Hopp til hovedinnhold
CHLOE CSENGERY SOM KATIE, JESSICA TYLER BROWN SOM KRISTI (PARAMOUNT/UIP)

Satte ny skrekkfilmrekord

CHLOE CSENGERY SOM KATIE, JESSICA TYLER BROWN SOM KRISTI (PARAMOUNT/UIP)

Hva vet du om å tjene 1 krone på 10 øre? Regissør/produsent Paranormal Activity for ca. ingenting (15.000 dollar), og spøkelseshushistorien dro inn nesten 200 millioner dollar. Oppfølgeren var litt dyrere, og solgte nesten like mange billetter – og igjen har Oren skutt gysergullfuglen.


Få filmer har lokket mange mennesker på amerikanske og kanadiske kinoer den siste tiden, men ifølge BoxOfficeMojo dro 5 millioner dollar-«dyre» Paranormal Activity 3 inn 55 millioner dollar alias 310 millioner kroner i Nord-Amerika i premierehelgen. Det knuser ikke bare alle de andre premierene denne weekenden, men også alle andre skrekkfilmer noensinne. (The Grudge fra 2004 hadde den tidligere premiererekorden via 39 millioner dollar. Det norske tallet for threequel’en blir annonsert i morgen.)

Paranormal Activity 3 går tilbake til 1988 og viser hvordan Katie og Kristi Rey hadde det som barn. De hadde det ikke så fint, for å si det råmildt, blant annet takket være Kristis usynlige «venn» Toby. Glem avisenes anmeldernøttepettere som stort sett sier at dette er ikke er bra nok: Glem også torturporno (gjesp), den siste halvdelen av filmen knuser de to forrige, og er noe av det mest effektive innen nifshet/skummelhet/skremselhet som vi har sett på kino på flere år. Skøy!
 
Regien er ved Ariel Schulman og Henry Joost, gutta bak dokumentaren (?) Catfish.
 
Se trailerne til Paranormal Activity 3: Her!

Nyeste saker fra 730.no

Les mer