Samsaya representerer Norge i Kina

30. okt 2008 kl. 00:00
FUN FACT: DENNE FOTOGRAFEN SKJØT P. DIDDYS DEBUTALBUMCOVER (MICHAEL BENABIB)

Torsdag morgen reiste Samsaya til Kina for å delta på det fjerde World Urban Youth Forum i regi av FNs bosettingsprogram UN-Habitat. Det hele startet med at Oslo-sangeren og hennes dansere The SFCs opptrådde på Mannheims pop-akademi i Tyskland i fjor, hvor hun ble utnevnt til UN-Habitats såkalte «messenger of truth»-ambassadør, og deltok i paneldebatt om deres ungdomsarbeid i forskjellige land.

– Det er en helt unik opplevelse å kunne bidra med mine erfaringer fra Norge i et forum som belyser ungdoms engasjement i utviklingsspørsmål, sier Samsaya til 730.no på telefonen fra Gardermoen, på vei inn i flyet.

– Jeg har blitt invitert til å opptre og til å delta i seminarer i Nanjing, Kinas gamle hovedstad, hvor det bor over 5 millioner mennesker. Jeg gleder meg til å få være med på et to dagers seminar, der vi blant annet tar opp teamet «musikk og kunst som et verktøy for urban ungdomsutvikling». Det var en stor inspirasjon å møte «messengers of truth» fra Sudan, Kenya og Tyskland ifjor, og få høre hvordan det er å drive med musikk og kunst under helt andre forhold enn de vi har her.

Bildeserie: Samsaya, Mira Craig, Stella Mwangi, Elisabeth Carew og Karpe Diem

28-åringen forteller at den sudanske artisten Lam Tungwar gjorde et sterkt inntrykk på henne, og at han er en av dem hun gleder seg til å treffe igjen. Lam er en tidligere barnesoldat, med det hun beskriver som en drøy og gripende livshistorie og dypt engasjerende musikk.

– Jeg har aldri vært i Kina før og gleder meg sinnsykt! Har hørt og lest mye om det, men er veldig nysgjerrige på hvordan det egentlig er der, sier den norsk-indiske sangeren til 730.no, og legger til at hun allerede kan snakke litt kinesisk.

– Jeg har lært meg «ni hao» og i tilfelle rottefelle «wo shi su chi de» som betyr «jeg er vegetarianer».

UN-Habitats slagord er «for en bedre urban fremtid». Les mer på deres nettsted.

Samsaya slapp comebacksingelen «Change» tidligere i høst, som debuterte på 2. plass på VG-lista, kun slått av Marit Larsen. Hennes nye album skal ut til neste år.

Samsaya på årets Mela-festival på Rådhusplassen:


Bildeserie: Snoop kom opp til Samsaya.