Hopp til hovedinnhold
JULIAN OG WILLIAM FLYR OVER NORDMENN TIL LA (KATRINE FAGERLID BJØRNEBY) 

Satser du på musikk? Ny norsk Masterclass i Los Angeles i oktober

JULIAN OG WILLIAM FLYR OVER NORDMENN TIL LA (KATRINE FAGERLID BJØRNEBY) 
Saken er hentet fra Music Norway
Etter suksessen med Stargate Masterclass i Los Angeles, og Electric/Fred Ball i London, så teamer Music Norway opp med nye, norske mestere i Los Angeles 18. og 19. oktober 2017.
Denne gangen blir det masterclass med låtskriver og produsent William Larsen, sammen med manager Julian Alexander. Duoen, som nylig holdt et fullsatt Åpent Hus hos Music Norway, driver produksjon- og publishing-selskapet IDAP, som raskt har markert seg i USA.
Det var den globale hitsingelen «Am I Wrong» med Nico & Vinz som satt den norske produsenten og låtskriveren på det globale kartet. I etterkant har han gjort musikk for alt fra Kygo og Broiler, til amerikanske Akon, Train og Florida Georgia Line. I fjor var sistnevnte nummer 1 på Billboards country-liste i 18 uker med Williams sang.
I år har Oslo-gutta dessuten startet labelen Effortless Music. IDAP har også signert publishing-avtale med norske Lemaitre, som har hatt store, lukrative syncs for kunder som Apple, Google, Facebook, PayPal og mange flere.
Som deltaker på masterclass-en vil utvalgte norske låtskrivere og produsenter få høre hvordan William og Julian har kommet til dagens nivå, hva de selv har lært underveis og hvordan de manøvrer seg i dagens amerikanske musikkbransje. Deltakerne vil få råd, lærdom og faglig input fra IDAP, grundig, teknisk feedback på musikken sin, samt møte godt posisjonerte bransjefolk i Los Angeles som gutta jobber med.
I tillegg til å dele nyttig kunnskap, byr IDAP Masterclass altså på store muligheter for viktige kontakter og nettverksmuligheter.
– Nivået på musikkbransjen i USA er høyt, med knallhard konkurranse og mange mekanismer og mye politikk som er annerledes enn i Norge, sier Julian Alexander.
– Det er ingen fasitsvar på hvordan man skal slå gjennom, men vi gleder oss til å dele vår historie og erfaringer og fortelle hvordan vi jobber.
William, tidligere kjent som Nasty Kutt og Will IDAP, ser frem til å høre hva norske låtskrivere og produsenter har å by på.
– Norsk musikk er veldig velkommen i den amerikanske bransjen i disse dager, og det blir veldig spennende å bli kjent med nye, utvalgte norske aktører som drømmer om å satse internasjonalt.
Oppsettet til IDAP er unikt på flere måter, ifølge Music Norways prosjektleder i LA.
– Blant annet fordi William har produsert majoriteten av sine største låter alene. Dette i seg selv er en bragd i dagens marked, hvor vi ofte ser at 10 personer må dele på splits på én låt, sier Gisle G. Stokland.
– Man har mye å lære fra denne duoen, og det er nå duket for en spennende og fruktbar Masterclass.
Mesterklassen er søknadsbasert og utvalget blir gjort av IDAP og en faggruppe satt sammen av Music Norway. Den endelige deltakergruppen vil bestå av opp til 10. (Les: Begrenset med plasser.)
Programmet dekkes av Music Norway. Reisen dekkes av den enkelte med et reisetilskudd fra Music Norway på 5000 NOK (for de som reiser fra Norge). Målet er å hjelpe til med å finne neste generasjon med internasjonale norske produsenter/låtskrivere. Dokumentasjon på internasjonal etterspørsel og/eller eksempler på oppmerksomhet oppnådd som produsent og/eller låtskriver blir vektlagt.
Søknadsfrist 13. september.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer