Hopp til hovedinnhold

Sassy slipp fra Norges vakreste krølltopp

THE VIKND (PÅL LAUKLI/OSLO RECORDS)

Vi er generelt veldig glade i alle de norske artistene vi skriver om her på 730, men få fremkaller unisone stønn fra begge kjønn som Maya Vik. 
 
Norges diggeste dame (™Elle Mann) har det siste året pendlet flittig mellom Oslo og New York, hvor hun har høstet trampeklapp og strålende kritikker for sitt usedvanlig lekre liveshow. Med slanke lange ben trygt plantet på Manhattan fant Maya tonen med den dyktige Los Angeles-baserte produsenten Pat Lukens, som øyeblikkelig falt pladask for mors Paisley Park-/Minneapolis-flørtende sound.
 
Sammen kokte duoen (blant annet) opp frk Viks seneste singel «Totally Right» som du SELVSAGT kan høre her – les deg opp på vår koseprat med magiske Maya-mor under.

Hei Maya! Hvor i verden befinner du deg akkurat nå & hva skjer der?

– Jeg er i Oslo og gjør ferdig noen låter før jeg drar til New York i slutten av februar. Der skal jeg spille noen konserter, først med Dâm-Funk, noe jeg gleder meg til. Jeg skal også spille inn en video før jeg drar.

Kan du fortelle litt om hvordan «Totally Right» ble til? Pat Lukens, ass. <3

– Jeg traff Pat i New York i fjor vår, og vi lagde låten «Dynamite» sammen. Jeg leste først om ham hos The Fader, der han var plukket ut som en av de mest lovende nye produsentene for 2013. Vi satt i studio og så på YouTube-intervjuer med Jimmy Jam og Terry Lewis (den legendariske produsentduoen Flyte Tyme som blant annet står bak Janet Jacksons mest klassiske plater – red. anm.) og fant tonen raskt. Pat har en interessant blanding av interesser: J-pop, metal og 80-tallsfunk. Håper å jobbe mye mer med Pat framover! Flinke Morgan Phalen har forøvrig også vært med å skrive låten.

$ta$! Kan du liste «topp 3 mest spennende ting» som skjer neste 3 mnd av livet ditt? NB: Ikke et MUST at det er musikkrelatert.

– Jeg drar som sagt til USA snart, og kommer til å tilbringe de neste tre månedene i New York. Av erfaring vet jeg at det kommer til å skje MINST tre spennende ting der borte, men jeg vet jo ikke helt hva de er ennå.

Hva er det rareste komplimentet du har fått for håret ditt?

– At jeg har «veldig mye hår på den ene siden». (Fra datteren til Poppa Lars.)

Ok, bedøm følgende utsagn på en skal fra «totally false» til «semi true» til «totally right» (c)?

Norsk musikk er hot akkurat nå.

– Semi true.

Været i Oslo er digg om dagen.

– Totally false!

 
Prince sitt studiokompleks Paisley Park > det russiske glamrock-bandet Gorky Park.

– Totally right 🙂

Bad hair don’t care.

– Totally false…

Jeg gleder meg til sommeren.

– Totally right.

Basslinjer ække viktig.

– Semi true; En av mine favorittlåter, «When Doves Cry» av Prince, har ikke engang bass. Og mange nyere låter jeg liker har ikke nødvendigvis basslinjer, selv om de har mye bass. BTW, håper alle kommende intervjuer blir i denne formen, «totally false» til «totally right»!

 
Haha, ja. <3 Foreslår at vi tar en sånn her prat ONCE A VIK?
 
– ….
 
Når kommer videoen, forresten?
 
– Den kommer i løpet av noen få, «totally alright»’e uker!
 

(Se opp på 730 for videopremieren.)

P$$T: Synes du Mayas singel er mer enn bare totez ålreit? Støtt norsk musikk og kjøp «Totally Alright» via iTunes her, daaaaa.

Nyeste saker fra 730.no

Les mer