!


Danskene legger kanskje om til engelsk det sekundet vi åpner kjeften, men det gjør dem ikke til noe mindre gjestfritt folkeslag. Mer om det senere.

AURORA åpnet (nesten) festivalen onsdag kveld med en fortryllende gig på Pavilion-scenen. Det svære teltet var mer enn stappfullt, og publikum strakte seg til langt utenfor de fire hvite veggene. Det må dog nevnes at vi så rekordmange tees, gensere og bærenett med bergensk tema (stikkord: Razika, BIFF, Akvariet, Sondre Lerche), så vi regner med at rundt tyve prosent av de fremmøtte var stolte vestlendinger. 

Årets yngste Roskilde-stjerne bergtok (som vanlig) publikum med låter som «Warrior», «Runaway», «Under Stars» (<3 <3 <3), «Running With The Wolves» og den nye singelen «I Went Too Far», og avsluttet settet med den dansevennlige FIFA 16-låten «Conqueror».


Danskene svarte med allsang og trampeklapp, se video + mye mer hos vår Snapchat:


Etter AURORA og Action Bronson (som ga alt han hadde, ropte hvor mye han elsket Christiania og holdt opp en fotballdrakt med «Baklava» bakpå) var det tid for norgesaktuelle Red Hot Chili Peppers og Wiz Khalifa.

RHCP slet med lyden, men reddet seg inn ved å ha en relativt festivalvennlig setlist. LA-veteranene kunne blant annet by på «Can’t Stop», «Dani California», «Scar Tissue» og «Snow ((Hey Oh))», nye «The Getaway», «Detroit» (live-debut!) og «Dark Necessities», og til slutt klassikerne «Californication» og «Under The Bridge». 
 

Og hvis det er lov å si: Vokalist Anthony Kiedis så ut som en blanding av Hitler, Freddie Mercury og Justin Bieber, men på en passe hyggelig måte. 

Fortsetter under


Wiz Khalifa var ikke mye å skrive hjem om.

28-åringen (nei, han er ikke eldre) lente seg behagelig på backing tracks, og kunne sendt en vikar uten at det hadde gjort noen veldig stor forskjell. Wiz var full av energi i et øyeblikk, for å så se ut som at han like gjerne kunne vært hjemme og sett Game of Thrones i neste.

De med mest alkohol/weed innabords hadde dog en helaften under låter som «Black and Yellow», «Young Wild and Free» og «We Dem Boyz», men for de fleste ble det uansett for langt mellom høydepunktene. 

Fortsetter underEKSEN TIL AMBER ROSE (HÅVARD JØRSTAD FOR 730) 

Med dag 1 vel gjennomført er vi nå klare for torsdagen på Roskilde, med blant andre Kakkmaddafakka, Kvelertak, Tenacious D (!) og Grimes på menyen.

Følg med live via Snapchat – navn: www730no

Fordi festivalen er GIGANTISK skal det godt gjøres å skille seg ut i mengden, noe mange luringer (heldigvis) har skjønt. 

Her er 40 festival-folk og fe via 730s fotografer Lisa Bjorheim og Håvard Jørstad

Den danske pop-hunken Christopher ^

Vince Staples i stilige pappa-jeans

Det var haugevis av norske flag under Red Hot Chili Peppers på Orange-scenen

Wiz Khalifa

Se også: Livestream fra Roskilde

Les mer