Hopp til hovedinnhold

Samurai Style: Ichi the Killer

(Magnet Releasing)

Takashi Miike er en produktiv filmskaper som har regissert mer enn 70 titler av ulikt format siden sin debut i 1991. Miike sine filmer har variert i sjanger, men han er utenfor Japan utvilsomt best kjent for Ichi the Killer, en ultra-voldelig actionfilm basert på manga-serien av samme navn.

Filmen skapte store kontroverser i 2001 grunnet sin «overdrevne» bruk av vold, og i sann «all pr er god pr»-stil forsøkte man ikke å tone dette ned. Under premierene ved Stockholms og Torontos film-festivaler, fikk samtlige besøkende en spypose med filmens logo på. Classy! Filmen har naturligvis oppnådd kult-status, og det er tilnærmet utenkelig å ikke nevne Ichi the Killer når en snakker om japansk film i dag.

Fortsetter under traileren.


Forventningene er derfor høye blant Takashi Miikes mange fans i det regissøren vender tilbake med filmen 13 Assassins. I hva som blir beskrevet som Miikes vakreste og mest modne film, foregår historien i føydale Japan, hvor en gruppe arbeidsløse samuraier går sammen for å stoppe en sadist sine planer om å overta tronen, og samtidig forhindre en borgerkrig.

Fortsetter under traileren.


At filmen vil bli sammenlignet med Ichi the Killer er uunngåelig, og dette kan by på hodebry for Miike. 13 Assassins skal være betraktelig mindre brutal, og «over-the-top-galskapen» er erstattet av mer klassisk japansk fortellerstil, kanskje i hva en kan forstå som et forsøk på å fange en bredere audiens. Ironisk nok spørs det om mangelen på ultra-vold vil være et savn hos fansen.

Vi gleder oss i hvert fall til 13 Assassins dukker opp her til lands, selv om det etter all sannsynlighet ikke skjer før en DVD-release.

Les mer