Hopp til hovedinnhold
Alessandra Mele Melodi Grand Prix Eurovision Queen of Kings TikTok Streams rekorder spotify mest spilt
Alessandra Mele tar turen innom 730.no og slår av en prat om braksuksessen «Queen of Kings» 👑

Alessandra Mele forteller om braksuksessen til Queen of Kings: – Det er helt crazy!

Melodi Grand Prix-låten til Alessandra Mele går viralt.

Lørdag kveld er Alessandra Mele (født i 02) klar for finale i MGP med låten «Queen of Kings».

Men allerede før vinneren er avgjort, kan 20-åringen gosse seg med noen nokså ville streamingtall.

Låten til Alessandra Mele er nemlig den mest streamede låten blant alle de nasjonale delfinalistene.

I skrivende stund har den 5 343 143 streams på Spotify.

Alessandra Mele Vixen
(Instagram/alessandram02)

Og som om ikke det var nok ligger den også på en andreplass på Spotifys globale Viral 50-liste.

730.no får besøk av Alessandra Mele, og slår av en prat med den norsk-italienske artisten om suksessen.

Hei Alessandra! Gratulerer så mye med de ville tallene til «Queen of Kings»! Du må fortelle oss hvordan alt dette skjedde?

– Det startet med at jeg ble spurt om å være med på låtskrivercamp i Oslo for Melodi Grand Prix, og den andre dagen der så skrev vi «Queen of Kings». Så ble det semifinale, men allerede før det begynte folk å oppdage låten. Bare etter tre dager så hadde låten 300k streams på Spotify. Også ble det bare større og større, og nå er vi på 4 millioner og begynner å nærme oss fem. Det er helt crazy!

Den ble jo brukt i en TikTok-video om Miss Universe også. Var det det som gjorde at den gikk viralt der?

– Ja, noen brukte låten til en video med Miss Ukraina, og der bare blowa den opp helt.

– Det som var så fint med at den ble brukt for Miss Ukraina, er jo at budskapet til låten er på en måte perfekt for henne. At hun liksom er en dronning i det onde. For det er jo helt forferdelig det som skjer i Ukraina. Så når hun da blir representert med «Queen of Kings», så passer det veldig til det budskapet sier. Det er helt fantastisk!

Alessandra forteller at låten handler om noen som tror på seg selv, og ikke bryr seg om andres meninger. Personer som har gått gjennom mye, men til slutt klarer å komme seg seirende ut av det med ny lærdom.

– Den videoen gjorde jo mye, men det er mange flere ting som gjør at den går viralt. Det at jeg også fortsetter å bruke låten på TikTok hjelper jo også. Det er mange faktorer som gjør at den har blitt det den er nå.

Flere og flere artister blir jo oppfordret til å bruke TikTok, men det virker jo som det kommer veldig naturlig for deg?

– Ja, det er jo litt morsomt fordi jeg hadde ikke TikTok før MGP. Jeg lastet det ned da jeg var med på The Voice husker jeg, men så brukte jeg det ikke.

Alessandra deltok nemlig i fjorårets The Voice. Dessverre nådde hun ikke helt til topps, men det var på ingen måte en stopp for artisten.

Hør Alessandras blind audition på The Voice nedenfor.

– Da jeg ble med på MGP så tenkte jeg at jeg måtte begynne med det. Jeg må begynne å engasjere folk i mitt liv som artist og som menneske. Etter «Queen of Kings» kom ut gikk jeg fra 800 følgere, og nå har jeg 50k.

– Og jeg så ikke på meg selv som en TikTok-er, det kan jeg love deg! Så det er litt morsomt. Nå er jeg liksom sånn: «Å, bare vent litt, jeg må ta en TikTok!»

Nå som låten gjør det så bra over store deler av verden, føler du at det er et større press rundt det å vinne?

Alessandra Mele Eurovision
Alessandra Mele er klar for finale i kveld (Instagram/alessandram02)

– Jeg tenker ikke at det er et press. Det er fordi det er det her jeg vil drive med. Selvfølgelig blir man litt stresset noen ganger, men det er fordi vi er mennesker. Man vil jo alltid prøve å gjøre sitt beste. Men, jeg føler ikke noe press fordi jeg bare koser meg med det som skjer nå.

– Jeg tenker det er en fin øvelse til jeg eventuelt blir en større artist. Jeg elsker jo å være på scenen og få folk til å engasjere seg. Bare det å lese kommentarer og se hva folk tenker. Det er veldig deilig å få folk med, fordi det er det musikk handler om.

Suksessen til låten er vel kanskje en liten seier i seg selv det også?

– Absolutt!

Men, du er fortsatt spent på finalen?

