Hopp til hovedinnhold
Taylor Swift vs. Scooter Braun (Emma McIntyre/Getty, Phillip Faraone/Getty)

Scooter Braun bryter stillheten etter seks måneders konflikt med Taylor Swift: – Det er hardt

I juni hamret Taylor Swift løs på Scooter Braun etter at han kjøpte hennes gamle label og dermed rettighetene til alle sangene fra hennes seks album fra 2006 til 2017.

Scooter, som er manageren til Justin Bieber, Ariana Grande, Demi Lovato og 26 andre artister, har i etterkant fått kjørt seg på nettet fra Taylor og hennes støttespillere. Selv har han holdt tyst helt til nå.

– Jeg har ikke snakket om dette på seks måneder. Ikke én gang… Og det er hardt, sier Scooter til Variety under et panel på Entertainment Industry Conference i Los Angeles.

– Det er hardt fordi det er mye som blir sagt, og mange forskjellige meninger, men ennå har ikke hovedpersonene hatt sjansen til å snakke sammen. Det er mye forvirring, fortsetter 38-åringen, som snart er god for 4 milliarder kroner.

I sommer skrev Taylor at Scooters oppkjøp av labelen Big Machine er det «verst tenkelige utfallet», spesielt fordi hun mener at Scooter ofte har vært ufin mot henne opp gjennom karrieren.

Taylor sier at Big Machine-eieren Scott Borchetta visste dette, men likevel solgte musikken til hennes nemesis.

– Når Scott Borchetta har hørt ordene «Scooter Braun» fra meg, var det enten da jeg gråt, eller prøvde å la være. Han visste hva han gjorde. Det gjorde de begge. De kontrollerer en kvinne som ikke vil være assosiert med dem. For alltid, skrev 29-åringen.

Mange kjente artister og bransjefolk har tatt Taylors side, og Scooter forteller at dette indirekte har vært lærerikt for ham personlig.

– Det som er bra for meg er at når man blir anklaget for et eller annet, så finner man kjapt ut hvem som er dine ekte venner. Man ser noen folk i bransjen som, du vet, smiler deg i ansiktet… Og så plutselig, når du får en ripe i lakken, forsøker de å gjøre mer skade. Det gjør meg ingenting, men det forteller meg hvor jeg står.

Taylor Swift hevder nå at hun måtte kansellere sin opptreden på American Music Awards, som finner sted på søndag. Dette angivelig fordi Scooter og Scott nektet henne å fremføre sine sanger. Hun hevder også at de ikke lar henne ha med musikken sin i en kommende Netflix-spesial.

Big Machine sier at dette ikke stemmer.

– Taylor, historien du har skapt eksisterer ikke. Alt vi ber om er en direkte og ærlig samtale, skriver labelen i en uttalelse.

Scooter Braun er skuffet over at mange tar til nettet for å lufte problemer de har med andre.

– Jeg føler at lever i en tid med giftig splittelse og at folk tror sosiale medier er det passende stedet å klage til hverandre istedenfor å ha samtaler. Jeg liker ikke at politikere gjør det, jeg liker ikke at noen gjør det, sier milliardæren.

– Hvis det betyr at jeg må være den slemme, så får jeg fortsette å være den slemme, men jeg kommer ikke til å delta i det.

Selv mener Scooter at hans motto i livet er å være snill, noe han poengterer via Instagram, Twitter og Facebook.

(Etter at Taylor kom med påstandene om å ha blitt blokkert fra å opptre på American Music Awards, skrudde Scooter av sitt kommentarfelt på Instagram. Han har nå aktivert innstillingen som begrenser hvem som får kommentere.)

– Jeg tror at disse problemene som blir diskutert kan bli diskutert bak lukkede dører og løst ganske lett, fortsetter Scooter.

– Dette er noe jeg har hatt lyst til å gjøre i seks måneder. Jeg synes det har sklidd ut.

Her er Tumblr-posten til Taylor Swift om American Music Awards. Hun oppfordrer fansen sin til å fortelle Scooter Braun hva de mener:

Via Instagram Stories spurte 730.no om hvem folk holder med. Flere tusen svarte på undersøkelsen, og resultatet ble 56 % Team Taylor og 44 % Team Scooter.

Mange er spente på om Taylor kommer til å adressere situasjonen under helgens AMA. Selv skal Scooter ikke være tilstede under prisutdelingen, da han heller følger Ariana Grande til en konsert i Florida 🙂

Se også:

Karpe kjøper rettighetene til sin egen musikk etter lang konflikt: – Jeg føler meg fri!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer