Hopp til hovedinnhold
Ikke prøv dette hjemme! (Skjermbilde/Scream)

Sara & Arash: Drøy videopremiere fra Kristiansand

Sara & Arash er noe så sjeldent som en norsk bror og søster-duo.

Vi skal ikke kalle dem Norges svar på Billie Eilish og FINNEAS, de er nemlig noe helt for seg selv <3

Kristiansand-søskenparet har holdt sammen i en årrekke – faktisk startet det hele med en talentkonkurranse på ungdomsskolen. Siden har de stått på scener over hele landet.

I dag slipper Sara & Arash musikkvideoen til Morten Martens-produserte «Ser på meg»

Videoen speiler noe så dramatisk som en dag Arash nesten druknet. 

– Da Arash gikk i 2. klasse på barneskolen holdt han på å drukne i en svømmehall. Siden låten handler om hva frykt kan gjøre, og hvordan man kan møte den, ville vi gjenskape den situasjonen. Vi ville fange hvor intens og desperat man kan bli når man ikke får puste. Vi filmet videoen som et one-take for å vise nettopp den panikken, forteller sørlendingene om slippet.

Se den imponerende videopremieren til Sara & Arash her:

Videoen er regissert av Martin Litwicki fra produksjonsselskapet Scream. Passende nok var han også med dem da de laget en av sine første musikkvideoer i 2014.

Hvordan går det, Sara & Arash? 

Sara: – BRA, vi skal slippe musikkvideo!!!

Arash: – Vi er gææææææssed!!!

Hvordan var videoshooten?

Arash: – Veldig gøy, men også krevende og utfordrende. Det er en one-take video under vann, så marginene for å gjøre feil var små. Jeg tror vi hadde 30 takes før vi klarte det. Grunnen til at det var så vanskelig var at vi skulle holde pusten for å få frem angsten og frykten som låta handler om. Ikke så deilig å få vann langt opp i hjernen.

Sara: – Vi hang opp ned og skulle mime ordene – det var vanskeligere enn vi trodde. Jeg er veldig stoket av resultatet. Jeg føler vi har fått frem frykten, intensiteten og angsten av å ikke få puste – litt som i livet ellers. Men herregud for en opplevelse! Vi var heeeeelt døde etter shooten. S/O til alle de flinke folka som var med på videoen <3

Arash, husker du mye fra situasjonen da du nesten druknet som barn?

Arash: – Det som er flaut er at jeg var den eneste i klassen på barneskolen som ikke kunne svømme. Vi var i det varme bassenget i gamle Kristiansand svømmehall, og det var ikke dypt i det heeeele tatt, men jeg mistet flytetingen og alt jeg husker er at den forbanna svømmevakta ikke reagerte og alle andre bare så på. Men heldigvis hoppet en annen pappa ut i vannet og reddet meg. Jeg synes synd på han fordi han ødela sin Nokia 3310 (troooor det var 3310).

Sara, hvordan var det for deg?

Sara: – Svømmebassenget var rett ved Bystranda (aka Palmesus-stranda). Meg, mamma og pappa badet der, så vi fikk beskjed med en gang. Jeg husker at han var veldig redusert da jeg så han. Men han har en skrue løs, så da jeg skulle tøffe meg og hoppe salto ut i vannet, hoppet han rett ut etter meg. Jeg mener jeg er årsaken til at han møtte frykten, du vet, storesøs er boss (fortsatt haha <3).

Dere har holdt koken som duo lenge. Kan dere fortelle litt om hvordan det hele startet?

Sara: – I korte trekk: det var «talentiade» på ungdomsskolen («Stjerner på Grim»). Jeg og ei venninne skulle rappe. Arash hadde sceneskrekk og sa «ikke gjør det», men jeg sa «fuck det, bli med heller». Vi gjorde Karpes «Fjern deg»! Han begynte med å gjemme seg bak ryggen min, men etter 4 bars var sceneskrekken borte og han eide scenen. Igjen: jeg fikk han til møte frykten, 2-0 til meg!

Arash: – Til mitt forsvar så hadde Sara bandana på både hode og beina, og snurrende beltespenne. Skulle tro hun var med i The Wire. Jeg var klein da og er fortsatt klein nå. 2-1 hahah!

Hva er det verste med å jobbe med søsteren/broren sin?

S&A: – Vi kan krangle om absolutt alt, f.eks. i dag kranglet vi om hvem av oss som skulle gå med hvite sko.

Og det beste?

S&A: – Siden vi er familie kan vi stole på hverandre fullt ut :—)

Bortsett fra dere selv, hvilke søskenduo/gruppe liker dere best?

Sara: – Gargari-søstrene (Mahtab og Elnaz)! De har designet antrekkene vi i artworket, som vi alle lagde sammen med Also Known As.

Arash: – Jeg har hørt den siste HAIM-platen i hjeeeeel, de er mad kule.

Hvordan vil dere beskrive musikkmiljøet i Kristiansand?

Arash: – Det er veldig mange flinke artister fra Kristiansand; back in the day hadde vi Darkside of the Force som hentet hjem en Spellemann; vi har Honningbarna (shoutout til Christoffer Trædal, vi hadde performance på Stjerner på Grim sammen<3), Hanne Kolstø, Thom Hell, og up and coming Belizio, Ylva og Unge Beirut, og ringrever som Hemmelig Sekt og 46 Simmy. Vi kunne nevnt flere, det er maaaaaange flinke folk der. Sørlandet er bra!!!

Sara: – Spesiell shoutout til produsenten vår Morten Martens, som har produsert store deler av det kommende prosjektet vårt. Han er et geni!

Arash & Sara (Also Known As)

Topp 3 mennesker (eller dyr) fra Kristiansand?

Sara: – Camilla Prytz, Emma Sukalic, og Sondre T. Torkelsen aka Presten (&-tegnet i Sara & Arash).

Arash: – Sarita fra Mother India (Norges beste restaurant), Julius (seff), og Myggen (han er kanskje ikke fra Kristiansand, men vi claimer han).

Hva eller hvem inspirerer dere mest?

Sara: – Universet, alt som har med det å gjøre inspirer meg.

Arash: – Min store inspirasjon er Kanye, Stromae, Robyn, Rosalia og tennis (men jeg har vært skadet siden mai, og må kanskje være ute i et år til, buhu -.-))

Hva er planene for tiden fremover?

Arash: – Gjøre ferdig siste prosentene på prosjektet. Og forhåpentligvis få til flere gøye opplevelser som på denne videoen. Det var serr drit gøy!!

Sara: – Vi skulle gjerne stått på scenen og vist det der, men det er deilig å få utløp for kreativiteten i studio!

Se også: Årets beste norske musikkvideo?

Nyeste saker fra 730.no

Les mer