– Ja, ja, ja! Selvfølgelig er jeg spent! Det blir jo spennende å se hva som skjer, for man vet jo aldri. Plutselig kan det være at mange tenker at hun gjør det jo så bra allerede, også glemmer de å stemme fordi de tenker at andre gjør det. Det er ikke sånn det fungerer!

– Hvis folk vil ha «Queen of Kings» med i Eurovision så må de stemme, hvis de liker det de hører. For det hadde vært en drøm å komme til Eurovision.

Hvor lenge har du holdt på med musikk egentlig?

– Musikk har alltid vært en del av meg. Jeg føler ikke at det er noe jeg startet med, det har bare alltid vært en del av Alessandra. Helt siden jeg var liten. Jeg sang hele tiden og jeg danset hele tiden.

– Det er slik jeg for eksempel husker minner. For mange kan det være lukt, men musikk kan ta meg tilbake til et minne. Bare jeg spiller én akkord så kan jeg begynne å gråte en halvtime fordi det rører meg så mye.

Alessandra er oppvokst i Italia og har italiensk far og norsk mor. For to år siden flyttet hun dog til Norge for å komme nærmere sin norske familie – så vel som å videreutvikle sin interesse for musikk.

– Det er mange som sier at jeg er halvt norsk og halvt italiensk, men jeg liker å si at jeg er norsk og italiensk. Jeg føler meg ikke halv og halv, jeg føler meg hel og hel. Så, jeg føler meg hjemme her i Norge og det er som å representere hjemlandet mitt hvis jeg kommer til Eurovision.

Hva er det beste med både Norge og Italia?

Alessandra Mele
(Instagram/alessandram02)

– Alt har jo fordeler og ulemper. Italia har veldig mye energi hele tiden, og det kan være en fordel. Hvis du har en litt dårlig dag og du går ut døren så kan du føle deg energisk igjen fordi alle rundt deg har så mye av det.

– For meg kan det bli litt mye noen ganger, for jeg har så mye energi inni meg fra før – jeg er veldig sånn på energi. Jeg elsker Italia, men det kan være litt vanskelig til tider.

– I Norge er det en helt annen energi. Her elsker jeg at det er så rolig. Nordmenn er kanskje flinkere til å holde ting litt inni seg, og det må kanskje jeg også lære meg litt. Eller sånn, read the room, haha.

– Nordmenn er også så snille, omtenksomme og de gir mye. Det sier også alle venninnene mine til meg. I Italia kan folk bli litt fort sinna, haha.

Du sier jo at det hadde vært en drøm å komme til Eurovision. Hvilke andre store drømmer har du for karrieren?

– Det er egentlig bare det å ha konsertert selv, og få en stor fanbase som gjør det mulig å kunne leve av musikken. Synge på store scener, sånn som Madison Square Garden, hahaha.

– Jeg vil egentlig bare få ut et budskap med musikken. Det er det jeg prøver å gjøre.

Har du noen favorittartister du ser opptil som ville vært en drøm å samarbeide med?

– Ja, Beyoncé, det er min queen. «Queen of Kings», haha.

Beyonce dubai atlantis royal resort kritikk konsert lgbt lhbt
Vi manifesterer collab med Queen B og Alessandra mele aka «Queen of Kings» 👑 (Kevin Mazur/Getty Images)

– Cardi B, da hadde vi hatt det gøy! Rihanna, Drake, The Weeknd, haha nå nevner jeg bare mange store.

Du må jo bare manifestere det!

– Ja! Jeg skal skrive ned alle navnene deres, haha.

Hadde du blitt starstruck tror du?

– Jeg vet ikke helt om jeg ville collabet med Beyoncé. Hun må nesten være i sin egen greie tror jeg. Hvis jeg hadde møtt henne tror jeg at jeg hadde vært rolig. Selvfølgelig ville jeg vært sånn «Du er en Gudinne for meg», men siden jeg også er artist – selv om jeg ikke er like store som de – hvis de hadde skjedd så vill jeg jo forstått litt hvordan de føler seg også på en måte, ikke sant?

– Det hadde sikkert gått litt fortere med hjerte mitt, haha, men jeg hadde klart å beholde roen.

Forrige uke fikk jo vi intervjue Ed Westwick og da kjente vi litt på det, altså.

– Ja, det så jeg! Jeg ble fortalt at noen også hadde vist «Queen of Kings» til han! Og da hadde han sagt at han trodde den hadde store vinnersjanser. Det må jeg jo lage TikTok om! Og fortelle det til venninnene mine, de er jo helt forelsket i han.

Det må du! Masse lykke til i finalen, Alessandra!

Se også: 730.no slår av en prat med selveste Chuck Bass aka Ed Westwick

Les mer