Hopp til hovedinnhold
(SBS)

Scarface-fars franske åpning

Det første bildet fra Brian De Palmas kommende film Passion er sluppet, og fungerer som en ypp(erl)ig teaser på flere plan.

(SBS)

I thrilleren møter vi (som mange kan se) Rachel McAdams og Noomi Rapace, samt Dominic Cooper (kjent fra My Week With Marilyn, og som Howard Stark i Captain America: The First Avenger). Filmen er en remake av franske Love Crime fra 2010, der Kristin Scott Thomas hadde Rapaces rolle, mens Ludivine Sagnier ga liv til protagonisten, som her spilles av Ryan Goslings skjønne eks. Skal si det blir fint å se McAdams i noe annet enn en romantisk komedie nå (hennes seneste rolle er i The Vow, aka Elsk meg igjen, som går rett på DVD i Norge). Fordi vi er tidlig i produksjonsprosessen, finnes det foreløpig ingen klipp fra Passion, men i traileren under her kan du uansett se hvordan den franske originalen ble promotert:

Den legendariske Scarface-regissøren Brian De Palma (som også har laget The Untouchables, Carlito’s Way og Mission: Impossible), trenger vel ingen videre presentasjon – selv om det har vært veldig stille rundt ham siden utgivelsen av The Black Dahlia i 2006. Kanskje nettopp derfor gleder han seg nå ekstra mye til å gjøre en egen tolkning av den franske thrilleren:


– For første gang siden Dressed to Kill (1980) får jeg sjansen til å kombinere erotikk, spenning, mysterie og drap. Jeg ønsker å gjøre dette til en trollbindende filmopplevelse, sa De Palma til Variety da regioppdraget ble kjent.
Passion er ferdig innspilt, men premieredato er foreløpig ikke satt. 

Musikk-fact: Det var Brian De Palma som instruerte en purung Courtney Cox opp på Bruce Springsteens scene i videoen til Dancing in the Dark fra 1984.

Film- fact: … Og i 1969 regisserte han Robert De Niro (da 26 år) i sin første rolle. Filmen het The Wedding Party, og De Niro spilte en kompis av brudgommen. Du ser glimt av ham i dette klippet (tror det er han som må henge utenpå bilen), som for øvrig viser at De Palma den gangen hadde et stykke igjen å gå før han ble fiks ferdig filmforteller.

Fun fact: Vi skal heller ikke glemme at De Palma sto bak den elleville mafiakomedien Wise Guys (1986), med Danny De Vito i hovedrollen:


Neppe like bra: Gossip Girl i marihuana-trekantdrama via Oliver STONE (video)

Nyeste saker fra 730.no

Les mer